افزایش سهم صادرات بازارچه های مرزی، خانه دار شدن متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن، ارائه خدمات حمایتی به مناطق محروم، آزادسازی حریم رودخانه ها، جهش تولید عسل با توسعه صنعت زنبورداری، لوله گذاری آب و فاضلاب، توزیع الکترونیکی گاز مایع، تحقق همسان سازی حقوق بازنشستگان، توسعه حمل و نقل جاده ای، توسعه آبیاری نوین و افزایش تعداد گلخانه های مدرن برخی از اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم است که هر یک در نوع خود سهمی در راستای جهش تولید ایفا و کشور را یک گام به پیشرفت نزدیک کرده اند.
در این مطلب بنا داریم برخی از مهمترین تولیدات خبری مراکز استانی ایرنا که در بازه زمانی ۱۰ تا ۲۰ آبان ماه تهیه شده را ارائه کنیم تا آحاد جامعه در جریان دستاوردهای دولت در طول بیش از هفت سال گذشته قرار گیرند.
سهم ۶۰ درصدی صادرات بازارچههای مرزی در آذربایجان غربی عنوان گزارشی از مرکز ارومیه است که به اهمیت بازارچه های مرزی آذربایجان غربی در تبادل کالا اشاره کرده و در مقدمه آورده است: فعالیت پنج بازارچه مرزی در آذربایجانغربی و تحقق سهم ۶۰ درصدی این مراکز از صادرات استان از این طریق، نشان از جایگاه ویژه و با اهمیت این بازارچهها به ویژه در رویکرد مقابله با تحریم بوده که میتوان این روش را همچنان توسعه داد.
توسعه بازارچههای مرزی از شناخته شدهترین روشهای رشد اقتصادی در نواحی مرزی به شمار میرود؛ زیرا این بازارچهها علاوه بر تامین سطح قابل توجهی از نیاز مردم مرزنشین از طریق مبادلات مرزی، به فروکش کردن قاچاق کالا، کاهش جرایم و ناآرامی، تقویت معیشت مرزنشینان و توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی این مناطق کمک قابل توجهی میکند.
جمهوری اسلامی ایران نیز که از ظرفیتهای قابل توجه صادراتی به کشورهای همسایه و حتی بسیاری از کشورهای دور برخوردار است، در این عرصه رقابت صادراتی، همه توان بخشهای مختلف اقتصادی را در همه استانها به کار گرفته تا از کشورهای مختلف دنیا عقب نماند.
اهمیت بازارچه های مرزی و تجارت مبتنی بر آن در شرایط تحریم ظالمانه از سوی آمریکا بسیار بیشتر بوده و می تواند زمینه رونق تجارت خارجی را بیش از پیش فراهم کرده و برای کشور درآمدزا باشد.
تدبیری برای خانهدار شدن۳۲ هزار خانوار در آذربایجان غربی عنوان گزارش دیگری از این مرکز است که به اقدامات دولت در راستای اجرای طرح اقدام ملی مسکن اشاره دارد و در مقدمه به تشریح این موضوع پرداخته است که می خوانیم: طرح اقدام ملی مسکن یکی دیگر از پروژههای مهم دولت تدبیر و امید در راستای توجه به عدالت اجتماعی و توسعه رفاه در جامعه بوده که در راستای خانهدار کردن آحاد مختلف مردم، تقاضای حدود ۳۲ هزار نفر را در آذربایجان غربی تایید کرده است تا مراحل اجرایی این طرح مهم در این استان آغاز شود.
دولتهای قبل با اجرای طرحهای مختلف برای ساخت مسکن و حتی اجرای طرح مسکن مهر خواستند تا روند توسعه رفاه اجتماعی را در جامعه گسترش دهند که بعضی اوقات این طرحها همانند طرح مسکن مهر آن طور که باید اجرایی میشد، پیش نرفت.
