کرمانشاه- ایرنا- معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه توزیع داروی «رمدسیویر» برای درمان بیماران کرونایی اکنون در بیمارستان‌ها توزیع می‌شود از بیماران خواست به معاونت غذا و دارو برای دریافت دارو مراجعه نکنند.

دکتر «قباد محمدی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه این دارو تا روز سه‌شنبه ۱۳ آبان در معاونت غذا و دارو استان توزیع می‌شد، افزود: به منظور تسهیل دسترسی بیماران بستری به داروی رمدسیویر، اکنون این دارو به طور سهمیه در اختیار همه بیمارستان‌هایی که بیمار کرونایی دارند، قرار می‌گیرد.

او گفت: با توجه به اینکه در ۲ هفته گذشته داروی رمدسیویر مورد تایید سازمان غذا و دارو آمریکا قرار گرفته است، تجویز این دارو به شدت افزایش پیدا کرده است.

وی اظهار داشت: همچنین افزایش بی سابقه تعداد بیماران بستری موجب مصرف بیشتر این دارو و نیاز بیشتر به آن شده است، به طوریکه در مقایسه با هفته گذشته مصرف این دارو ۱۰ برابر افزایش پیدا کرده است.

محمدی در ادامه گفت: سهمیه استان جوابگوی تعداد بالای بیماران نیست، به منظور تسهیل دسترسی بیماران بستری، این دارو اکنون به طور سهمیه در اختیار همه بیمارستان‌هایی که بیمار کرونایی دارند، قرار می‌گیرد تا صرفاً‌ برای بیماران بستری استفاده شود.

کرمانشاه روزانه به ۷۰۰ عدد داروی «رمدسیویر» نیاز دارد

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیاز روزانه بیماران مبتلا به کرونا در استان به داروی رمدسیویر را ۷۰۰ عدد اعلام کرد و گفت: از این میزان اکنون نصف آن را به دلیل کمبود در کشور و دنیا می‌توانیم، تامین کنیم.

محمدی با اشاره به افزایش تعداد بیماران مبتلا به کرونا در استان، افزود: داروی رمدسیویر اکنون تنها داروی ضدویروسی است که سازمان غذا و دارو آمریکا برای درمان بیماران کرونایی تایید کرده است.

وی با بیان اینکه فعلا در دنیا همین یک دارو برای بیماران مبتلا به کرونا تایید شده است، گفت: مصرف این دارو شدت افزایش پیدا کرده و متقاضیان زیادی دارد و از این رو میزان تقاضا از عرضه جلوتر زده و در کشور ما هم به تبع کمبود دارد.

وی همچنین توضیح داد که وزارت بهداشت برای تامین نیازهای بیماران کرونایی واردات این دارو را آزاد کرده که امیدواریم با این اقدام داروی مورد نیاز بیماران کرونایی در کشور و استان تامین شود.

او داروی رمدسیویر را گرانقیمت دانست و گفت: ماهانه ۱۵ میلیارد تومان برای این دارو در استان هزینه می‌شود و هر فرد مبتلا نیاز به پنج مورد برای درمان دارد که هزینه آن چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می‌شود و مشمول بیمه هم نمی‌شود.

داروی رمدسیویر دوره بهبودی کرونا را پنج روز کاهش می‌دهد

به گزارش ایرنا؛ نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف داروی رمدسیویر دوره بهبودی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را کوتاه می‌کند و خطر مرگ ناشی از این بیماری را کاهش می‌دهد.

محققان متوجه شدند که این داروی ضد ویروس، دوره بهبودی بیماران کرونایی را که در بیمارستان بستری هستند دست کم پنج روز کاهش می دهد، علاوه بر این مشخص شده است که این دارو خطر مرگ و میر ناشی از آلودگی به ویروس کرونا را تا ۳۰ درصد تقلیل می دهد.  

داروی رمدسیویر که توسط شرکت داروسازی Gilead Sciences در کالیفرنیا ساخته شده است، تنها دارویی است که در آمریکا برای مصرف اورژانسی و برای درمان بیماران مبتلا به وضعیت شدید کرونا تایید شده است.

