احمد توصیفیان روز جمعه در گفتوگوی اختصاصی با ایرنا افزود: بر اساس اهمیت ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و خوداشتغالی زنان، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرساله منابع قرض الحسنه ای با همکاری بانک مرکزی به منظور پرداخت و حمایت مالی از این مشاغل ارائه میدهد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه حدود نیمی از جمعیت استان را زنان تشکیل میدهند، مشارکت اقتصادی زنان نسبت به مردان کمتر است.
توصیفیان، با اشاره به وضعیت اقتصادی و معیشتی خانوارها و افزایش قیمت در بخشهای مختلف، ادامه داد: امروز بیش از هر زمان دیگری حضور زنان در عرصه اشتغال امری طبیعی و تا حدی ضروری شده و با افزایش تمایل زنان به کار، نرخ اشتغال و بیکاری آنها بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته که با این وجود زنان کمتر از یکپنجم نیروی کار ایران را شامل میشوند.
وی با بیان اینکه اشتغال خانگی زنان امروزه بیش از گذشته مورد تأکید و توجه است، ابراز امیدواری کرد: با ورود دستگاههای حمایتی و نهادهای مختلف در راستای توسعه مشاغل خانگی شاهد نهادینه شدن سهم این مشاغل در اقتصاد کشور بهویژه در سال «جهش تولید» باشیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با اشاره به اینکه برای توسعه اقتصادی نیازمند کار جمعی، سختکوشی، پشتکار، مسوولیت پذیری اجتماعی و تقویت سرمایه انسانی و اجتماعی هستیم، بر لزوم توجه مدیران و مسوولان استانی بر هدایت متقاضیان اشتغال به سمت اجرای طرحهای کوچک اقتصادی و خوداشتغالی تاکید کرد.
توصیفیان با تأکید بر اینکه در سالهای اخیر شاهد افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان و کاهش نرخ بیکاری آنان در استان بودیم، افزود: در سال ۹۶ نرخ مشارکت زنان ۱۵ درصد و نرخ بیکاری آنها نیز ۵.۱۱ درصد بوده است.
وی با تاکید بر همکاری با جهاد دانشگاهی در ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و خوداشتغالی زنان بهویژه زنان سرپرست خانوار، اظهار داشت: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی توسط جهاد دانشگاهی درحال اجرا است و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان ناظر یا کارفرما در اجرای این طرح حضور دارد و به منظور اجرای هرچه بهتر طرح باید زمینه سازی و ایجاد ارتباط و اتصال دستگاههای اجرایی با جهاد دانشگاهی فراهم شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه از حدود ۱۰۵ هزار نفر جمعیت شاغل زنان در استان ۴۰ درصد شاغلان دارای خوداشتغالی و مشاغل خُرد هستند، ادامه داد: جهاد دانشگاهی با ارائه آموزشهای لازم به حدود ۱۸۰ نفر از زنان سرپرست خانوار و با روشهای نوین در کارآفرینی زنان نیازمند شغل، در توسعه این طرح موثر بوده است.
توصیفیان اجرای طرح الگوی نوین توسعۀ مشاغل خانگی با شناسایی ظرفیتها و مزیتهای استان را باعث اتصال به بازار دانست و عنوان کرد: بر این اساس هرساله در محل نمایشگاههای دائمی نمایشگاه فروش محصولات مشاغل خانگی بانوان برگزار میشود.
وی، هدف از اجرای این طرح را ایجاد و تثبیت اشتغال از طریق توسعه کسبوکارهای خانگی با تأکید بر شناسایی مزیتها و فرصتها، توانمندسازی متقاضیان و اتصال به بازار فروش، عنوان کرد و افزود: در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی شناسایی پتانسیلها و مزیتهای کیفی و رقابتی مناطق از نکات مهم و کلیدی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان یادآور شد: در اجرای این طرح برنامههایی همچون توانمندسازی، مهارت آموزی، تجربهاندوزی، هدایت و مشاوره، راهاندازی و تثبیت فعالیتهای اقتصادی، توجه به مزیتهای منطقهای و آشنایی با مدلهای کسب وکار پیش بینی شده است.
توصیفیان اعلام کرد: شبکه سازی، زنجیره ارزش، اتصال به برندها، منجر به بهبود فرآیند تولید و رشد مشاغل خانگی میشود که در آشنایی با مدلهای کسب وکار درنظر گرفته شده است.
وی شناسایی و معرفی افراد توانمند در حوزه مشاغل خانگی را از دیگر نکات در اجرای بهتر طرح توسعه مشاغل خانگی برشمرد و یادآور شد: ارزیابی متقاضیان، تناسب آموزشها و مشاورهها با رشتههای دارای مزیت و توجه به ایجاد گروهها و شبکههای مجازی نیز به اجرای بهتر این طرح کمک میکند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان، نرخ بیکاری استان در سال گذشته را ۴.۷ درصد و نرخ بیکاری زنان را ۵.۶ درصد اعلام کرد و افزود: در کاهش نرخ بیکاری زنان نیازمند اراده جدی دولت و مدیریت امور بانوان استانداری هستیم.
قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی در سال ۸۹ تصویب شد.