دولت تدبیر و امید با توجه به نیاز جامعه و روند رو به رشد جمعیت، طرح اقدام ملی مسکن را مطرح و وارد مرحله اجرا کرد؛ طرح اقدام ملی مسکن در ادامه طرحهای مسکن مهر اجرایی شده است تا روند ناتمام مسکن مهر به مرحله اجرایی وارد شود.
در مجموع برای آذربایجانغربی حدود ۲۱ هزار واحد برای طرح اقدام ملی مسکن در نظر گرفته شده بود که باتوجه به استقبال مردمی و حمایت دولت تدبیر و امید از توسعه رفاه اجتماعی از حدود ۴۲ هزار ثبتنامی در آذربایجانغربی، حدود ۳۲ هزار متقاضی تاییدیه ثبتنام دریافت کردند که باید باقی مراحل را طی کنند.
توسعه خدمات حمایتی از خانواده های نیازمند با همراهی نهادهای مختلف اقدام دیگری از دولت در سال های گذشته برای محرومیت زدایی در نقاط مختلف کشور به ویژه آذربایجان غربی بوده است موضوعی که خبرنگاران ایرنا در این استان دستمایه تهیه گزارشی کرده و به تشریح جزئیات این طرح و اقدامات انجام شده پرداخته اند که به بخشی از این مطلب اشاره می شود:
حمایت از اقشار آسیب پذیر و سوق آنها به سمت اشتغال پایدار و موفق، از جمله مهمترین راهکارها برای توسعه رفاه اجتماعی در کشور است که اقدامات زیادی در این راستا با حمایت دولت تدبیر و امید در استانهای مختلف به ویژه آذربایجان غربی صورت گرفته است.
افزایش اشتغال خانواده های نیازمند با هدف خارج شدن از شمول نهادهای حمایتی، کمکهای معیشتی، پرداخت کمک هزینه ها در بخشهای مختلف نظیر درمان، ازدواج، تحصیل و همچنین استفاده از ظرفیت خیران برای حمایت از نیازمندان جامعه از جمله اقداماتی است که طی سالهای اخیر به خوبی در کشور و آذربایجان غربی صورت گرفته است.
رشد جهشی پرداخت های مربوط به اشتغال پایدار به ویژه در بین جوانان خانواده های نیازمند ارائه آموزش های مهارتی بازارمحور با هدف کارآفرینی بسیاری از خانواده ها و همچنین ارائه کمک ها به کارفرمایان برای جذب جوانان تحت پوشش نهادهای حمایتی، راه اندازی مراکز اورژانس اجتماعی، کمک به کودکان بی سرپرست و توسعه خدمات برای کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه به ویژه مناطق حاشیه شهر از جمله مواردی است که طی سالهای اخیر در آذربایجانغربی به خوبی پایه ریزی و اجرا شده است.
ادامه این گزارش را می توانید با کلیک روی این عنوان توسعه حمایتی، رویکرد دولت در محرومیتزدایی آذربایجان غربی مطالعه کنید.
اما در ادامه این گزارش سری بزنیم به اصفهان تا در جریان مهمترین اقدامات دولت که خبرنگاران ایرنا به آن پرداخته اند، قرار بگیریم. آزادسازی حریم رودخانه ها، جهش تولید عسل و لوله گذاری آب و فاضلاب از جمله موضوعاتی است که در ادامه گزارش کامل این مطالب قابل مشاهده است:
آزادسازی حریم رودخانهها در اصفهان اقدامی برای مهار سیلابها عنوان یکی از این گزارش ها با این مقدمه است: آزادسازی حریم، بستر و رفع تصرف رودخانهها در استان اصفهان بویژه برای زایندهرود در سالهای اخیر گام مثبتی در راستای بهرهبرداری اصولی از منابع آبی و جلوگیری از وقوع سیلابها بوده است که ادامه آن در جهت به حداقل رسیدن احتمال پدیده مُخرب سیل، به همکاری سایر نهادها و پیشتیبانی مالی نیاز دارد.
