عباس رستمی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا همزمان با روز کیفیت، کیفیت و استاندارد مقولههای متفاوتی است، افزود: کیفیت به معنای دستیابی به استانداردهای از پیش تعیین شده است و وجود روز ملی کیفیت، تاکید و نشانه بر اهمیت دو مقوله استاندارد و کیفیت است.
وی بیان کرد: استانداردها با توجه به نیاز و انتظارات مشتری مشخص می شود و با توجه به ظرفیت و توانایی فرآیندها و متغیرهای مؤثر بر محیط ارایه خدمت، استانداردها را به طور عام نمیتوان تعمیم داد و استاندارد حداقل ویژگی قابل قبول و ثابت است.
مدیرکل استاندارد استان سمنان افزود: کیفیت به میزان رضایتمندی مشتری و مصرفکننده بستگی دارد، کیفیت و استاندارد در یک راستا قراردارند و برای رسیدن به کیفیت مطلوب باید استانداردها رعایت شود.
وی داشتن اقتصاد پایدار را در گرو تولید محصولات با کیفیت بالا برشمرد و ادامه داد: توجه به استاندارد و استانداردسازی در بخش تولید کالاهای داخلی میتواند در شرایط تحریم، نقش مهم در شکوفایی اقتصاد کشور داشته باشد.
رستمی تاکید کرد: افزایش استاندارد کالای داخلی سبب رقابتپذیری کیفی تولیدات داخل با نمونههای خارجی میشود و به طور قطع شهروندان به سمت خرید کالاهای تولید داخل میروند و این امر به شکوفایی و توسعه اقتصاد، سرمایهگذاری در بخش تولید و خوکفایی کمک موثری میکند.
وی با بیان اینکه، رونق تولید ملی با عبور مسیر از استانداردها محقق میشود، خاطرنشان کرد: استانداردسازی تنها نیاز تولیدکننده و یا مصرف کننده نیست، بلکه نیاز جامعه است تا به وسیله آن در منابع انرژی از جمله برق و سوخت صرفه جوئی شود.
نشان استاندارد یک مطالبه باشد
رستمی گفت: استاندارد باید به صورت قانون برای هر جامعه ارائه شود تا تولید کننده مشتری خود را ترغیب به خرید کالاهای استاندارد کند تا با فرهنگسازی و نهادینه شدن استفاده از کالای استاندارد در جامعه، مصرفکنندگان هیچگاه به خرید کالای غیراستاندارد و بدون کیفیت تمایل نداشته باشد.
رستمی یادآور شد: سازمان ملی استاندارد وظیفه تهیه و تدوین استاندارد و کنترل کیفیت کالاها و خدمات گوناگون را برعهده دارد و برای کالاهایی که از کیفیت و مرغوبیت بالا برخوردارند، علامت استاندارد صادر میکند.
مدیرکل استاندارد استان سمنان با اشاره به دگرگونی و پیشرفت دنیا، تصریح کرد: فناوری تولید کالا و خدمات روز به روز پیشرفتهتر میشود، به همین دلیل استانداردها باید در فواصل زمانی معین مورد تغییر و بازنگری قرار گیرند که در اکثر کشورها این فاصله زمانی پنج سال است.
رستمی اضافه کرد: وجود نشان استاندارد بر روی کالاها برای مردم یک مطالبه باشد و در اجرای استانداردشدن کالاها و به اصطلاح استانداردسازی باید همه افراد جامعه مشارکت و از خرید کالاهایی فاقد علامت استاندارد به جد خودداری کنند.
وی به نقش استاندارد کالاها موجب ایجاد اطمینان در مصرفکنندگان، ایمنی مواد غذایی و سلامت زنجیره غذایی و همچنین افزایش رشد اقتصادی یک کشور میشود، با استفاده از استاندارد، تولیدکنندگان میتوانند محصولات و خدمات خود را در حد قابل قبول تولید و ارائه نمایند.
رستمی ابراز داشت: رقابت تولیدکنندگان با استاندارد افزایش مییابد و هر کدام تلاش میکنند در عرصه تولید کالای باکیفیت گوی سبقت را از دیگران بربایند و خود را در سطح داخلی و حتی سطح بینالمللی مطرح سازند.
کیفیسازی، افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها
مدیرکل استاندارد استان سمنان با اشاره به تاثیر کیفیت بر تولیدات صنعتی، بیان کرد: با توجه به اهمیت صنعت در زندگی امروزی، نقش کیفیت در این بخش، پررنگ و بااهمیت است، کیفیت هزینهها را کاهش و بهره وری را افزایش میدهد.
رستمی خاطرنشان کرد: کیفیسازی محصولات افزایش سهم بازار داخل و خارج، رضایتمندی مشتریان و آرامش درونی تولیدکننده را به همراه دارد.
مدیرکل استاندارد استان سمنان در خصوص نقش کیفیت و نشان استاندارد در زمینه صادرات در سال جهش تولید اظهارداشت: از آنجایی که سیاستهای دولتمردان همواره بر نوسانات بازار و ارزش پول یک کشور تاثیر میگذارد بنابراین بسیاری از صاحبان صنایع هم به منظور توسعه بازارهای خود و در پی آن افزایش درآمد و هم به منظور دست یابی به یک بازار پشتیبان به صادرات به عنوان هدفی مهم مینگرند.
وی اضافه کرد: از آن سو، کشورهای مقصد به منظور جلوگیری از هدررفت سرمایههای ارزی، اجتناب از تحمیل هزینه، حفظ مناسبات اجتماعی و پا برجا نگه داشتن صنایع و اقتصادشان، برای واردات کالا به ویژه محصولات صنعتی قوانین و استانداردهای خاصی را مطرح میکنند.
مدیرکل استاندارد استان سمنان یادآور شد: کشورهای مقصد، واردات کالا را منوط به اخذ گواهینامهها و مجوزهای لازم میدانند و وقتی محصولی با کیفیت باشد این الزام کشورهای مقصد را برآورده کرده و تولیدات داخلی ما به بازارهای آنان را پیدا میکند.