روسیه، فرانسه و آمریکا سران گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا هستند و از سال ۱۹۹۴ برای حل مناقشه قره باغ تلاش می کنند که تاکنون نتیجه ای نداشته است.
به گزارش ایرنا، دفتر مطبوعاتی کرملین روز شنبه در بیانیه ای اعلام کرد: پوتین و مکرون باتوجه به اعمال تروریستی اخیر در فرانسه، بر عزم متقابل برای مبارزه قاطعانه با تروریسم تاکید کردند.
در بیانیه آمده است: در این گفت وگوی تلفنی وضعیت مناقشه قره باغ بررسی شد و در مورد ادامه درگیر در منطقه قره باغ و شرکت افراط گرایان از لیبی و سوریه در این مناقشه ابراز نگرانی شد.
پوتین، مکرون را از اقدامات روسیه برای برقراری فوری آتش بس و ازسرگیری مذاکرات به منظور دستیابی به راهکار سیاسی -دیپلماتیک برای حل مناقشه قره باغ مطلع کرد.
دو طرف بر عزم متقابل برای ادامه تلاشها و میانجیگری روسیه و فرانسه از جمله در چارچوب گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا تاکید کردند.
درگیریهای نظامی میان نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان از ششم مهرماه گذشته آغاز شده است و به رغم این که با دخالت میانجیگران بینالمللی سه بار توافق آتش بس میان طرفین حاصل شده، این درگیریها بیش از یک ماه است، همچنان با شدت ادامه دارد.
جمهوری آذربایجان در این مناقشه با تکیه بر اصل حفظ تمامیت ارضی خواستار پایان اشغالگری ارمنستان شده و از سوی دیگر طرف ارمنی با استناد به اصل «حق تعیین سرنوشت» خواستار به رسمیت شناخته شدن حقوق ارامنه در منطقه قره باغ شده است.
رییسان جمهوری روسیه و فرانسه در ادامه گفت و گوی تلفنی، درخصوص اوضاع لیبی نیز تبادل نظر کردند که در آن به نزدیکی مواضع مسکو و پاریس در این مساله اشاره شد.
پوتین و مکرون خواستار افزایش تلاش ها برای بهبودی اوضاع لیبی شدند.
لیبی از یک دهه پیش درگیر جنگ داخلی است که به یک نبرد نیابتی گسترده بین نیروهای منطقهای و فرامنطقهای تبدیل شده و بیم آن میرود که به یک بحران بین المللی تبدیل شود.
در گفت وگوی تلفنی مسائل اوکراین و شیوع همه گیر کرونا نیز مطرح شد و دو طرف در خصوص این مسائل ازجمله امکان همکاری مسکو و پاریس در مبارزه با کرونا و تولید واکسن آن گفت وگو کردند.