بر اساس آمار و ارقام اخذ شده از شرکت آب منطقهای اصفهان، مُتخلفان و سودجویان از ادوار گذشته حدود ۶۱۲ هکتار از حریم زایندهرود بعنوان بزرگترین رودخانه فلات مرکزی ایران را تصرف کرده بودند که خبر خوب این است که از چهار سال گذشته تاکنون بالغ بر ۹۰ درصد این میزان آزادسازی شده است.
از سوی دیگر بنا بر اعلام مدیریت بحران استانداری اصفهان، تاکنون ساماندهی ۲۱۰ کیلومتر از رودخانههای این استان برای کنترل و پیشگیری از سیل انجام شده و ۶۰۰ کیلومتر دیگر هم در دست اجراست.
بر پایه بررسیهای انجام شده بویژه از سال ۹۴ به بعد، حدود ۴۹۰ هکتار از حریم دریاچه در محل سد زایندهرود و بالغ بر ۱۲۲ هکتار از حریم رودخانه در دورههای مختلف بصورت غیرقانونی تصرف شده و زمینهای کشاورزی، ویلا و دیگر کاربریهای غیرمجاز در آن شکل یافته بود.
جهش ۱۱۶ درصدی تولید عسل با توسعه صنعت زنبورداری در اصفهان گزارش دیگری با این مقدمه است: پرواز زنبورهای طلایی عسل در اصفهان در سالهای اخیر با توسعه صنعت زنبورداری و تولید عسل بیشتر شده و نسبت به سال ۹۲ و آغاز فعالیت دولت، بالغ بر ۱۱۶ درصد افزایش یافته است.
بر پایه آخرین سرشماری در مهر ماه سال ۹۸، حدود ۹۸ هزار زنبورستان و نزدیک به ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار کلنی زنبور عسل در کشور موجود است، میانگین تولید عسل در هر کندو را حدود ۱۱ کیلوگرم و میزان رشد تولید این محصول در سال ۹۸ نسبت به سال ماقبل ۲۴ درصد برآورد میشود.
استان اصفهان با دارا بودن ۵۶۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان و ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و با دارا بودن شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد که از حیث تولید عسل هم جزو مناطق اصلی کشور به شمار میرود.
بر پایه اطلاعات اخذ شده از سازمان جهاد کشاورزی اصفهان، این استان در رده سوم تولید عسل در کشور جای گرفته است و جهش تولید این ماده با ارزش و شگفت انگیز نسبت به سال ابتدایی فعالیت دولت حدود ۱۱۶ درصد افزایش پیدا کرد.
انجام ۳۷۲۴ کیلومتر لولهگذاری آب و فاضلاب در اصفهان عنوان گزارش دیگری از این استان است که در بخشی از آن می خوانیم: برآیند بررسی آمار مربوط به طرحهای آبرسانی و زیرساختهای مرتبط در اصفهان نشان میدهد که طی هفت سال اخیر با هدف تامین آب پایدار و تحقق تصفیه فاضلاب سه هزار و ۷۲۴ کیلومتر لولهگذاری در این استان انجام شده است.
بی تردید از جمله اقدامات مثبت دولت تدبیر و امید در هفت سال گذشته میتوان به جدیت برای تامین آب آشامیدنی در نقاط مختلف کشور چه مناطق شهری و چه روستاها اشاره کرد که در این زمینه سهم استان اصفهان نیز قابل توجه بوده است.
اکنون ۱۰۰ درصد جمعیت شهری کشور دسترسی به آب آشامیدنی پایدار دارند و این در حالی است که در دنیا برخورداری جمعیت شهری از آب آشامیدنی پایدار ۹۶ درصد اعلام میشود، همچنین ۵۳ درصد جمعیت روستایی دنیا از آب آشامیدنی سالم برخوردار هستند و این آمار در کشور ما بیش از ۸۲ درصد است.
استان اصفهان از حیث مباحث مختلف تامین آب آشامیدنی و یا سامانههای مرتبط با فاضلاب از جمله فعالان این صنعت در کشور به شمار میرود و با وجود مشکلات فراوان ناشی از خشکسالی، پروژههای مرتبط با تامین آب شهری و روستایی بخوبی در آن جریان دارد.
