به گزارش ایرنا، «سیدرضا صالحی امیری» روز شنبه در گفت و گو با رادیو تهران درباره تصویب نشدن اساسنامه فدراسیون افزود: فیفا با این مساله رفتار عقلانی داشت و خود را با واقعیات ایران انطباق داد. اما عمده بحث بر روی هویت خصوصی فدراسیون متمرکز بوده اینکه فدراسیون فوتبال مدنی است یا عمومی. واژه نهاد عمومی غیردولتی در جهان خیلی جاری نیست و قوانین در ایران در اختیار من یا سایر افراد نیست. ۱۵ نهاد از جمله فدراسیونهای ورزشی و فدراسیون فوتبال، عمومی غیردولتی هستند که فیفا با واقعیت کنار آمد و مساله اصلی را پذیرفت.
وی به سایر مسایل جزیی در اساسنامه فدراسیون نظیر سن، سابقه و محدودیت سنی اشاره کرد و اظهار داشت: این موارد قابل رفع است و مشکلی پیش نمیآید. با «مهدی محمدنبی» دبیر کل فدراسیون فوتبال صحبت میکردم که وی به صورت جدی، به دنبال اندیشیدن تمهیدات برای برگزاری انتخابات است. قرار است انتخابات آذر ماه برگزار شود که در صورت تأخیر، انتخابات به دی ماه موکول خواهد شد.
صالحی امیری درباره آینده این انتخابات گفت: یکی از ایرادها در سیستم مدیریتی این است که هر کسی احساس میکند، میتواند مجموعهای را اداره کند و وقتی میبیند توانایی اداره آن نهاد را ندارد، شروع به فرافکنی میکند. ادبیات جاری در سیستم مدیریتی باید اصلاح شود. رییس فدراسیون فوتبال باید سه ویژگی داشته باشد. ظرفیت ملی داشته باشد؛ چهرهای ملی باشد و مسایل فوتبال را در سطح ملی برطرف کند و شناخت از مجموعه فوتبال را داشته باشد. فوتبال مجموعه بزرگی است که چند صد هزار نفر آن را بازی میکنند و چند میلیون هوادار دارد. آمار غیررسمی میگوید ۴۰ میلیون نفر رویدادهای جهانی را دنبال و ۶ میلیون نفر در نظرسنجیهای برنامههای تلویزیونی فوتبالی شرکت میکنند. این نشان میدهد جامعه نسبت به فوتبال حساس است و ابزار آن هم اهمیت زیادی دارد.
رییس کمیته ملی المپیک ادامه داد: کل فوتبال میتواند دارای مناقشه باشد، اما باید از حواشی عبور کرد و مدیریت باید توانایی انسجامبندی میان تمامی اجزای فوتبال را داشته باشد. مدیر حاشیهساز و کسی که روحیه اجماعسازی ندارد، نمیتواند در فوتبال جواب بدهد.
صالحی امیری تصریح کرد: انتخابات تحت نظارت بینالمللی خواهد بود و باید آزاد، عقلانی و دموکراتیک باشد. افراد صاحب صلاحیت مدیریتی و دارای سه ویژگی ذکر شده باید وارد انتخابات شوند. فردی که این ویژگیها را داشته باشد، محدود و کمتر از انگشتان دست هستند. مدیری که هم فوتبال را بشناسد، چهره ملی باشد و توانایی انسجامبخشی داشته باشد. شما در این شرایط نمیخواهید مربی یا ورزشکار انتخاب کنید بلکه باید مدیر انتخاب کنید. فوتبال بیش از هر چیزی به یک مدیر نیاز دارد.
وی در بخش دیگری از این گفت و گو درباره وضعیت المپیکیهای کشورمان گفت: با داشتن ۵۲ سهمیه، تاکنون ۷۰ تا ۷۵ درصد سهمیهها را گرفتیم و پیشبینی سرپرست کاروان ایران این است که ۱۰ تا ۲۰ سهمیه دیگر بگیریم. در جهان تاکنون ۵۷ درصد سهمیهها کسب شده است، اما همه کشورها از جمله ما که در اوج اردوهای داخلی و خارجی بودیم، دچار خسارت شدیم. در این وضعیت با بحران کرونا همه چیز تغییر کرد و شرایط باعث ایجاد شوک و ایستایی شد، اما تمهیدات جدی وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و فدراسیونها این بود که ورزشکاران، تمرینات خود را به صورت انفرادی دنبال کنند.
رییس کمیته ملی المپیک درباره وضعیت خود پس از ابتلا به کرونا اظهار داشت: اکنون در دفترم هستم. تستهای غربالگری را برای همکاران انجام دادیم که نتیجه پی سی آر من و چند همکار، بدون ملاحظه علایم، مثبت بود. برای اینکه باعث آلودگی محیط نشوم، در قرنطینه بودم که برای من مفید بود. چون مینوشتم و کارهای مطالعاتی خود را انجام میدادم. مردم در شرایط سختی هستند و آنچه که در آمار میبینم، شرایط کرونا نگرانکننده است.