تهران-ایرنا- عضو هیات علمی دانشکده جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است: مردم ما هنوز خطر کرونا را جدی نگرفته‌اند و تصور می کنند که این بیماری برای آنها اتفاق نمی‌افتد درحالی که کرونا با هیچکسی در هر سن و شرایطی شوخی ندارد و در کمین همه است.

ماه ها از شیوع بیماری کرونا می گذرد اما به جای اینکه مردم به خطر این بیماری آگاه باشند آمار مبتلایان و مرگ و میر روز به روز افزایش پیدا می کند و خانواده های زیادی داغدار می شوند اما نیاز به بررسی دارد که چرا مردم در مقابل رعایت نکات اصولی کرونا که بسیار هم راحت است، کوتاهی می کنند و باعث آسیب به خود و سایر افراد جامعه می شوند.

غلامرضا لطیفی ، جامعه شناس روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در ارزیابی رفتار مردم جامعه در مقابل شیوع ویروس کرونا پس از ۹ ماه اظهار داشت: کرونا در کشور ما روز به روز جدی تر می شود و آمار آن رو به افزایش است.نیاز است تمهیدات لازم از سوی مسوولان اندیشیده شود و خود مردم نیز نکات لازم را ارائه کنند و خطر برای آنها جدی تر باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: در مکان ها و شهرهای بزرگ که تراکم جمعیت وجود دارد و وسایل نقلیه عمومی بیشتری استفاده می شود امکان شیوع کرونا بیشتر است بنابراین باید دورکاری بسیاری از ادارات صورت گیرد تا کارمندان در منزل بمانند و از وسایل نقلیه کمتری استفاده شود و حضور حداقلی در اماکن و شهرها داشته باشیم.

لطیفی در ادامه گفت: با وجود اینکه حضور در منزل باعث خستگی و کلافگی می شود اما برای حفظ سلامتی باید رعایت شود و آموزش های لازم از طریق صدا و سیما برای سرگرمی در منزل ارائه شود.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: گروه های کم درآمد جامعه که کارهای روزانه دارند و هیچ نوع حمایتی ندارند باید مورد پشتیبانی لازم قرار بگیرند و خیرین نیز توجه ویژه به این خانواده ها داشته باشند.

وی با بیان اینکه آموزش جامعه در جلوگیری از شیوع کرونا نکته بسیار مهمی است، افزود: نیاز است آمارهای مرگ و میر و ابتلا توسط دانشگاهیان بررسی شود تا سن افراد مبتلا، جنسیت و سایر موارد مشخص شود و از طریق اطلاعات آماری اطلاع رسانی لازم انجام شود.

لطیفی با بیان اینکه باید بپذیریم که این ویروس جزو جامعه ما است، تصریح کرد: جامعه در این بازه زمانی حساس باید تاب آوری خود را بالا ببرد و پیوسته آموزش ادواری مردم انجام شود و به صورت فرآیند پیوسته از طریق رسانه ها اطلاع رسانی مستمر انجام شود به عنوان مثال ماسک زدن دائما به مردم آموزش داده شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرد: نیاز است با گروه هایی که سهل انگاری می کنند صورت گیرد.

مردم خطر کرونا را جدی نگرفته‌اند

این جامعه شناس در پاسخ به چرایی رعایت نکردن نکات مقابله با کرونا توضیح داد:  مردم در زمان همه گیری بیماری طاعون و وبا نیز آن بیماری ها را جدی نمی‌گرفتند و زمانی که بیماری گسترش پیدا کرد و به اپیدمی تبدیل شد خطر برای همه محرز شد. آموزش زیر بنای توسعه است. در گروه های مردم که از سواد کمتری برخوردار هستند کمتر نکات بهداشتی را رعایت می کنند. هرچقدر سواد و آگاهی بالاتر باشد خطرپذیری کاهش پیدا می کند.

لطیفی اظهار داشت: مثل آمار تصادفات که هنوز در سال بیشترین آمار مرگ و میر را دارد و رفتار مردم در رانندگی با استاندارها فاصله زیادی دارد، مردم کرونا را نیز جدی نگرفته اند و تصور می کنند که برای آنها اتفاق نمی افتد.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: مردم باید شرایط افراد مبتلا را ببینند و خطر کرونا برای آنها ملموس شود خانواده هایی که اعضای آنها به کرونا مبتلا شده اند زنگ خطری شده تا رعایت کنند. بنابراین باید به صورت عینی بیماران کرونا را از طریق رسانه های جمعی ببینند.

وی تاکید کرد: همچنین دستورالعمل حقوقی ارائه شود تا افرادی که دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نمی کنند مواخذه و جریمه شوند تا به خود و سایر مردم آسیب نزنند. فصل زمستان خطر کرونا بیشتر می شود بنابراین نیاز به برنامه ریزی سریعتری برای پیشگیری از شیوع روزافزون کرونا داریم.