بررسی آمار و ارقام مربوط به طرحهای آبرسانی و دیگر زیرساختها در استان اصفهان سه هزار و ۷۲۴ کیلومتر لولهگذاری در این خطه با هدف تامین آب پایدار و تصفیه فاضلاب در مدت یادشده را نشان میدهد.
در ادامه مرور گزارش های خبرنگاران مراکز استانی ایرنا سفری داشته باشیم به خراسان جنوبی، استانی که خبرنگار ایرنا اولویت ریلگذاری برای توسعه خراسان جنوبی را برای گزارش خود انتخاب کرده و توسعه پایدار و همه جانبه این استان را مورد بررسی و واکاوی قرار داده و در مقدمه نوشته است: خراسان جنوبی با گذشت ۱۶ سال از تاسیس آن و سپری شدن ادوار مختلف مدیریتی در این استان مرزی و پهناور بیش از هر چیز به ریلگذاری برای توسعه و آینده نیاز دارد.
استان خراسان جنوبی سال ۱۳۸۳ زمان تاسیس شامل سه شهرستان بیرجند، نهبندان و سربیشه بود و اکنون ۱۱ شهرستان دارد اما از هویتیابی خراسان جنوبی سالها میگذرد.
احساس خرسندی از هویتیابی خراسان جنوبی در همه مردم و مسوولان این استان وجود دارد و همه نیز به تغییرات و گامهایی که در این سالها برای توسعه، پیشرفت و ارتقای جایگاه استان در کشور برداشته شده، آگاهند اما گاهی سلیقهای عمل کردن مدیران در این خطه به حدی عمیق شده که باز هم تا رسیدن به اهداف مطلوب و دستیابی به میانگین شاخصهای توسعه در کشور راه زیادی در پیش است.
در سالهای اخیر به ویژه در سه سال اخیر اقدامات شاخص و حتی جهشی برای ایجاد و توسعه زیرساختهای خراسان جنوبی، محرومیتزدایی، جذب اعتبارات ملی، ورود شرکتهای توسعه گرای دولتی به استان، امضای تفاهمنامههای متعدد با دستگاه های حاکمیتی در کنار برنامههای دولت انجام شده اما گامهای دیگری نیاز است تا خراسان جنوبی بر ریل توسعه به سوی چشمانداز مشخص و مدون حرکت کند.
بنابراین برای توسعه استان باید گامهای محکمتر و استوارتری برداشته شود و آن هم فقط با جایگزینی سیستم به جای سلیقه ممکن خواهد شد تا خراسان جنوبی بتواند با توجه به توانمندیها و قابلیتهای فراوان خود از جمله در بخش کشاورزی، معدن، مرز، گردشگری و ترانزیت کالا به جایگاه مد نظر برسد.
به ثمر نشستن اجرای طرح اقدام ملی مسکن در خراسان جنوبی موضوع دیگری است که خبرنگار ایرنا تلاش کرده تمامی اقدامات انجام شده از ابتدا تاکنون را برای مخاطبان تبیین کند، این مطلب را می توانید با عنوان بهرهبرداری از مسکن اقشار کمدرآمد در خراسان جنوبی و این مقدمه بخوانید: طرح ساخت مسکن شهری برای اقشار کمدرآمد و فاقد مسکن که تفاهمنامه آن خرداد امسال در سفر رییس سازمان برنامه و بودجه به خراسان جنوبی امضا شد، اکنون به مرحله بهرهبرداری شماری از این واحدهای مسکونی رسیده است.
پس از اجرای موفقیت آمیز طرح ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن محرومان در خراسان جنوبی که در پی سفر اسفند ماه ۹۷ «محمدباقر نوبخت» به این استان عملیاتی و بسیاری از این واحدها در مناطق روستایی افتتاح شد، احداث مسکن شهری برای نیازمندان هم در اولویت قرار گرفت و تفاهمنامه آن در سفر خرداد امسال رییس سازمان برنامه و بودجه به امضا رسید.
