علیرضا قاسمی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سالجاری از محل اعتبارات متمرکز ملی برای سیستان و بلوچستان،۱۵۶ میلیارد تومان مصوب و ابلاغ شده که با تخصیص کامل اعتبارات آب پایدار ۱۷۳ روستا در این استان تامین میشود.
وی ادامه داد: به منظور توسعه آبرسانی به روستاهای سیستان و بلوچستان تفاهمنامهای در مرحله بررسی و ابلاغ است که با اجرایی شدن آن میزان اعتبارات استان به ۱۱۵۰ میلیارد تومان افزایش یافته و با این اعتبار تعداد ۶۰۸ روستای فاقد شبکه آبرسانی با جمعیت حدود ۲۰۰ هزار نفر دارای آب پایدار شده و ۳۰۰ روستای دارای تنش آبی با جمعیت حدود ۵۰ هزار نفر ارتقا کیفی و کمی خواهند یافت و شاخص بهرهمندی استان از ۶۸ درصد تا پایان سال مالی ۱۴۰۰ به حدود ۸۰ درصد ارتقا خواهد یافت.
مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان ادامه داد: از سال ۱۳۹۴ تاکنون، اقدامات زیربنایی مهمی در آبرسانی به جمعیت روستایی استان انجام شده است.
وی افزود: در قالب طرح ملی «آبرسانی به تک روستاها و تکمیل مجتمع های آبرسانی اولویت دار روستایی» با تحت پوشش قرار گرفتن ۲ هزار و ۱۹۴ روستای سیستان و بلوچستان با جمعیت ۷۵۳ هزار نفر معادل ۵۶.۳ درصد جمعیت روستایی استان، یکهزار و ۵۹۹ روستای بالای۲۰ خانوار و ۵۹۵ روستای زیر۲۰ خانوار تحت پوشش این طرح قرار گرفته اند.
قاسمی ادامه داد: از مجموع پنج هزار و ۵۹۴ روستای دارای سکنه سیستان و بلوچستان با جمعیت ۱.۴ میلیون نفر ۸۱۳ روستا دارای تاسیسات آب آشامیدنی است و ۲ هزار و ۶۴۷ روستای دیگر فاقد تاسیسات آب آشامیدنی هستند که از این میان برای ۹۷۰ روستا آب رسانی سیار انجام می شود.
وی درباره اقدامات انجام شده در زمینه برنامه تامین آب حوزه جنوب سیستان و بلوچستان اظهارداشت: پروژههای آبرسانی روستایی بزرگ و مهمی در شهرستانهای چابهار، دشتیاری، کنارک، قصرقند و نیکشهر مشتمل بر ۵۹۸ روستا با جمعیت ۲۴۶ هزار نفر که اغلب فاقد شبکه آب آشامیدنی و بهداشتی بوده یا تأسیسات و منابع آبی آنها بطور کامل از بین رفتهاند در دست اجرا قرار گرفته است.
مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این پروژه ها شامل مجتمع ۲۶۱ روستایی تلنگ، پلان و پیرسهراب (زیر مجموعه سد زیردان)، مجتمع ۲۱۳ روستایی زیرمجموعه سد پیشین، مجتمع ۵۵ روستایی زیر مجموعه سد کهیر، مجتمع ۲۸ روستایی بندینی شهرستان کنارک، مجتمع ۲۳ روستایی حمیری شهرستان قصرقند و مجتمع ۱۸ روستایی خیرآباد بخش مرکزی نیکشهر است.
وی ادامه داد: بر اساس اقدامات انجام شده از محل اعتبارات طرح ملی تا پایان سال ۱۳۹۸، آبرسانی به ۱۸۵ روستای فاقد شبکه با جمعیت ۴۵ هزار نفر در قالب مجتمع تلنگ، پلان و پیرسهراب از منابع آبی پایدار سد زیردان و با استفاده از سیستم پکیج تصفیه آب در مدار بهره برداری قرار گرفته و جهت ضد عفونی کردن آب احداث سامانه الکترولیز نمک طعام در حال اجراست.
قاسمی خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی آب با پودر پرکلرین گند زدایی می شود و همچنین آبرسانی به ۲۸ روستای مجتمع بندینی کنارک با جمعیت ۷ هزار نفر انجام شده است.
وی اظهارداشت: تا پایان سال ۱۳۹۸ مبلغ ۳۳۵ میلیارد تومان در این پروژهها هزینه شده و جهت تکمیل آنها ۹۲۰ میلیارد تومان دیگر مورد نیاز است.