لندن – ایرنا – دولت انگلیس در پی کشف کرونای جهش یافته در راسوهای دانمارکی، ورود مسافران از این کشور را ممنوع کرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، وزارت حمل و نقل انگلیس اعلام کرد تمام مسافران غیرانگلیسی که در ۱۴ روز گذشته در دانمارک اقامت داشته و یا از این کشور ترانزیت کرده‌اند از ورود به انگلیس منع خواهند شد. این دستورالعمل جدید از صبح امروز ساعت ۴ صبح به وقت محلی به اجرا گذاشته شد.

دولت انگلیس دیروز (جمعه) دانمارک را از فهرست کشورهای ایمن کرونایی حذف کرد و به این ترتیب اتباع و افراد مقیم انگلیس نیز باید ۱۴ روز در بدو ورود از دانمارک خود را قرنطینه کنند.

یک سخنگوی وزارت حمل و نقل انگلیس تصریح کرد که در این رابطه استثنایی وجود نخواهد داشت. منظور او دیپلمات‌ها و شخصیت‌های سیاسی هستند که از قانون قرنطینه ۱۴ روزه دولت انگلیس مستثنی هستند.

وی تصریح کرد:‌ با هر کس که ظرف دو هفته گذشته از دانمارک بازگشته تماس گرفته تا اطمینان حاصل شود که دوره قرنطینه را به طور کامل سپری کند.

این تحول پس از آن صورت می‌گیرد که دولت دانمارک دستور کشتار ۱۷ میلیون جمعیت راسوهای این کشور را به دلیل جلوگیری از انتقال یک نوع جهش یافته کووید-۱۹ از این حیوانات به انسان اعلام کرد.

سازمان جهانی بهداشت اکنون بررسی مزارع پرورش گوشت راسو را در سراسر جهان درخصوص این نگرانی ها که این حیوان به احتمال زیاد گونه جدید و خطرناک این ویروس را به انسان ها منتقل می کنند، آغاز کرد.

این ویروس جهش یافته کارایی واکسن های کرونایی را که اکنون در دست ساخت قرار دارند، تهدید می کند.

دولت دانمارک پس از ناتوانی در مهار شیوع کووید-۱۹ و آلوده شدن دست کم ۲۱۴ نفر به این ویروس که با راسوها در ارتباط بودند، دستور کشتار کل ۱۷ میلیون جمعیت راسوهای این کشور را صادر کرد.

پس از این دستور دانمارک، ماریا ون کرخوو سرپرست فنی کووید-۱۹ سازمان جهانی بهداشت گفت: این سازمان بین المللی امنیت زیستی مزارع پرورش راسو را در سراسر جهان بررسی می کند تا از انتقال این بیماری از این حیوانات به انسان جلوگیری شود.

محققان می‌گویند: جهش یک ویروس، امری طبیعی است و تعیین این که آیا چنین جهشی مانع از کارایی واکسن مبارزه با ویروس شود، مساله پیچیده‌ای به شمار می‌رود. با این حال مقام ‌های بهداشت و درمان دانمارک معتقدند که انتقال ویروس کرونا از طریق راسوها ممکن است تغییرات هرچند کوچکی در پادتن تولید شده در بدن انسان بگذارد و به این ترتیب اثر واکسن یا واکسن‌ های در حال ساخت برای مبارزه با بیماری کووید-۱۹ را تحت تاثیر قرار دهد.