یزد- ایرنا - کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهریز گفت: مصرف بدون افراط و تفریط گوشت بوقلمون با توجه به پروتئین بالا و چربی کم سبب ارتقای سیستم ایمنی بدن افراد در برابر بیماری هاست.

احمد فخراّبادی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گوشت بوقلمون علاوه بر افرایش ایمنی سیستم بدن ،به کاهش میزان کلسترول خون در افراد کمک می کند و برای بیماران دیابتی بسیار مناسب است.

وی با اشاره به ارزش غذایی گوشت بوقلمون در سبد غذایی شهروندان اظهارکرد: با استفاده درست و به موقع از گوشت بوقلمون می توان در کاهش وزن که مشکل برخی افراد است، استفاده کرد.

این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: داشتن تغذیه سالم و استفاده به موقع از انواع غداها نقش مهمی در حفظ سیسنم ایمنی بدن در برابر ویروس و مشکلات جسمی دارد.

فخرآبادی به اهمیت مطالعه و اهمیت نوع غذاهای مختلف در شرایط خاص با مشورت کارشناسان تغذیه به عنوان یک ضرورت برای داشتن زندگی سالم و با نشاط تاکید کرد .      

همچنین مدیر جهاد کشاورزی مهریز به خبرنگار ایرنا گفت: سالانه در پنج واحد سنتی و ۲ واحد صنعتی مستقر در حومه شهر و روستاهای بخش مرکزی شهرستان ۳۰۰ تن گوشت بوقلمون تولید و به بازار استان یزد و استان های همجوار عرضه می‌شود .

محمد جعفری با بیان اینکه این شهرستان در تولید گوشت بوقلمون در استان پیشتاز است و ظرفیت خوبی هم دارد، افزود: گسترش این صنعت به خاطر سودآوری و خواص آن جزو برنامه‌های حمایتی جهاد کشاورزی است.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر شاهد اقبال برخی افراد برای ورود به جوجه‌ریزی و پرورش  بوقلمون در این شهرستان هستیم، ادامه داد: دولت و مسوولان اجرایی منطقه  برای کمک به توسعه آن از سوی بخش‌خصوصی آمادگی لازم را برای همکاری دارند.

این مسوول به اهمیت فرهنگ‌سازی برای استفاده بیشتر مردم از گوشت بوقلمون و قرار دادن آن در سبد غذایی خانوارها اشاره کرد و یادآور شد: هرچند در سال‌های اخیر در این خصوص اقداماتی انجام شده ولی کافی نیست و باید این تلاش ها ارتقا یابد.

به گفته جعفری، زمینه برای فعالیت پرورش بوقلمون با حمایت دولت و همراهی مسوولان منطقه وجود دارد جوانان به خصوص فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و رشته‌های مرتبط صنعت طیور و کشاورزی می‌توانند از فرصت موجود به نحو مناسبی برای تولید و اشتغال به خصوص در سال جهش تولید استفاده کنند.

به گفته کارشناسان تغذیه مصرف گوشت بوقلمون برای افراد در سنین رشد، همچین سالمندان و  کسانی که بیماری قلبی و عروقی و پوکی استخوان دارند و نیز سایر افراد جامعه سودمند است. 

هم‌اکنون ۱۶ هزار راس دام سنگین و ۷۰ هزار راس دام سبک در مهریز وجود دارد و افزون بر سه هزار نیرو به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی دام و طیور منطقه فعالیت دارند.

همچنین علاوه بر مجتمع بزرگ کشتارگاه صنعتی، تعداد زیادی واحدهای دامپروری کوچک و بزرگ در منطقه وجود دارد که تنها در وضعیت کنونی اقدام به فروش گوشت و شیر مازاد بر مصرف خود می کنند.

سطح اراضی کشاورزی مهریز ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است که حدود ۱۵ هزار بهره بردار در کاشت، داشت و برداشت محصولات باغی و زراعی در این شهرستان فعالیت دارند.

مرکز این شهرستان  ۵۵ هزار نفر در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد و دارای پنج شهرک صنعتی و افزون بر چهار هزار نیرو در واحدهای تولیدی است .

مهریز شامل یک شهر و یک بخش مرکزی با پنج دهستان  و ۴۶۷ روستا و آبادی است.