سمیه رفیعی روز جمعه در جریان بازدید از اقدامات صورت گرفته در راستای ساماندهی "کشف رود" و ایستگاه های سنجش کیفیت هوا در مشهد افزود: این موضوع که مدیریت شهری مشهد به این نتیجه رسیده که قبل از اجرای هرگونه پروژه عمرانی عواقب و تبعات آن را از طریق تهیه پیوستهای زیست محیطی بسنجد، موفقیت بزرگ است.
وی ادامه داد: محیط زیست مسئله ای نیست که فقط یک یا دو دستگاه متولی آن باشند و جزیرهای عمل شود، بلکه همه دستگاههای متولی باید پای کار باشند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: تجهیزات و امکاناتی که در حوزه سنجش آلایندگیهای محیط زیست در مشهد وجود دارد بسیار خوب است و تحلیل درست آمارهای این سنجنده ها در موضوعات زیست محیطی شهری، اقدامی است که در کمتر کلانشهری اتفاق افتاده است.
وی افزود: اقداماتی که در شهر مشهد در راستای کنترل خودروهای دودزا، سنجش امواج الکترومغناطیس، امواج UV و یکپارچهسازی آمار در مدار واحد مدیریت شهری صورت گرفته در کشور نظیر ندارد و مشهد میتواند الگویی برای سایر کلانشهرهای ایران باشد.
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد نیز در این بازدید گفت: در راستای حفظ محیط زیست شهری مشهد، تاکنون اقدامات بسیار گسترده ای صورت گرفته که یکی از نمونه های موفق آن ساماندهی رودخانه "کشف رود" است که سالها به حال خود رها شده بود.
مهدی یعقوبی افزود: علاوه بر اقداماتی که تاکنون در راستای احیای این رودخانه صورت گرفته، اسناد پیمان تهیه شده و به زودی با عقد قرارداد حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیارد تومان، درختکاری گسترده در اطراف این رودخانه آغاز می شود و امیدواریم بتوانیم با استفاده از فرصت و زمان مناسب برای درختکاری، در نیمه اول سال آینده کل این طرح را به بهرهبرداری برسانیم.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت تصفیه فاضلابهای شهری، تصفیه خانه چهل بازه نیز با ظرفیت ۵۰ لیتر در ثانیه با سرمایه گذاری بخش خصوصی به زودی بهره برداری شده و پساب استاندارد آن وارد شبکه خواهد شد.
سرانه فضای سبز مشهد به ۱۷.۳ مترمربع رسیده و با توسعه حدود هزار و ١٣٥ هکتاری فضای سبز از ابتدای سال ۹۶ تاکنون به رغم افزایش جمعیت، سرانه فضای سبز بالغ بر سه متر مربع افزایش یافته است.