محمدحسین محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در فاز اول اجرای این طرح، فاضلاب روستای سراب قامیش از حوزه سد قشلاق خارج، پمپاژ و در رودخانه پایین دست سد رها میشود.
وی با بیان اینکه این کار نیازمند تاسیس ایستگاه پمپاژ، تامین برق و خط انتقال است، اضافه کرد: در فاز دوم این طرح، فاضلاب روستای سراب قامیش به خط انتقال فاضلاب شهر سنندج متصل میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان به تغییر مثبت کیفیت آب شرب سنندج بعد از پمپاژ آب از سد آزاد به سد قشلاق اشاره کرد و گفت: پارسال در همین موقع طعم و بوی آب شرب این شهر در وضعیت حاد قرار داشت اما امسال وضعیت بسیار بهتر است.
محمدی با بیان اینکه تماسهای شهروندان برای اعتراض به طعم و بوی آب شرب سنندج کاهش معناداری یافته است، تاکید کرد: تا زمانیکه ورودی سد قشلاق بر اثر بارندگیها به حد نرمال برسد، انتقال آب از سد آزاد به سد قشلاق ادامه مییابد.
یکی دو سالی است که شهروندان سنندجی از کیفیت آب شرب این شهر که از سد قشلاق تامین میشود گلایه دارند و این در حالی است که شرکت آب و فاضلاب کردستان بارها ضمن اذعان به تغییر طعم آب به خاطر کاهش حجم آب سد، وجود جلبک و جابجایی لایههای آب، بر سلامت و بهداشتی بودن آن تاکید دارند.
استاندار کردستان پس از پیگیریهای زیاد و با هدف بهبود کیفیت آب شرب سنندج، حدود یک ماه پیش، موافقت وزارت نیرو برای انتقال آب از سد آزاد به مخزن سد قشلاق را بدست آورد و این کار عملیاتی شد.
در حال حاضر ۳۸۳ هزار و ۱۳۷ مشترک در کردستان از خدمات شرکت آب و فاضلاب بهرهمند هستند که ۱۷۰ هزار مشترک آن مربوط به سنندج است.