امین کلاته روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: خراسان شمالی عرضه ماسک ۹ هزار ریالی را با تصمیم ستاد استانی مقابله با کرونا از اواخر مهرماه، با هدف دسترسی آسان و ارزان همه اقشار به این کالای بهداشتی آغاز کرده است که این روند همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح میزان استفاده از ماسک در بین شهروندان استان افزایش یافته است، گفت: با توزیع ماسک های ۹ هزار ریالی، میزان استفاده از ماسک در روستاهای استان ۳۰ درصد افزایش یافته و تقاضا برای خرید این محصول بهداشتی در مناطق شهری نیز ۲۰ درصد بیشتر شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی پیش از اجرای طرح توزیع ماسک ۹ هزار ریالی در استان، میزان استفاده مردم این استان از ماسک را تنها ۳۸ درصد عنوان کرده بود.
کلاته اظهار داشت: اکنون بازار استان از ماسک اشباع شده است و در روزهای اخیر، عطش تقاضا برای ماسک با قیمت مصوب هم فروکش کرده است.
رییس کمیته اقلام بهداشتی ستاد استانی مقابله با کرونا در خراسان شمالی گفت: با توجه به اشباع بازار از ماسک، میزان تولید در استان کاهش یافت و یکی از تولیدکنندگان، تولید خود را متوقف کرده است.
وی با بیان اینکه اکنون روزانه ۱۰۰ هزار عدد ماسک پزشکی در استان تولید می شود، گفت: ظرفیت تولید ماسک در استان چند برابر، بیش از این میزان است اما اکنون بازار از ماسک اشباع شده و میزان تولید کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: پیش از این چهار واحد تولیدکننده ماسک پزشکی در استان فعال بود اما اخیرا، یکی از این تولیدکنندگان، چرخه تولید خود را از ماسک به کیف، برگردانده است.
کلاته درباره مشکلات تولید ماسک در استان گفت: تولیدکنندگان ماسک در استان با مشکل کمبود مواد اولیه با نرخ دولتی روبه رو هستند و پارچه ویژه تولید ماسک با نرخ دولتی هنوز به استان نرسیده است.
رییس کمیته اقلام بهداشتی ستاد استانی مقابله با کرونا در خراسان شمالی افزود: پارچه مورد نیاز تولید ماسک از بازار آزاد تامین می شود که این امر موجب افزایش قیمت تولید محصول می شود.
خراسان شمالی از اوایل مردادماه وارد وضعیت قرمز کرونایی شده که این وضعیت همچنان تداوم دارد.