اردبیل- ایرنا - رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس یازدهم گفت: ۶۴ تا ۹۸ درصد نیازهای بسیاری از حوزه‌های تخحصی بخش کشاورزی به واردات از خارج وابسته است.

به گزارش ایرنا ، سیدجواد ساداتی‌نژاد روز چهارشنبه در جریان سفر به استان اردبیل و در جلسه مشترک با مسوولان و مجمع نمایندگان این استان افزود: وابستگی حوزه‌های مختلف کشاورزی به خارج با هدف تامین امنیت و کسب اقتدار غذایی باید به مرور و با تولید هوشمند و برنامه‌محور کم شود.

نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی، امنیت غذایی را موضوعی بالاتر از امنیت دانست و بیان کرد: امروزه در بخش امنیت غذای مقوله‌ای به نام اقتدار غذایی مطرح شده و کشورهایی که در تامین مواد غذایی خودکفایی دارند، دارای اقتدار غذایی هستند.

وی با اشاره به اهمیت توسعه بومی بخش کشاورزی در تامین امنیت غذایی کشور گفت: دشمن در بخش تامین مرغ لاین و اجداد، بخش مرغداری ایران را تحریم کرده و عملا مرغ لاین و اجداد را به ایران تحویل نمی‌دهند و این مساله زمانی اهمیت پیدا می‌کند که ما نیاز به تامین این محصول برای پاسخگویی به تقاضای بازار داخلی را داریم.

ساداتی‌نژاد در ادامه از رشد ۴.۴ درصدی صادرات بخش کشاورزی در سال جاری خبر داد و اظهارداشت: رونق تولید در این بخش بر افزایش صادرات و اشتغال بسیار تاثیرگذار است.

وی افزود: صادرات محصولات کشاورزی در دولت‌های گذشته بیشتر از چهار درصد ارزش کل صادرات کشور نبوده ولی اکنون این صادرات از رقم صادرات میانگین دولت‌های قبل فراتر رفته است.

رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس یازدهم با اشاره به فعالیت ۳۲ درصد از جمعیت شاغل کشور در بخش کشاورزی بیان کرد: این بخش با وجود این همه ظرفیت مظلوم و مغفول مانده و فراموش شده است.

وی خواستار عمل انقلابی در خرید تضمینی محصولات کشاورزی مرتبط با امنیت غذایی کشور شد و گفت: اختیارات وزارت جهاد کشاورزی برای ساماندهی بخش، به خود این وزارتخانه برگشته و از امروز وزارت جهاد کشاورزی اختیار دارد تا با تامین نهاده‌ها و نیازها، این حوزه را سامان دهد.

ساداتی‌نژاد ادامه داد: قانون تمرکز اختیارات وزارت جهاد کشاورزی از امروز این اجازه را می‌دهد که تمام مسائل و موضوعات بخش کشاورزی توسط مدیران خود این بخش مدیریت و تصمیم‌گیری شود و از این به بعد، وزارت جهاد کشاورزی تنها پاسخگوی این عرصه در امر تولید، توزیع، ساماندهی بازار، واردات و صادرات خواهد بود.

وی در ادامه افزود: مقررات دست و پا گیر اداری مشکل اساسی در بخش تولید کشاورزی ایجاد کرده و بازار و صادرات محصولات این بخش نیز دچار چالش اساسی است که باید به این امور هم توجه جدی شود.

رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس یازدهم همچنین با اشاره به سنددار شدن ۱۰ درصد از اراضی کشاورزی کشور گفت: با روند فعلی ۳۵ سال طول می‌کشد که اراضی کشاورزی ایران سنددار شود ولی باید طی سه تا پنج سال، همه زمین‌ها سنددار شده و مالکیت در بخش کشاورزی تثبیت شود.

وی در ادامه در تشریح هدف سفر اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس یازدهم به استان اردبیل گفت: بازدید از طرح‌های پایاب سد خداآفرین در دشت مغان و کشت و صنعت مغان و پارس و نیز بررسی وضعیت حقابه استان اردبیل از جمله محورهای این سفر است.

ساداتی‌نژاد، استان اردبیل را یکی از قطب‌های مهم کشاورزی کشور عنوان کرد و با اشاره به نزدیکی این استان به بازارهای مصرف داخلی و بازارهای صادراتی، شرایط بخش کشاورزی این استان را ویژه خواند.

وی همچنین با اشاره به استفاده از ظرفیت صادرات محصولات کشاورزی از مسیر دروازه گمرکی استان اردبیل و لزوم توجه به فرآوری محصولات کشاورزی برای توسعه صادرات با ارزش افزوده بیشتر افزود: بخش کشاورزی، در شرایط تحریم تنها بخشی است که صادرات آن متوقف نشده و افزایش هم یافته است.

به گزارش ایرنا، اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یازدهم به همراه مدیران و معاونان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو در جریان سفر سه روزه به استان اردبیل، به منطقه مغان سفر کرده و از طرح آبیاری نوین پایاب سد خداآفرین و مجتمع کشت و صنعت مغان و پارس در شمال استان بازدید کردند.

این مسوولان سیاست‌گذار در بخش کشاورزی، ضمن آشنایی با توانمندی این استان در بخش کشاورزی، ظرفیت‌ها و مشکلات تولیدی، سرمایه‌گذاری و موانع توسعه بخش کشاورزی استان اردبیل را بررسی کردند.