به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران، «محمد سالاری» با اشاره به سلسله بازدیدهای خود از گودهای پرخطر سطح شهر تهران، گفت: گود خلعتبری در منطقه ۲ تهران یکی از گودهای مورد شکایت شهروندان بود که با حضور مدیران شهری مورد بازدید قرار گرفت.
گود خلعتبری در منطقه ۲
وی درباره گود خلعتبری گفت: عملیات ساخت ملکی از سال ۹۳ آغاز شد و گودبرداری به عمق ۳۵ متر صورت گرفت و سازه نگهبان نیز بصورت موقتی اجرا شده بود اما در سال ۹۴ عملیات ساختمانی متوقف و این گود که معروف به گود خلعتبری است، رها شد، ضمن اینکه عمر مقاومت سازه نگهبان نیز در همان سال منقضی می شود.
سالاری افزود: مدتها است که این گود در شرایط بسیار خطرناکی قرار دارد و موجب نگرانی شدید همسایگان شدهاست. باید گفت با ریزش گود، فاجعه بزرگی به بار خواهد آمد و جان و مال دستکم ۱۵۰ خانوار در معرض تهدید است.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به شکایات و نامهنگاریهای سازمانهای مسئول در خصوص وجود شرایط اضطراری و لزوم رفع خطر هرچه سریعتر از این گود، بیان کرد: بازدید ما از محل با حضور همسایگان مجاور انجام و مقرر شد که عملیات ساختمانی حداقل در دو شیفت و با اکیپ کافی و براساس نقشههای مصوب و مبتنی بر برنامه زمانبندی آغاز شود و تداوم یابد.
وی ادامه داد: راستی آزمایی ایستایی جدارههای گود، حداکثر ظرف مدت یک هفته توسط سازمان نظام مهندسی و مهندسین مشاور ذیصلاح از دیگر تصمیمات اتخاذ شدهبود تا در صورت نیاز به مقاوم سازی جدارهها؛ مقاوم سازی با اولویت و با سرعت بیشتری توسط مالک به موازات انجام شود.
سالاری افزود: شهرداری منطقه ۲ ملزم شد، به فوریت موضوع بیمه ساختمان های مجاور، ساکنین و تردد کنندگان را پیگیری کند.
گود خیابان زرافشان پر میشود
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در خصوص بازدید خود از دیگر گود پرخطر واقع در خیابان زرافشان شهرک غرب گفت: این ملک به مساحت یک هزار و ۶۷۵ متر مربع در سال ۹۵ مجوز ساخت با کاربری تجاری – اداری گرفته و در همان سال نسبت به گود برداری به عمق ۳۵ متر اقدام کردهاست.
سالاری ادامه داد: متاسفانه این گود در همان سال ۹۵ رها و پس از مدتی به شخص دیگری واگذار شدهاست و اکنون نیز عمر نیلینگ آن به اتمام رسیده و بهشدت خطرآفرین است که در جریان بازدید مقرر شدکه پس از طی مراحل قانونی، عملیات ساختمانی به منظور ایمن سازی گود آغاز شود و در صورت عدم تمکین مالک، در اسرع وقت، شهرداری نسبت به مقاوم سازی و پرکردن گود به روش اصولی اقدام کند.
گود هتل «ال سو» پس از ۸ سال تعیین تکلیف می شود
سالاری در ادامه با اشاره به گود دیگر واقع در منطقه ۲ موسوم به هتل ال سو بیان کرد: پروژه هتل ال سو واقع در بلوار یادگار امام، بلوار تیموری، بلوار صالحی، خیابان خسروان در سال ۹۱ با عرصهای به مساحت ۶۰۰۰ متر مربع و در ۳۲ طبقه (۲۴ طبقه روی زمین و ۸ طبقه زیر زمین) پروانه ساخت گرفته اما پس از گودبرداری پروژه متوقف شده است و موجبات شکایت همسایگان را فراهم کردهاست.
وی افزود: در گفت و گویی که در جریان بازدید با مالک داشتیم، قرار شد مالک هرچه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف گود اقدام کند، در غیر اینصورت شهرداری راسا نسبت به پر کردن گود به روش اصولی اقدام خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، رئیس نظام مهندسی ساختمان استان تهران۲۷ مهرماه گذشته درباره گودهای پرخطر تهران در جمع خبرنگاران گفته بود: بر اساس آماری که خود شهرداری تهران داده است، ۲۸۰ گود رها شده داریم که حدود ۱۰۰ مورد از این تعداد پرخطر معرفی شده و باید به سرعت در مورد آنها فکری کرد.
«سعید سعیدیان» اعلام کردهبود: شهرداری به صاحبان این املاک به تازگی اخطار داده که اگر نسبت به ایمن سازی یا اجرای پروژه در آنها اقدام نکنند، نسبت به پر کردن آنها اقدام خواهد کرد.