دکتر حسین فرشیدی روز چهارشنبه در نشست مجازی با خبرنگاران گفت: از زمان بازگشایی مدارس (۱۵شهریور) تاکنون ۲۲۳دانش آموز ، ۱۹۳معلم و ۲۶نفر از مدیران و دیگر کارکنان مدارس هرمزگان به کرونا مبتلا شده اند.
وی یادآور شد: از اوایل شیوع کرونا(اسفند ماه پارسال) تاکنون، ۹۸۵دانش آموز ، ۴۰۵ آموزگار و دبیر و ۴۶نفراز مدیران کارکنان مدارس در هرمزگان کرونا گرفته اند.
به گفته این مقام پزشکی آمار یادشده در مقایسه با تعداد کل دانش آموزان (۴۰۰هزار نفر) زیاد نیست و بازگشایی مدارس نیز تاثیر چندانی در افزایش ابتلا نداشته است.
۲۰۲نفر فوتی مشکوک به کرونا
دکتر فرشیدی ادامه داد: تاکنون ۲۰۲ نفر که تست کرونای منفی داشته اند با علائم و تشخیص بالینی کرونا در استان فوت کرده اند که باید این آمار را به ۸۴۷نفر فوتی های رسمی اعلام شده ، اضافه کرد.
وی خاطرنشان شد: هم اکنون جواب بین ۲۵تا ۳۰ درصد آزمایش ها مثبت است و سعی می کنیم تعداد تست را تا هفته آینده به ۱۵۰۰ نفر در روز برسانیم.
روزهای سیاه همسایه
دکتر فرشیدی اضافه کرد: وزارت بهداشت به تازگی وضعیت سیاه را هم بعد از وضعیت قرمز تعریف کرده که نشان دهنده وضعیت بحرانی در یک شهر است و هم اکنون شهر بافت در همسایگی هرمزگان (۳۴۰کیلومتری شمال بندرعباس) به وضعیت سیاه رسیده است.
وی تصریح کرد: وضع هرمزگان نیز "اصلا" خوب نیست و رنگها (هشدار نارنجی استان) گاهی فریبدهنده است.
دکتر فرشیدی با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی از وضعیت استان در کرونا توسط یک منبع و مرجع تصریح کرد: هرچند هرمزگان نسبت به برخی استانها در تشخیص، درمان و شمار فوتیها بهتر است اما باید خودمان را با وضعیت داخل استان بسنجیم که شهرهای بندرعباس، کیش و قشم در وضعیت قرمز و بقیه شهرها در وضعیت نارنجی یا هشدار هستند.
از فاصله گذاری شناورها راضی نیستیم
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اظهار نارضایتی از رعایت نشدن فاصله گذاری در شناورها و مسیرهای دریایی هرمزگان تصریح کرد: در نشست های ستاد استانی کرونا گفته ایم شناورها باید با ۴۰درصد زیر ظرفیت حرکت کنند اما این کار باعث متضرر شدن شناورداران می شود.
دکتر فرشیدی ادامه داد: ما نمی دانیم کدام دستگاه یا نهاد اجرایی و به چه شیوه ای می تواند این زیان را برای شناورداران جبران کند تا فاصله گذاری را رعایت کنند.
سهگانه ای مفیدتر از واکسن
وی یادآور شد: شستن دستها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی سه اصل اساسی و موثر برای پیشگیری و مقابله با کروناست و در کنار آن باید چرخش مناسب هوا در فضاهای بسته نیز توجه شود.
سهل انگاران کرونا باید جریمه شوند
وی از جریمه کردن افراد سهل انگار نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی به عنوان یک راهکار خوب نام برد و یادآور شد: هزینه درمان یک بیمار کرونایی بستری شده در بیمارستان حدود ۲۰۰میلیون ریال است که ۹۰درصد آن بر عهده بیمه است اما باید سهم پرداختی افرادی که با سهل انگاری و بی توجهی به پروتکل ها بیمار شده اند افزایش یابد.
خبر خوش برای کادر درمانی
دکتر فرشیدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کارانه پرستاران و کادر درمانی هرمزگان تا پایان مهرماه ، طی ۲هفته آینده پرداخت خواهد شد.
خنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۴۱۹ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید۱۹ در کشور به ۳۶ هزار و ۵۷۹ نفر رسید و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.
سیما سادات لاری روز چهارشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۱۴ آبان ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هشت هزار و ۴۵۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و دو هزار و ۸۵۲ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶۴۶ هزار و ۱۶۴ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۵۰۰ هزار و ۴۰۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۴۲۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون پنج میلیون و ۷۳ هزار و ۳۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری افزود: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
وی گفت: با توجه به همه گیری بیماری کووید۱۹ در دنیا و عدم کشف واکسن و داروی قطعی برای این بیماری، همزیستی هوشمندانه با این ویروس اجتناب ناپذیر است. در این شرایط از همه مردم می خواهیم برای خرید کالا تا جای ممکن به صورت مجازی خرید کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: توصیه اکید این است که تا جای ممکن بیماران مزمن از جمله افراد دچار دیابت و فشارخون و سالمندان برای خرید به بیرون از خانه نروند و از خرید کردن خودداری کنند. خانواده ها نیز از خرید به صورت جمعی خودداری کنند و اگر به ضرورت برای خرید به فروشگاه ها می روند،ساعات خلوت و کم تردد را انتخاب کنند و از رفتن به فروشگاه های شلوغ و فاقد تهویه خودداری کنند.
لاری ادامه داد: در صورت مراجعه برای خرید نیز حتما ماسک بزنند و فاصله ۱.۵ تا دو متری را با دیگران حفظ کنند، از دست زدن غیر ضروری به کالاها خودداری و برای پرداخت از کارتخوان استفاده کنند، همچنین در زمان مراجعه برای خرید از دست زدن به چشم، دهان و بینی خودداری کنند.