چهارمحال و بختیاری یک درصد وسعت و ۱.۲ درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است.
با توجه به اقلیم مناسب این استان و دارا بودن ظرفیتهایی از جمله گردشگری، کشاورزی، باغداری، دامداری ، پتروشیمی، فولاد، سیمان، نساجی و صنعت مواد غذایی قابلیت گام برداشتن در مسیر توسعه را دارد.
با این وجود نرخ بیکاری در این استان بالاست و برای رهایی از آمار بالای بیکاری باید کارآفرینی در این استان تقویت شود.
ضرورت ترویج فرهنگ کارآفرینی و کسب و کار باید از اولویتهای دستگاههای متولی باشد که متاسفانه نشانههای مثبتی در این خصوص مشاهده نمیشود.
هفتۀ کارآفرینی از ۲۷ آبان لغایت دوم آذرماه است از این روز خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز شهرکرد با مسوول حوزه کارآفرینی در این استان به گفت وگو نشسته است.
رییس اداره توسعه کارآفرینی چهارمحال و بختیاری با تایید نبود وجود بانک اطلاعاتی از کارآفرینان استان، گفت: سامانهای وجود دارد که متقاضیانِ حضور در جشنواره کارآفرینان در آن ثبت نام میکنند.
عبدالرضا حسن زاده روز دوشنبه در گفت و گو با افزود: سالانه چند نفر به عنوان کارآفرین برتر در این جشنواره انتخاب می شوند که اطلاعات آنها موجود است، مابقی افراد که در بخش های مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، خدمات برای شرکت در جشنواره در سامانه ثبت نام می کنند، نمی توان نام کارآفرین بر آنها نهاد چرا که همه افراد می توانند ثبت نام کنند اما کسانی که به عنوان کارآفرین برتر انتخاب می شوند، چون مورد تایید وزارتخانه هستند، را می توان کارآفرین نامید.
به گفته وی، از میان کارآفرینان برتر یک نفر به عنوان کارآفرین برتر ملی انتخاب میشود.
حسنزاده افزود: کانون کارآفرینان دارای یک دستورالعمل صادر شده از تهران است که حاوی تمام وظایف محوله بر دوش این کانون است و اعضای آن عبارتند از رییس هیات امنا که استاندار یا معاون استاندار است، دبیر کانون که مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان است ،۶ نفر از کارآفرینان برتر استان و مابقی اعضا از دستگاه های اجرایی و دانشگاه ها هستند.
به گفته وی، جلسات هیات فنی وجود دارد که با حضور نمایندگانی از مرکز کارآفرینی دانشگاه یا معاون پژوهشی و پارک علم و فناوری برگزار میشود.
حسن زاده افزود: استان و کارآفرینان استان در این زمینه خیلی فعال نیستند که این نبود فعالیت ممکن است به دلیل کمبود ظرفیت و نامناسب بودن فضای کارآفرینی باشد، در واقع باید اقدامات بسیاری در بحث ترویج کارآفرینی صورت بگیرد که مسئولیت آن بر عهدۀ دبیر کانون است.
به گفته وی،بخش دولتی به عنوان ناظر رصد میکند فعالیتها در غالب چارچوب تعیین شده از سوی وزارتخانه صورت بگیرد اما اجرای این موارد بر عهدۀ بخش خصوصی و کانون کارآفرینی است.
به گفتۀ وی،تشکلاتی در کنار کانون کارآفرینی با عنوان مرکز مشاوره خدمات کارآفرینی در استان وجود دارد که مجوز آن ها از سمت این اداره صادر شده است و اداره این مراکز بر عهدۀ بخش خصوصی است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰شهرستان با ۹۷۹هزار نفر جمعیت است.