نتایج این مطالعه که توسط محققان موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی وزارت بهداشت آمریکا انجام شد، نه تنها نشان می دهد که داروی رمدسیویر می تواند به بهبود وضعیت بیماران کرونایی کمک کند بلکه می تواند مانع بروز عوارض شدید این بیماری شود.  

داروی رمدسیویر توسط شرکت داروسازی  Gilead Sciences برای درمان «ابولا» ساخته شد. ابولا، تب خونریزی دهنده کشنده ای است که در سال ۲۰۱۴ در غرب آفریقا پدیدار شد. این دارو با مسدود کردن آنزیمی عمل می کند که به ویروس کرونا کمک می کند رونوشت هایی از خود ایجاد کند و به نوبه خود در سراسر بدن گسترش یابد.

نتیجه مطالعات در مدل های سلولی و حیوانی نشان داده است که داروی رمدسیویر، فعالیت «سندرم مزمن تنفسی»  (SARS) و بیماری ویروسی «مرس» را که از خانواده های ویروس جدید کرونا هستند، مسدود کرده است.

محققان می گویند: پیشگیری از تکثیر این ویروس به بیمار کمک می کند تا در غلبه بر این عفونت پیروز شود.

مجموع جان باختگان براثر کرونا در کرمانشاه به ۹۵۶ نفر رسید

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به فوت ۱۰ هم استانی دیگر بر اثر کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، گفت: از ابتدای شروع اپیدمی تاکنون ۹۵۶ نفر براثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

محمدی افزود: از مجموع ۱۰ فوتی در شبانه‌روز گذشته در استان ۲نفر در اسلام‌آبادغرب، چهار نفر شهرستان کرمانشاه، یک نفر شهرستان هرسین، ۲ نفر شهرستان پاوه و یک نفر در شهرستان دالاهو جان خود را از دست دادند.

او با بیان اینکه تمام شهرستان‌های استان در وضعیت قرمز به سر می‌برند، گفت: پاوه، کنگاور و قصرشیرین در صدر خطر کرونایی در استان هستند. 

وی در ادامه اضافه کرد: در شبانه روز گذشته ۷۶ مورد بیمار مثبت بستری و ۳۴۱ بیمار مثبت سرپایی در استان شناسایی شدند.

به گفته او، همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۲۱۵ بیمار جدید با علایم بیماری کرونا در استان بستری و ۱۹۵ نفر از بیمارستان پس از بهبودی ترخیص شدند. 

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه  در ادامه گفت: از ابتدای اپیدمی تاکنون ۱۹هزار و ۲۹ بیمار با علایم بیماری کرونا در استان بستری و ۱۶ هزار و ۹۱۴ از بیمارستان پس از بهبودی ترخیص شدند.

محمدی افزود: هم اکنون هزار و ۱۶۹ بیمار مربوط به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند.

تشدید محدودیت‌ها در کرمانشاه

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت ۱۸ بیمارستان آموزشی و غیرآموزشی زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی و هفت بیمارستان غیردانشگاهی دارد که اکنون بیماران کرونایی در بیمارستان‌های «گلستان»، «فارابی» و «شهدا» بستری هستند.

اکنون بیش از سه هزار و ۲۰۰ تخت در ۱۸ بیمارستان دولتی زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی، ۲ بیمارستان خصوصی، سه بیمارستان نظامی و ۲ بیمارستان تامین اجتماعی در استان کرمانشاه فعال است که از این تعداد حدود هزار و ۲۰۰ تخت به بیماران کرونایی اختصاص یافته است.

استاندار کرمانشاه روز شنبه در حاشیه جلسه ستاد کرونا در جمع خبرنگاران با بیان اینکه به دلیل رعایت نکردن توصیه‌های بهداشتی مجبور به تشدید محدودیت‌های ترددی هستیم؛ گفت: با تداوم این روند احتمال تعطیلی مشاغل غیرضروری از ساعت ۱۸ به بعد در سطح استان به مدت یک ماه وجود دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز از تولید داروی کرونا در استان خبر داد و با اشاره به ارایه گزارش نهایی توسط داوران و تایید علمی داروی «MAB۹۸» مربوط به بیماران کرونایی گفت: این دانشگاه به دنبال اخذ مجوزهای لازم برای تولید انبوه این دارو در سازمان غذا و دارو است.