«قاسم کاظمی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: یکی از این قراردادها مربوط به هنرهای چوبی و پیکرتراشی است که با سرمایهگذار ازبکستانی منعقد شده و قرارداد دیگر در رشته آثار چرمی است که سفارش سرمایه گذار پاکستانی است.
وی اظهار داشت:علت انعقاد قرارداد با سرمایهگذار ازبکستانی، بازدید وی از صنایع چوبی استان مرکزی و آشنایی با کیفیت و نحوه تولید این مصنوعات دستی بود که امید میرود مسیر جدیدی برای وسعت بخشی به دایره صادرات صنایع دستی استان باشد.
معاون صنایع دستی استان مرکزی گفت: عرضه مصنوعات چرمی هنرمندان استان مرکزی در فضای مجازی دلیل برقراری قرارداد سرمایهگذار پاکستانی بوده و این متقاضی بهعلت کیفیت بالای تولیدات چرمی استان ۵۰ درصد هزینه را متقبل شده است.
کاظمی افزود: تحریمها مانع حضور هنرمندان صنایعدستی در بازارهای خارجی یا صادرات این کالاها در مجامع بینالمللی نیست و پارسال رقم صادرات چمدانی صادرات صنایعدستی استان مرکزی بالغ بر ۴۶ هزار و ۴۰۰ دلار بوده است.
معاون صنایع دستی استان مرکزی گفت: اگرچه بهدلیل تحریمها محدودیتهایی در صادرات کشور وجود دارد اما، هنرمندان صنایعدستی این استان با ایجاد فروشگاههای دیجیتالی ارزآوری ۱۰ هزار دلاری محصولات صنایعدستی را برای استان به ارمغان آوردهاند.
کاظمی با تاکید بر اینکه لازم است از روشها و فناوریهای نوین برای بازاریابی و فروش محصولات صنایعدستی بهره بیشتر گرفت، افزود: فروش سنتی صنایع دستی امروز پاسخگو نیست و باید از تجارت الکترونیک و ظرفیتهای شبکههای اجتماعی استفاده کرد.
وی اظهار داشت: در دوران پسا کرونا، کشورها و جوامعی برنده هستند که از بسترتجارت الکترونیک و امکان اینترنت برای فروش محصولات صنایعدستی خود استفاده کنند.
۳۴۸ رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد که از این تعداد ۱۱۰ رشته در استان مرکزی فعال است.