تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۰

تهران- ایرنا- رئیس پارلمان لبنان گفت: به کسانی که در اندیشه آسیب زدن به مقاومت هستند می گوییم: مقاومت باقی است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا نبیه بری روز دوشنبه طی پیامی که در مراسم اختتامیه سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی قرائت شد، اظهار کرد: بار دیگر به کسی که روی آسیب زدن به مقاومت حساب کرده است می گوییم: مقاومت باقی است.
در پیام نبیه بری که توسط خلیل حمدان نماینده ویژه وی و عضو جنبش امل قرائت شد، آمده است: به کسانی که از آب گل آلود ماهی می گیرند، می گوییم، به هیچ وجه این امکان وجود ندارد که مذاکرات مربوط به تعیین مرزها به گفتگوهای عادی سازی منجر شود؛ زیرا این موضوع هیچ جایگاهی ندارد مگر در مخیله احمقانی که تاریخ و جغرافیا و قلم دانشمندان و خون شهیدان را نادیده می گیرند.
وی افزود: شاید آنچه امروز که از موج عادی سازی به بهانه تأمین امنیت مشاهده می کنیم که توسط تصمیم سازان و بنیان گذاران ترس، بحران و جنگ صورت می گیرد، نتیجه آن این است که رژیم صهیونیستی ثروت های این کشورها را غارت و آنها را به حال خود رها خواهد کرد. زیرا ما از کار برای مصالح خود دور شدیم مصالحی که تنها در وحدت و همکاری جمعی در زمینه های اقتصادی، نظامی و علمی مفید محفوظ خواهند بود.
رئیس جنبش امل اضافه کرد: ما امروز باید سیاست سلطه و هیمنه را نفی کنیم و در نتیجه بر ما لازم است که در برابر گسترش نئولیبرالیسم و سرمایه داری وحشی که راه زندگی و خوراک انسان ها را گرفته است، بایستیم.
وی افزود: این کنفرانس در حالی برگزار می شود که ما با چالش همه گیری کرونا مواجه هستیم و این کنفرانس بر فعالیت خود در این شرایط سخت پافشاری می کند، باید در پایان به اهمیت همکاری مشترک در زمینه بهداشتی و تکنولوژی توجه کنیم؛ کما اینکه ما کارشناسان زبده ای در سطح جهان داریم.
نبیه بری ادامه داد: ما به بهینه سازی و انسانی سازی فعالیت بهداشتی و تکنولوژی دعوت می کنیم تا هدف خدمت به انسان باشد نه اینکه آن را به کالایی به دست تاجران بحرانها تبدیل کنیم و این نیازمند حفظ افراد با استعداد و تقویت نقش آنها و تأسیس مراکزی برای تبادل تجارب برای جلوگیری از مهاجرت فزاینده آنان به دلیل نبود فرصت های شغلی و مستلزمات موفقیت کارشناسان و دانشمندان است.
وی افزود: فرصت را غنیمت می شماریم تا پیشنهادی به این کنفرانس مجازی بدهیم تا در بیانیه پایانی درج شود که همانا موضوع آزادسازی امام و رهبر ناپدید شده، امام موسی صدر و دو برادرش شیخ محمد یعقوب و خبرنگار عباس بدر الدین در لیبی است. 
رئیس مجلس لبنان اضافه کرد: این افراد در ۳۱ آگوست سال ۱۹۷۸ در لیبی به دست معمر قذافی مجرم ناپدید شدند، بعد از آنکه امام موسی صدر به طور رسمی از طرف دولت لیبی دعوت شده بود. ما معتقدیم که قذافی مجرم و مسئول عملیات ناپدید شدن آنان بود و دولت فعلی لیبی مسئولیت آزادسازی آنها را بر عهده دارد.
در پیام رئیس پارلمان لبنان همچنین آمده است: با توجه به نقش مهم تقریب بین مذاهب اسلامی، بر همه ما لازم است که از نزدیک به موضوع وحدت بپردازیم و در نتیجه آنچه که همگی ما را تهدید می کند باید با اراده ای محکم روبرو شود؛ زیرا تلاش هایی با هدف به حاشیه راندن مسأله فلسطین به لحاظ سرزمینی، مردمی و ارزشی صورت می گیرد، این اهداف با سیاست عادی سازی و نیز سیاست جنگ های فرسایشی داخلی و خارجی دنبال می شود. 
وی افزود: این تلاش ها توسط کسانی انجام می شود که در اتاق های سیاه اندیشه شیطانی دارند تا کشور را به آتش بکشند. شاید اگر دیرهنگام بجنبیم هیچ سودی نخواهد داشت.
