سعید رحمانپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این میزان حدود ۳۰ درصد از اراضی شهرستان نقده را شامل میشود افزود: در مجموع ۱۷۵ هزار هکتار اراضی ملی و مرتعی در این شهرستان وجود دارد.
وی اجرای طرح کاداستر را مانعی جدی و مطمئن برای جلوگیری از تصرف و تخریب اراضی ملی عنوان کرد و ادامه داد: جلوگیری از تخریب و بهرهبرداری بیرویه از آن و ضابطهمند کردن بهرهبرداریها از اهداف اصلی ممیزی مراتع به شمار میرود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نقده گفت: حفاظت از عرصههای ملی به عنوان اولین و مهمترین بخش از وظایف منابع طبیعی و آبخیزداری بوده و از حساسیت ویژهای برخوردار است.
رحمانپور با اشاره به اینکه جلوگیری از تخلف در اراضی کلی از مهمترین اهداف این اداره در امر حفاظت از اراضی ملی است، بیان کرد: در این راستا ۲۵ هکتار زمین ملی این شهرستان طی سال جاری رفع تصرف و به حالت طبیعی بازگردانده شده است.
وی بیان کرد: شهروندان میتوانند جهت ارائه گزارش تخلف با شماره تماس ۱۵۰۴ تماس بگیرند تا ماموران حفاظت از منابع طبیعی برای برخورد با متخلفان در سریعترین زمان ممکن اقدام کنند.
وی تاکید کرد: ۲ اکیپ بازرسی و گشتزنی در بخش محمدیار و مرکزی نقده فعال است و نظارتهای لازم را در این زمینه اعمال میکنند.
به گزارش ایرنا، نخستین گام برای مبارزه با زمینخواری اجرای کاداستر است؛ تهیه و اجرای کاداستر امکان سودجویی از اراضی ملی را به حداقل میرساند.
کاداستر نقشههایی بر اساس موقعیت جغرافیایی، جهانی و دقیق است و از بروز اختلافات تا حد زیادی جلوگیری میکند همچنین امکان سودجویی و سوءاستفاده از اسنادی که ابهام دارند را به حداقل میرساند.
شهرستان ۱۲۷ هزار نفری نقده در جنوب آذربایجانغربی واقع شده و در فاصله ۱۰۰ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.
آذربایجانغربی ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار عرصه ملی دارد که ۱۰۱ هزار هکتار آن را جنگل ها تشکیل میدهد و نقطه آغاز رویشگاه جنگلی زاگرس محسوب میشود.