براساس این تفاهمنامه، مقرر شد پنج هزار واحد مسکن برای اقشار کمدرآمد و بد مسکنها در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت و در حاشیه شهرها یا بافتهای فرسوده شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر جمعیت احداث شود.همچنین یک هزار واحد مسکونی برای تامین مسکن بازنشستههای واجد شرایط در این طرح لحاظ شده است.
با توجه به اقدامات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در انجام تعهد ساخت پنج هزار واحد مسکونی از مجموعه سهمیه طرح مسکن محرومان و نتایج خوبی که در خراسان جنوبی به همراه داشت، ساخت ۶ هزار واحد مسکن شهری برای اقشار کمدرآمد نیز به این حوزه واگذار شد.
عملیات اجرایی ۶ هزار واحد مسکن شهری ویژه اقشار کمدرآمد در خراسان جنوبی همزمان با سومین روز هفته دولت امسال آغاز شد و کل اعتبار پیشبینی شده برای ساخت این واحدها ۷۸۰ میلیارد تومان شامل تسهیلات بانکی و آورده متقاضی است.
از سیستان و بلوچستان هم می توانید گزارش توزیع الکترونیکی گاز مایع گامی در کاهش دغدغه سیستان و بلوچستانیها را بخوانید، موضوعی که خبرنگار برای این مطلب خود انتخاب کرده برای مردم منطقه بسیار مهم است و اطلاع از اقدامات انجام شده دولت در این رابطه نوید بخش روزهای خوب برای افرادی است که همواره از کمبود گاز یا توزیع نامناسب آن گله مند بودند.
گزارش یاد شده با این مقدمه آغاز شده است: طرح الکترونیکی کردن گازمایع در سیستان و بلوچستان اقدامی موثر در راستای ساماندهی و شناسایی جامعه هدف و مصرف کنندگان واقعی در حال اجراست.
سیستان و بلوچستان آخرین استان بدون گاز کشور که با عنایت دولت چند سالی است که خط انتقال گاز از عسلویه به ایرانشهر راه اندازی و تاکنون شهر ایرانشهر و بخش هایی از شهر زاهدان گازرسانی شده است اما بیشتر شهرهای این استان هنوز فاقد گاز شهری هستند و مردم به ناچار از گازمایع در سیلندرهای ۱۱ و ۵۰ کیلویی و منبع استفاده میکنند.
توزیع گازمایع در سیستان و بلوچستان همه ساله بویژه در فصل زمستان و ماه مبارک رمضان به معضل یا حتی بحران تبدیل می شود به طوری که مردم از کمبود گاز یا توزیع نامناسب آن، تاخیر در تحویل سیلندرها، وفور سیلندرهای پرگاز مایع در بازار آزاد و تفاوت قیمت دولتی با بازار رنج می برند.
افزایش قیمت بنزین و تبدیل خودروهای بنزین سوز به سوخت گاز ال پی جی (LPG) یا گازمایع عامل دیگر کمبود این فراورده نفتی است. با اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین شمار زیادی از دارندگان خودروهای بنزین سوز اقدام به تغییر سوخت خودرو به گاز مایع کرده اند، برخی کارگاهها به صورت غیرمجاز سیستم خودروها را از بنزین به گازمایع تغییر میدهند و جالب اینکه تبلیغات گسترده غیررسمی مبنی بر اینکه سوخت گازمایع نه تنها صدمه ای به موتور خودرو وارد نمی کند بلکه به مراتب بهتر و با صرفهتر از بنزین و گاز سی ان جی است، موجب گرایش مالکان خودروها به گازمایع شده است.
تحقق انتظار ۱۴ ساله بازنشستگان فارس عنوان گزارشی است از خبرنگار ایرنا در فارس که به اجرای طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و بازنشستههای تامین اجتماعی بعد از حدود ۱۴ سال انتظار و بهره مند شدن ۳۲۳ هزار بازنشسته فارس و خانواده آنها از مزایای آن نوشته است.