نبیه بری ادامه داد: تشکل این وحدت در سطح عامه مردم و نه فقط در سطح نخبگان، نقطه و راهکار اساسی برای جلوگیری از بهره کشی از جهل است. سیاست عادی سازی از سال ها پیش شروع شد تا هر کسی را که در برابر طرح صهیونیستی آمریکایی و هم پیمانان آنها ندای مقاومت برآورد، محاصره و تحریم شود. 
وی افزود: از این روی جمهوری اسلامی ایران تحریم شد و این تحریم ها همچنان علیه کسانی که ظلم و ظالمان را نفی می کنند ادامه دارد و این مجازات و انتقامی است از موضع جمهوری اسلامی ایران که اشغال سرزمین فلسطین و سایر سرزمین های اشغالی عربی را محکوم می کند.
رئیس جنبش امل اضافه کرد: همچنین در همین راستا جنگی شبه جهانی علیه سوریه راه انداخته شد به طوری که ده ها هزار تروریست از هشتاد کشور در برابر دیدگاه کشورهای بزرگ و کوچک و دوست و دشمن به این کشور فرستادند و این مجازاتی بود علیه دولت، ملت، ارتش و رهبری سوریه به جهت موضع حمایتگر آنان از مسأله فلسطین بود؛ تمامی این تلاش ها برای تضعیف سوریه و مجبور کردن آن به تسلیم بود ولی سوریه مقاومت کرد و پیروز شد و از همین روی لبنان و مقاومتش و ملتش مجازات می شود زیرا ما به حق آزادسازی سرزمین هایمان و محقق ساختن حاکمیت ملی خود برای لبنان تأکید کردیم.
طرح وحدت طرح زندگی سعادتمند امن و با ثبات است
خالد الملا رئیس جماعت علمای عراق گفت: طرح وحدت طرح زندگی سعادتمند امن و باثبات است و وظیفه ماست که آن را حفظ کنیم. وظیفه همه ماست که با پروژه‌های استکبار جهانی که می‌خواهد فرزندان ما را برباید، می‌خواهد فرزاندان ما به جان هم بیفتند، مقابله کند.
الملا تأکید کرد: از مهمترین دروسی که باید به آن توجه کنیم، همکاری است. همکاری ضرورتی از ضروریات زندگی‌ای است که نمی‌توان از آن بی‌نیاز بود؛ بخصوص در جوامع اسلامی امروز ما. 
وی اضافه کرد: قدرت مسلمانان در وحدت و انسجامشان عیان می‌شود. در فضای همه‌گیری، برخی از ما تنظیم وقت و مراقبت از وقت و بهینه کردن تلاش‌ها را آموخته و تلاش می‌کنیم آن را در جای مناسبش چون همکاری خرج کنیم.
الملا گفت: ما آموخته‌ایم با هر خطری که امت اسلامی با آن روبه‌روست مقابله کنیم، لذا هنگامی که مواضع را در زمان کرونا مرور می‌کنیم و شاهد بخشش،‌ مهربانی، همکاری و ترک خودپرستی و ترک خودپسندی هستیم، نوعی آرامش روحی به ما دست می‌دهد.
وی یادآور شد: وقتی به فرزندان این امت می‌نگریم چنین چیزی را مشاهده می‌کنیم و آنان همه تلاش و امکانات خود را به کار گرفته‌اند تا جان مردم را نجات دهند. مسلمانی واقعی اینچنین است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا قرار است در مراسم اختتامیه کنفرانس وحدت اسلامی که به صورت مجازی برگزار می شود، آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه سخنرانی کند و حجت الاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گزارشی روند برگزاری این کنفرانس ارائه کند.
پخش برنامه های ضبط شده خالد الملا رئیس جماعت علمای عراق و مولوی حبیب الله حسام رئیس شورای اخوت اسلامی از دیگر برنامه ها است.
در این مراسم شاهد ارتباط زنده و سخنرانی مولوی نذیر احمد سلامی نماینده مجلس خبرگان رهبری و ماموستا ملاقادر قادری امام جمعه پاوه خواهیم بود.
مولوی محمد اسحاق مدنی عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و حجت الاسلام سید موسی موسوی قائم مقام مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی سخنرانان حضوری این مراسم خواهند بود.
رونمایی از سایت ویکی وحدت و کتاب فلسطین فی وجدان علما الاسلام و پخش کلیپ تجلیل از طلایه دار تقریب مرحوم آیت الله تسخیری در حاشیه مراسم اختتامیه برگزار می شود.

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی از پنجشنبه (۸ آبان) مصادف با ۱۲ ربیع الاول به صورت مجازی آغاز به کار کرد و بیش از ۱۶۷ شخصیت برجسته جهان اسلام از ۴۷ کشور و همچنین ۱۲۰ سخنران داخلی به صورت «وبیناری» پیرامون موضوع های کنفرانس به ویژه همکاری های اسلامی در مواجهه با مصایب و بلایا با رویکرد کرونا سخنرانی کردند.