نیویورک– ایرنا– این روزها زمزمه کودتای انتخاباتی ترامپ از راه مهندسی و ابطال آرا، نقش احتمالی دیوان عالی آمریکا را برای ورود به تعیین تکلیف برنده انتخابات ریاست جمهوری در رسانه‌های آمریکا برجسته کرده است.

به گزارش ایرنا، این موضوع نه تنها به دلیل ویژه بودن انتخابات ریاست جمهوری امروز (سه شنبه)، بلکه به دلیل ترکیب محافظه‌کار دیوان عالی آمریکا در محافل سیاسی و رسانه‌ای این کشور جنجال برانگیز شده است.

دونالد ترامپ  در دوران ریاست جمهوری خود، سه قاضی محافظه کار را وارد دیوان عالی کرده است که به شدت ترکیب این نهاد عالی قضایی آمریکا را به سود جمهوریخواهان تغییر داد.

دیوان عالی ۹ قاضی دارد که اکنون ۶ نفر از آنها گرایش ایدئولوژیک نزدیک به جمهوریخواهان دارند و پیش‌بینی می‌شود که در زمینه موضوعات مناقشه برانگیزی چون سقط جنین، ازدواج همجنس‌گرایان یا تغییرات اقلیمی به سود دیدگاه‌های جمهوریخواهان رای دهند.

با این وجود، احتمال کشمکش و دعوا بر سر نتایج انتخابات سه شنبه بیش از هر زمان دیگر افزایش یافته و همین امر احتمال ورود دیوان عالی آمریکا به این مساله سرنوشت‌ساز را در کنار پرونده‌های دیگر مطرح کرده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا هم در یکی از سخنرانی‌های انتخاباتی خود به طور رسمی گفت من فکر می‌کنم این (نتیجه انتخابات) در دیوان عالی مشخص بشود.

این سخن ترامپ واکنش شدید دموکرات‌ها را به دنبال داشته است.

روزنامه واشنگتن پست که به محافل دموکرات نزدیک است، ترامپ را متهم کرد که با استقرار قاضی‌های همسو در دیوان عالی، برای قانونی کردن ادعای تقلب خود، زمینه چینی کرده است.

البته کشیده شدن دعوای انتخاباتی به دیوان عالی آمریکا مساله جدیدی نیست و اگرچه در تاریخ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نادر بوده است، اما بی‌سابقه نیست.

در سال ۱۸۷۶ که اختلاف بر سر نتیجه انتخابات رخ داد، پنج قاضی، کمیسیونی برای تعیین نتیجه انتخابات ریاست جمهوری تشکیل دادند و تصمیم گرفتند که "راترفورد بیهیس" را برنده و "ساموئل تیلدن" را بازنده تعیین کنند.

در سال ۲۰۰۰، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شاهد کشمکش سخت سیاسی و حقوقی بر سر آرای ایالت سرنوشت ساز فلوریدا بود که پای قضات را به دعوای انتخاباتی باز کرد.

دیوان عالی با متوقف کردن بازشماری آرای فلوریدا که می‌توانست الگور دموکرات را در انتخابات سال ۲۰۰۰  پیروز کند، کلید ورود به کاخ سفید را به جورج دبلیو بوش داد.

به گفته ناظران، کشمکش انتخابات این سال نه تنها در فلوریدا، بلکه بر سر آرای چند ایالت کلیدی دیگر همچون پنسیلوانیا و میشیگان نیز ممکن است، تکرار شود.

این گمانه زنی از آن جهت قوت می‌گیرد که در محافل مختلف تصور می‌شود نتایج آرای بایدن و ترامپ بسیار نزدیک باشد. در این رابطه، "جیمز جورج جترس" مشاور سابق حزب جمهوریخواه در سنای آمریکا به ایرنا گفت: بعید به نظر می‌رسد که بتوان بلافاصله پس از انتخابات گفت که چه کسی برنده نهایی است. به ویژه در ایالت‌های سرنوشت‌ساز ی چون پنسیلوانیا و کارولینای شمالی مشخص نیست که سمت و سوی آرا چه باشد.

وی پیش‌بینی کرد: احتمال زیاد؛ شب انتخابات اعلام شود که ترامپ برخی ایالت‌های کلیدی را برده است. اما شمارش در هفته‌های بعد، عکس آن را نشان دهد و بایدن برنده اعلام شود.

در این رابطه، " لورنس ترایب" استاد دانشگاه، درباره تکرار سناریوی سال ۲۰۰۰ هشدار می‌دهد و می‌گوید ترکیب محافظه‌کار دیوان عالی می‌تواند  یک کودتای انتخاباتی را برای آمریکا رقم بزند.

این حقوقدان روز یکشنبه در مقاله‌ای در تارنمای بستون گلوب نوشت: پنج قاضی دیوان عالی، ساموئل آلیتو، نیل گورسچ، برت کاوانا، کلارنس توماس و ایمی کنی برت می‌توانند سناریوی بوش و الگور را دوباره تکرار کنند.

از این جهت، به نظر می‌رسد دموکرات‌ها بدون به دست آوردن آرای بالا نمی‌توانند پیروزی خود را در انتخابات سه شنبه این هفته تضمین کنند و همان‌طوری که دونالد ترامپ اعلام کرده است، کار به دیوان عالی و اکثریت محافظه کار آن میکشد.

شاید به همین دلیل است که روزنامه واشنگتن پست، در گزارش روز شنبه خود هشدار داده که هر گونه مداخله دیوان عالی به نفع ترامپ "اقدامی بالقوه فاجعه‌بار برای این دادگاه و کشور" خواهد شد.