"طرح همسان سازی و مناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری که به گفته بسیاری از مسولان در ۴ دهه گذشته بی سابقه و اقدامی تاریخی بوده از اواخر مهرماه ۹۹ همزمان با سراسر کشور در استان فارس نیز به اجرا درآمد.
در پی اجرای این طرح بطور میانگین بین یک میلیون تومان تا بیش از ۲ و نیم میلیون تومان به حقوق هر نفر بازنشسته کشوری در ماه افزوده شد که این رقم در شرایط کنونی میتواند گرهای از مشکلات زندگی و معیشت قشر باتجربه و کارآزموده جامعه باز کند." بخشی از این مطلب است که متن کامل آن را می توانید با کلیک روی لینک آبی بخوانید.
در ادامه سلسله تولیدات خبری مراکز استانی ایرنا با محوریت اقدامات دولت تدبیر و امید رفتن به لرستان هم خالی از لطف نیست، استانی که به واسطه قرارگرفتن در مسیر ترانزیتی شمال به جنوب از اهمیت ویژهای از نظر حمل و نقل جادهای برخوردار است و همین موضوع دستمایه گزارشی شده از خبرنگار این مرکز با عنوان گامهایی استوار برای توسعه حمل و نقل جادهای در لرستان.
در بخشی از این مطلب می خوانیم: اکنون طرحهای بزرگ اقتصادی و راه سازی در استان لرستان در دست ساخت است که با اجرای این طرحها بخش مهمی از راههای استان تکمیل میشود و میتوان گفت راه سازی در لرستان به سمت رونق و پیشرفت پیش میرود.
برخی از این طرحها شامل آزادراه خرمآباد به اراک، راهآهن دورود به خرمآباد و چندین طرح مهم در راستای چهارخطه کردن محورهای مواصلاتی استان است که به طور یقین اجرای این طرحها می تواند به کاهش بار ترافیکی ، ایمنی جادهها و کاهش تصادفات هم کمک کند.
اکنون طول راههای لرستان حدود هشت هزار کیلومتر است.
آبیاری نوین آغازی برای عبور از کشاورزی سنتی عنوان گزارش دیگری از این مرکز است که توسط خبرنگار بروجردی تهیه شده که مسئله اهمیت آبیاری نوین برای گذر از کشاورزی سنتی را مورد توجه قرار داده و به اقدامات دولت در این رابطه اشاره ای داشته است این گزارش با مقدمه که در ادامه خواهد آمد را می توانید با کلیک روی لینک آبی مشاهده کنید:
آبیاری نوین با راندمان و کارایی بالاتر در مقایسه با روش های سطحی یکی از مهمترین راهکارهای جلوگیری از مصرف بی رویه آب و آغازی برای تبدیل کشاورزی سنتی به صنعتی است که در دولت تدبیر و امید نگاه ویژه ای به آن شده است.
روش های آبیاری تحت فشار با راندمان و کارایی بالاتر در مقایسه با روش های آبیاری سطحی یکی از مهمترین راهکارهای افزایش کارایی مصرف آب است که در هیچ دورهای به اندازه دولت تدبیر و امید در آن سرمایهگذاری انجام نشده است زیرا تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز بود که اکنون این رقم به ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار رسیده که یک میلیون و ۱۵۰ هزار هکتار آن در دولتهای یازدهم و دوازدهم بوده است.
اجرای آبیاری نوین با کمکهای بلاعوض دولت و تسهیلات ارزانقیمت در استانها روز به روز رونق گرفته به طوری که دولت ۸۵ درصد هزینه اجرای شبکههای آبیاری نوین تحت فشار را بصورت تسهیلات بلاعوض به کشاورزان ارائه شده است.
