به گزارش ایرنا، رییس دانشگاه ایلام در این آیین گفت: رویداد کمند فرصتی ایجاد کرده است تا دختران دانشجو در سال آخر تحصیل خود در کنار رشته تحصیلی، یک مهارت کاربردی را نیز فرابگیرند.
محمد علیاکبری افزود: این رویداد با توجه به شرایط و محدودیتهای کرونا توانسته است عملکرد خوبی را به نمایش گذاشته و بازخورد مطلوبی داشته باشد.
وی با بیان اینکه هدفگذاری این طرح مهارتآموزی دختران دانشجو همزمان با فارغالتحصیلی از دانشگاه است، یادآور شد: کارآمدتر شدن دختران دانشجو سبب میشود تا این افراد در محیط خانواده و عرصه اجتماعی نقش مؤثرتری را ایفا کنند.
رییس دانشگاه ایلام اظهار داشت: یکی از مشکلات جشنوارهها مشارکت پایین مقاطع ارشد و دکتری است اما در این طرح با استقبال خوب این مقاطع روبرو بودیم و تمامی مقاطع تحصیلی بویژه ارشد و دکتری شرکت کردند.
علیاکبری خواستار حمایت از فعالیتهای کارآفرینانه دانشجویان شد و ابراز امیدواری کرد: تعامل بیشتری برای برگزاری چنین برنامههایی صورت گیرد.
مدیر فرهنگی دانشگاه ایلام نیز در این آیین گفت: این طرح قرار بود اسفندماه سال گذشته اجرا شود اما با شیوع کرونا و بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته فراخوان این طرح از تیرماه آغاز شد و دختران دانشجو که مخاطبان این طرح بودند آثار خود را به دبیرخانه ارسال کردند.
حمیدرضا امامیپور افزود: تعداد شرکتکنندگان در طرح کمند ۱۳۵ نفر بود اما شرکتکنندگان فعال که در دورههای آموزشی شرکت داشته و فعال بودند ۵۵ نفر است.
وی یادآور شد: برای دانشجویان فعال کارگاههای متخلف برگزار و آموزشهای لازم برای ارائه ایده به آنها داده شد.
مدیر فرهنگی دانشگاه ایلام اظهار داشت: ۳۳ ایده به دبیرخانه ارسال شد و تعداد ایدههای داوری شده ۳۰ ایده است.
امامیپور افزود: تعداد ایدههای منتخب هشت ایده شامل چهار طرح برگزیده و چهار طرح شایسته تقدیر و تعداد برگزیدگان نیر هشت نفر است.
وی یادآور شد:۵۰ درصد طرحها در حوزه صنایع دستی بود که نشاندهنده نقطه قوت و بازتاب پتانسیل استان است.
امامیپور گفت: نرگس سعیدفر با طرح سازههای چوبی و جواهرات رزین اپوکسی نفر اول، پریسا شیرخانی با طرح تولید محصولات آرایشی و بهداشتی کاملا ارگانیک نفر دوم و افسانه شکری با طرح نقطهکوبی و نقاشی بر روی سفال و سنگ و مهدیه فخار با طرح نقاشی بر روی سفال، پارچه و چوب بطور مشترک سوم شدند.
وی ادامه داد: کیمیا حقی با طرح ساخت زیورآلات، زهره صیدی با طرح آبشمار، یاسمن خادم با طرح محصولات رزینی و زهره یاری با طرح تولید خانگی سوسیس و کالباس شایسته تقدیر شدند.
از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وظیفه اجرای طرح کمند در غرب کشور بر عهده دانشگاه ایلام قرار گرفت و دانشگاههای دیگر مجری این طرح نیز شامل، بیرجند، حضرت معصومه(س)، حکیم سبزواری، خوزستان، زنجان، کرمان، لرستان، شهید مدنی و یزد بودند.
دانشگاه ایلام با ۶ هزار دانشجو در مقاطع کاردانی تا دکترا و ۲۰۰ عضو هیات علمی، ۳۲ گروه آموزشی دارد و در سال ۱۳۷۰ در سفر مقام معظم رهبری به استان ایلام از دانشکده زیر مجموعه دانشگاه رازی کرمانشاه به دانشگاه ارتقا یافته است.
استان ایلام در مجموع ۳۶ دانشگاه و موسسه آموزش عالی دارد که ۲۶ هزار دانشجو در این مراکز دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند.