گردشگری و فعالیتهای مبتنی بر آن از منابع استراتژیک کسب درآمد در استان فارس بهشمار میرود که با شیوع بیماری کرونا بسیار تحت تاثیر آسیبهای ناشی از تعطیلی مراکز گردشگری، کاهش سفرها و تعطیلیهای ناگزیر قرار گرفت.
براساس آخرین آماری که اداره کل میراث فرهنگی فارس ارائه کرده است، خسارت واردآمده به تأسیسات گردشگری این استان از آژانسهای مسافرتی گرفته تا هتلها در سهماهه اول شیوع کرونا حدود ۶هزار میلیارد ریال بود و پیشبینی میشود با تداوم وضعیت تا پایان سال به بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال برسد.
بر این اساس، باید گفت بازگشایی نیمبند مراکز گردشگری که گهگاه تحت تاثیر کرونا به تعطیلی کشیده میشوند، تاکنون حوزه گردشگری فارس را زنده نگاه داشته است.
در این میان، بسیاری از صاحبان کسبوکارهای حوزه گردشگری که طی مدت اخیر دچار آسیب شدند، خواسته یا ناخواسته ناچار به اخذ تسهیلات(وام) برای جبران بخشی از ضرر و زیانها شدند، تسهیلاتی که پس از سه ماه تنفس میبایست آنها را پرداخت کنند.
استاندار فارس چهارشنبه ۱۴ آبان ۹۹ با اشاره به تداوم وضعیت شیوع کرونا و آسیب مستمر به حوزه گردشگری استان فارس اعلام کرد که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزون بر حمایتهای اولیه که در قالب ۱۴ بسته حمایتی برای آسیب دیدگان از کرونا در حوزه گردشگری اجرا کرده بود، در اقدامی تازه بسته حمایتی جدیدی را برای حمایت از این حوزه ابلاغ کرده است.
به گفته عنایتالله رحیمی امهال بازپرداخت تسهیلات بانکی تا پایان سال ۱۳۹۹، تمدید مهلت پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی سال ۱۳۹۹، امهال هزینههای آب و گاز سال ۱۳۹۹، امهال هزینههای مالیاتی سررسید سال ۹۹ تا پایان سال، تسهیلات بانکی بنگاهمحور با کارمزد ۱۳درصد و با دوره تنفس ۶ ماهه از جمله مواردی است که در این بسته حمایتی مورد توجه قرار گرفته و فعالان حوزه گردشگری میتوانند از آن بهرمند شوند.
وی از دستگاههای اجرایی و سازمانهای مربوط درخواست کرد اجرای مصوبه ابلاغی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را در دستور کار قرار دهند.
رحیمی با اشاره به جایگاه ویژه صنعت گردشگری در حوزههای متنوع تاریخی، مذهبی، طبیعی و فرهنگی، به عنوان ظرفیتهای بیبدیل این صنعت در استان فارس بیان داشت: استفاده از چنین داشتههایی باید از سوی همه مدیران استانی مغتنم شمرده شود.
استاندار فارس با اشاره به ضرورت ارائه گزارش از اجرای صحیح مصوبه یادشده بیان داشت: نظارت بر حسن اجرای مصوبه و استفاده مناسب از این بسته حمایتی با جدیت از سوی مدیریت ارشد استان پیگیری خواهد شد.
ارائه خدمات تازه به فعالان حوزه گردشگری فارس، در استانی که ۳۰درصد از آثار تاریخی کشور و آثار ثبت جهانی ازجمله تخت جمشید، پاسارگاد، باغهای پاسارگاد، باغ ارم، شهر تاریخی بیشاپور، تنگ چوگان، غار و مجسمه شاپور، کاخ ساسانی سروستان، قلعه دختر، کاخ اردشیر و شهر تاریخی گور و همچنین ۲۹۳۴ اثر ثبت ملی و ۴۰۰ جاذبه طبیعی منحصر به فرد، از داشتههای منحصر به فردش بهشمار میرود، میتواند به حفظ زیرساختها و فعالان و سرمایهگذاران این حوزه تا زمان بهبود وضعیت شیوع کرونا کمک کند.
فارغ از اینکه همهگیری بیماری کرونا تمام جهان را درنوردیده است و به گردشگری نیز آسیبهایی جبرانناپذیر وارد آورده، میتوان امید داشت با کاهش شدت بیماری و دستیابی به روشهای درمان پایدار همچون توزیع واکسن، این صنعت با پیشرفتی جالب توجه، رشدی دوباره یابد؛ از همین رو این اقدام سبب میشود، سرمایهگذاران همچنان فارس را مقصدی برای توسعه فعالیتهای خود به شمار میآورند.