از بروجرد همچنین می توانید گزارشی با عنوان تدبیر برای نیمه پنهان تولید در روستا را هم بخوانید، مطلبی که به توسعه اشتغال زنان روستایی و بهره گرفتن از توان تولیدی آنها در زمینه های مختلف از جمله مشاغل خانگی و محصولات کشاورزی اشاره شده و آن را دستاورد مهم دولت در سال های اخیر قلمداد کرده است.
در بخشی از این مطلب آمده است: طی چند سال اخیر تلاش دولت در راستای توانمند سازی زنان روستایی و مناطق عشایری در قالب طرح های مختلفی از جمله طرح اشتغال روستایی و مشاغل خانگی دنبال شده است.
تحولات مختلف در عرصه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی روستا، علیرغم پیامدهای مثبتی که در بهبود شرایط زیست در روستاها داشته باعث شده است تا از نقش فعال زنان در عرصه تولید کاسته شود و زنان روستایی بعنوان تولید کننده سابق به زنان خانه دار مصرف کننده تبدیل شوند.
این امر نه تنها پیامدهای منفی در عرصه اقتصاد روستا به جای میگذارد، بلکه عملا قشر فعال عظیمی را از فرایند تولید حذف می کند و تاثیر منفی بر رشد اقتصاد ملی دارد.
از این رو سیاست ها و راهبردهای دولت دوازدهم در تدبیر ارائه نقش مولد به زنان روستایی بوده است. توسعه آموزش های مرتبط اشتغال، ارائه تسهیلات اشتغالزا، تخصیص اعتبار ویژه، کمک به رونق فضای کسب و کار و ضمانت آسان از جمله برنامه های موفق دولت در اشتغال زنان روستایی است.
اما در ادامه سری بزنیم به کرمانشاه، استانی که تجربه زلزله تلخ آبان 96 را در دفتر اتفاقات خود ثبت کرده است، خبرنگار ایرنا در آستانه سومین سالگرد این حادثه تلاش های دولت برای مردم سرپل ذهاب که در آن سال بسیار آسیب دیدند را به رشته تحریر درآورده است، این گزارش را با تیتر چهره متفاوت سرپلذهاب در آستانه سومین سالگرد زلزله آبان ۹۶ و این مقدمه قابل دسترسی است: ۳۶ هزار واحد مسکونی در جریان زلزله ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال ۹۶، در سرپلذهاب تخریب و یا دچار خسارت شد، اینک در آستانه سومین سالگرد این حادثه با تلاش دولتمردان و مشارکت مردم، این شهرستان چهرهای متفاوت به خود گرفته و بار دیگر روی پاهای خود ایستاده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، زمین لرزه ۲۱ آبان که در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه رخ داد، ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۰ روستای کرمانشاه دچار خسارت شد و در این حادثه ۱۰۷ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی خسارت جزیی و کلی دید.
به گفته هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه، در اثر زلزله ۹۶، در مجموع ۱۵ هزار میلیارد تومان به زیرساخت های استان کرمانشاه خسارت وارد شد.
در آستانه سومین سالگرد این زلزله، فرماندار سرپل ذهاب در گفت وگو با خبرنگار ایرنا آخرین وضعیت بازسازی این شهرستان را اعلام کرد.
از مرکز کرمانشاه همچنین گزارش گلخانه مدرن اسلامآبادغرب پروژهای برای تحقق جهش تولید منتشر شده که مقدمه آن اینگونه آغاز شده است: بزرگترین و پیشرفتهترین گلخانه یکپارچه غرب کشور در شهرستان اسلامآبادغرب استان کرمانشاه با هدف محرومیتزدایی، ایجاد اشتغال و تحقق جهش تولید اکنون در دست ساخت است که با بهرهبرداری از آن بخشی از نیازهای منطقه به محصولات صیفی تامین و بخشی نیز به خارج از کشور صادر میشود.
اجرای پروژههای اشتغالزا در استان کرمانشاه که نرخ بیکاری بالایی دارد یکی از راهکارهای رفع این معضل است که جا دارد همه بخش ها اعم از دولتی، خصوصی و تعاونی برای برون رفت از این شرایط وارد حوزه سرمایه گذاری شوند و براساس مزیت ها و ظرفیت های منطقه سرمایه گذاری نمایند.
