تهران- ایرنا- پکن به عنوان پایتخت چین با جمعیتی بیش از ۲۱ میلیون نفر ، ۲۶ خواهرخوانده بین شهرهای دنیا دارد که یکی از مهمترین آنها، قطعا تهران است چراکه امروز مشکلات مشترکی گریبان این ۲ شهر را گرفته‌است.

به گزارش ایرنا، آلودگی هوا، ترافیک و رشد روز افزون جمعیت تنها بخشی از مشکلات کلانشهرها در دنیای امروز است و پکن و تهران به عنوان ۲ پایتخت مهم قاره آسیا از این مشکلات مبرا نیستند.

هر یک از این کلانشهرها برای حل چالش های خود راهکارهایی را امتحان و بعضا به نتایج مثبتی رسیده‌اند که استفاده از این تجارب می تواند راهگشای دیگر شهرها باشد از این رو مسئولان کلانشهرهای دنیا بنابر مشکلات و  سیاست‌های مشترک خود اقدام به عقد خواهرخواندگی با دیگر شهرها می‌کنند.

رابطه خواهرخواندگی پکن و تهران هم به اسفند سال ۹۲ برمی‌گردد که «محمدباقر قالیباف» و «وانگ آنشون»، شهرداران وقت این ۲ شهر این توافق را امضا کردند تا بتوانند از ظرفیت‌ها و تجربیات هم استفاده کنند.

در طول این سال ها رابطه مدیران شهری این ۲ پایتخت همچون سیاست مردان ۲ کشور چین و ایران گرم و صمیمی بوده‌است.

درباره روابط حسنه این ۲ شهر همین بس که این شهرداری تهران بود که پس از شیوع کرونا در چین اقدام به اکران تصاویری بر برج آزادی پیام همدردی ملت ایران با ملت چین در مبارزه با چالش ویروس کرونا را به دنیا مخابره کرد.

سفیر چین هم در حاشیه اکران تصاویری روی برج آزادی با موضوع پیام همدردی ملت ایران با ملت چین به خبرنگاران گفت: از مردم خوب و فهیم ایران تشکر می‌کنم که پس از این چالش (شیوع ویروس کرونا) بارها با ما ابراز همدردی کردند.

وی افزود: دکتر روحانی و دکتر ظریف نیز بارها با مردم کشور ما ابراز همدردی کردند؛ همچنین این برنامه نیز نشانگر لطف و دوستی شهرداری تهران به ملت چین است که صمیمانه از مجموعه شهرداری تهران تشکر می‌کنم.

«غلامحسین محمدی» رییس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران نیز در این باره گفت: این اقدام شهرداری تهران نیز در چارچوب قرارداد خواهرخواندگی پایتخت‌های ایران و چین و برای رساندن پیام همدردی و نوع دوستی ملت ایران با ملت چین در مبارزه با شیوع ویروس کرونا صورت گرفته است.

مشاور شهردار تهران عنوان کرد: این اقدام مدیریت شهری پایتخت در چارچوب خواهرخواندگی پایتخت‌های ایران و چین و برای رساندن پیام همدردی و نوع دوستی ملت ایران با ملت چین در مبارزه با شیوع ویروس کرونا صورت گرفته است.

۳۰ تن اقلام بهداشتی از پکن به تهران آمد

پس از این اقدام، اواخر سال گذشته ۳۰ تن اقلام مورد نیازشهروندان و کادرپزشکی برای مقابله با بیماری کرونا توسط شهرداری پکن به شهرداری تهران تحویل داده شد.

ارسال ۳۰ تن اقلام بهداشتی در راستای همکاری‌های شهرهای خواهرخوانده تهران و پکن و همچنین اقدامات شهرداری تهران در حمایت از مردم چین و شهروندان پکن برای مقابله با ویروس کرونا عنوان شد.

این محموله طی چند نوبت و  توسط ۱۱ دستگاه کامیون با وزن بیش از ۳۰ تن به تهران ارسال شد و نکته جالب این بود که این میزان اقلام، از کمک‌های ارسالی پکن به توکیو، سئول و یوکوهاما بیشتر بود.

چن بیچینگ، شهردار پکن هم طی نامه‌ای به پیروز حناچی، شهردار تهران با اشاره به کمک‌های ارسالی، بر تداوم همکاری‌های دوجانبه در عرصه‌های مختلف به ویژه مقابله با بیماری ناشی از ویروس کرونا تأکید کرد.

«پیروز حناچی» شهردار تهران نیز در پاسخ به نامه شهردار پکن با تشکر و قدردانی از این حرکت ارزشمند و انسانی شهرداری پکن بر همکاری‌های دوجانبه و دوستانه دو شهر به ویژه در مواقع بحران تأکید کرد.

حضور شهرداری تهران در نشست مجازی خواهرخوانده‌های پکن

در آخرین مورد هم چهارشنبه گذشته نشستی مجازی با شرکت ۶۰ نفر از ۲۶ شهر خواهر خوانده پکن و نمایندگان سه سازمان بین المللی برگزار شد که شهرداری تهران حضوری فعال در این نشست داشت.

این نشست مجازی در واقع فرصتی برای تبادل نظر میان شهرهای مختلف جهان از سه قاره آسیا، اروپا و آمریکای لاتین پیرامون روش های پیشگیری، کنترل و مبارزه با ویروس کرونا را فراهم کرد.

این نشست مجازی با هدف تبادل تجربیات مدیریت شهری و با تمرکز بر موضوعاتی مانند کنترل همه گیری کرونا، بهبود ناوگان حمل و نقل عمومی و نیز کنترل و کاهش آلودگی هوا به میزبانی طرف چینی و به همت سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن برگزار شد.

در این نشست ۴ ساعته که در قالب دو جلسه مجزا اما به‌هم پیوسته برگزار شد، کارشناسان و متخصصان حوزه‌های شهری از شهرداری‌های تهران و پکن به طور مشروح به دستاوردها، چالش‌ها و نیز برنامه‌های آتی مدیریت شهری در شهرهای تهران و پکن پرداخته و تلاش کردند ارزیابی نزدیکی از حوزه های  مدنظر طرفین برای همکاری های آتی بدست آورند.

نمایندگان بخش‌های امور بین الملل، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران، مهندسی و ایمنی ترافیک  و نیز شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران و نیز دپارتمان های امور بین الملل، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، مرکز تحقیقات موسسه حمل و نقل پکن و نیز دفتر محیط زیست و اکولوژی شهرداری پکن در این وبینار به ارائه نظرات خود پرداختند.

پیش از این نیز نمایندگان شهرداری تهران در ویدئو کنفرانسی که از سوی شهرداری پکن به منظور ارائه تجربیات مقامات ذیربط این شهر در مبارزه با کرونا ترتیب داه شده‌بود، شرکت کردند.

به گزارش ایرنا، وجود مشترکات و رابطه حسنه بین ۲ کشور ایران و چین در طول تاریخ موجب شده که پکن و تهران به خوبی از ظرفیت‌های هم، جهت هم‌افزایی دانش و اقدامات شهری، استفاده کنند و در این راستا می‌توان گفت که مسیری روشن از میدان آزادی تا پرستشگاه بهشت کشیده شده‌است.