به گزارش پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، این مطالعه که با مشارکت محققان «کالج دانشگاهی لندن» و «بیمارستان کالج دانشگاهی لندن» انجام شد، همچنین نشان داد میزان مرگ و میر بیماران سکته مغزی مبتلا به کووید-۱۹ نسبت به سایر بیماران سکته مغزی، بیش از دو برابر است.
این محققان همچنین شواهدی یافتند که نشان می دهد افراد با نژاد آسیایی نسبت به سایر گروها در انگلیس بیشتر به سکته های مغزی ایسکمیک (سکته هایی هستند که بر اثر انسداد رگ های خونی تأمین کننده مغز ایجاد می شوند) مرتبط با کووید-۱۹ مبتلا می شوند.
دکتر «ریچارد پری» که هدایت محققان را در این مطالعه بر عهده داشت، گفت: مقایسه خصیصه ها و نتایج سکته های مغزی افراد مبتلا به کووید-۱۹ و افراد عاری از این بیماری، نشان می دهد تفاوت هایی میان این گروه ها وجود دارد بطوری که کووید-۱۹ بر بروز سکته مغزی تاثیر می گذارد.
وی افزود: برخی از این تفاوت ها به آنچه که سایر مطالعات در مورد کووید-۱۹ کشف کرده اند، از جمله اینکه کووید-۱۹ باعث چسبندگی بیشتر خون و لخته شدن آن می شود، مرتبط است.
یافته های مطالعات قبلی محققان کالج دانشگاهی لندن همچنین نشان داده اند برخی از افراد مبتلا به کووید-۱۹ علایم عصبی را تجربه می کنند و این عفونت خطر سکته مغزی را افزایش می دهد.
زمانی که خون به بخشی از مغز نرسد یا کم برسد و بافت مغز، اکسیژن و مواد غذایی کافی دریافت نکند، سکته رخ می دهد. در این حالت، سلول های مغز ظرف چند دقیقه می میرند. سکته وضعیتی اضطراری است که به درمان فوری نیاز دارد. اقدام زودهنگام آسیب مغزی و سایر مشکلات را کاهش می دهد.
علایم و نشانه های سکته مغزی
اختلال در گفتار و درک حرف های دیگران: ممکن است دچار گیجی، لکنت یا اختلال در درک حرف دیگران شوید.
فلجی یا بی حسی صورت، دست یا پا: ممکن است در صورت، دست یا پا دچار بی حسی، ضعف یا فلجی ناگهانی شوید.
اختلال بینایی در یک یا هر دو چشم: ممکن است ناگهان یک یا هردو چشم شما تیره یا تار شود یا دچار دوبینی شوید.
سردرد: سردرد شدید و ناگهانی همراه با استفراغ، گیجی یا تغییر هوشیاری می تواند از علایم سکته باشد.
مشکل راه رفتن: ممکن است تلوتلو بخورید و تعادلتان را از دست بدهید. همچنین ممکن است به طور ناگهانی دچار سرگیجه و از دست دادن هماهنگی شوید.
نتایج این مطالعه در مجله Neurology, Neurosurgery & Psychiatry منتشر شده است.