سازمان اقتصادی کوثر یکی از سازمانهای سرمایهگذار بخش خصوصی است که اکنون در شهرستان اسلامآبادغرب پروژه ساخت گلخانهای مدرن با رویکرد تولید صیفیجات را آغاز کرده و پیشبینی میشود اولین محصول آن در خرداد سال ۱۴۰۰ وارد بازار مصرف شود.
شهرستان اسلام آبادغرب با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت در ۶۰ کیلومتری غرب کرمانشاه واقع شده و ۱۰۱ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که ۹۰ هزار هکتار آن دیم و مابقی آبی است و یکی از مناطق مستعد برای کشاورزی و دامپروری در استان کرمانشاه محسوب میشود.
سال گذشته به صورت آزمایشی در بخشی از این گلخانه ۳۶ کیلوگرم گوجه در هر مترمکعب تولید شد که ۳۰ درصد نسبت به میانگین کشوری بیشتر شده است و این نشان میدهد که استفاده از فناوری مدرن و روز در این گلخانه جواب داده است.
در پایان این مطلب سفری هم داشته باشیم به جنوب کشور و استان هرمزگان و مردم خونگرمش که قرار است به همت دولت کامشان تا پایان دولت دوازدهم شیرین تر شود.
آب شور دریا در کام مردم هرمزگان شیرین میشود تیتر گزارش این مرکز است که همانگونه که از عنوانش پیداست به مراحل مختلف و اقدامات دولت برای شیرین کردن آب شور دریا و بهره مندی تمامی مردم این منطقه از آب شیرین پرداخته است.
در بخشی از مقدمه این مطلب آمده است: صنعت شیرین سازی آب دریا که در سه دهه اخیر و به دنبال تشدید خشکسالی و کاهش باران ، به عنوان راهکاری موثر برای مقابله با کم آبی مورد توجه ویژه برنامه ریزان قرار گرفته، در هرمزگان روند رو به رشدی دارد و کام مردم این استان هر روز با توسعه این صنعت، شیرین تر می شود.
یکی از الزام های توسعه پایدار در هر منطقهای، وجود زیر ساختهایی همچون آب است و این نعمت حیاتی، آبادانی را به همراه دارد و یکی از عوامل مهم تحقق توسعه پایدار محسوب میشود.
بیش از دو دهه خشکسالی و کم آبی در هرمزگان موجب خشک شدن ۳۶۵ حلقه چاه آب آشامیدنی، ۱۸ دهنه چشمه و قنات، ۱۰۰ حلقه چاه و کاهش آب ۱۳۵ حلقه چاه بین ۳۰ تا ۷۰ درصد شده است.
از ۷۴ دشت موجود در هرمزگان تمامی آنها دارای بیلان منفی هستند و ۳۸ دشت ممنوعه بوده و باقی دشت ها نیز شور است واز مجموع ۵۴ دشت استان هرمزگان افزون بر ۱.۴ میلیارد مترمکعب آب از طریق ۲۳ هزار حلقه چاه و حدود ۳۴۰ چشمه و قنات برداشت میشود.
در شرایط حاضر برای مدیریت کم آبی در هرمزگان ، ظرفیت های مختلفی مورد توجه قرار گرفته که مهمترین و کاربردی ترین آن با توجه به قرارگیری این استان جنوبی در حاشیه خلیج فارس، توسعه صنعت شیرین سازی آب دریا است.
متن کامل این گزارش به همراه مطلبی که بعد از افتتاح مرحله نخست آب شیرین کن یک میلیون مترمکعبی از طریق ارتباط تصویری توسط رئیس جمهوری با عنوان صنایع هرمزگان شاداب از آب شیرین کن یک میلیون متر مکعبی منتشر شد را می توانید با کلیک روی لینک های آبی بخوانید.
گزارش از مریم جلوداران