سراجالدین عارفنیا دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مشخص نیست آمار ارائه شده مبنی بر رتبه نخست گلستان در بروز سکته مغزی از کجا آمده و بر چه اساس و مجوزی (نشر دهندگان) در جامعه و استان التهاب ایجاد می کنند.
وی خاطرنشان کرد: حتی اگر اصل بر آمار و اعداد باشد باید بر اساس شاخص جمعیت باشد، بطور مثال اعلام شود که ایکس نفر به ازای هزار یا صد هزار نفر جمعیت این مشکل یا بیماری را دارند و مقایسه هم بر اساس جمعیت استانها صورت پذیرد.
وی اضافه کرد: کسانی که این آمارها را ارائه میدهند باید انواع سکته مغزی را هم مشخص کنند و بگویند گلستان در هر یک از آنها چه جایگاهی دارد؟
وی در پاسخ به اینکه منبع آمار یکی از مسوولان وزارتخانه بهداشت بوده است، گفت: من هم این موضوع را شنیدهام اما با فرض صحت ؛ شخصی که از آن سخن به میان آمده است مسوولیت مستقیم با حوزه سکته مغزی ندارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان همچنین گفت: افراد برای جلوگیری از ابتلا به سکته مغزی باید هر ۱۰ سال یکبار آزمایش تخصصی چاقی، فشار خون و شاخصهای مشخص و معین دیگری را انجام دهند.
دکتر عارفنیا در خصوص آمار رسمی سکته مغزی در گلستان؛ تعداد فوت شدگان این عارضه و موارد مرتبط آن را در حوزه کاری معاون بهداشتی دانشگاه عنوان کرد.
تلاش چندباره خبرنگار ایرنا برای ارتباط و گفتگو با ناهیدجعفری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان به دلیل پاسخگو نبودن این مسوول بی نتیجه ماند.