محمداسماعیل اکبری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا در مورد اینکه چند درصد مبتلایان ردیابی می شوند، گفت: این کار با خواهش و تمنا محقق نمی شود و بر اساس اعلام مسوولان درصد کمی از مبتلایان یا افراد در تماس با آنان، ردیابی می شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: تجربیات موفق برخی از کشورها در این زمینه وجود دارد و ما برای ردیابی دقیق مبتلایان و افراد در تماس با آنها، می توانیم از این تجربیات استفاده کنیم.
وی ادامه داد: هر چند از امکانات دیجیتال می توان برای ردیابی بیماران استفاده کرد اما ما دارای نظام شبکه بهداشت منسجم و فعال در اقصی نقاط کشور هستیم و این مجموعه ها توان غربالگری و ردیابی بیماران را دارند.
نقاهتگاه مناسب برای بیماران راهاندازی شود
اکبری با اشاره به اینکه در دوران اپیدمی مانند اپیدمی کرونا باید نقاهتگاه مناسب برای بیماران راه اندازی شود، بیان داشت: امکان نگهداری برخی از مبتلایان به کرونا در منازل وجود دارد اما شرایط برای قرنطینه تعدادی دیگر در منازل فراهم نیست، پس باید شرایط قرنطینه مناسب ایجاد شود تا این دسته از مبتلایان در قرنطینه ها نگهداری شوند.
وی ادامه داد: در اوایل بیماری با اصرار ما نقاهتگاه راه اندازی کردند اما آن مکان اصلا مناسب نگهداری بیماران کرونایی نبود، قرنطینه بیماران کرونایی چه علامت دار کم و چه بدون علامت باید در مکانی مناسب باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: کشورهای کره جنوبی و چین با راه اندازی نقاهتگاه مناسب توانستند این بیماری را کنترل کنند. مبتلایان در مکان هایی مانند هتل ها یا ورزشگاه ها به مدت ۲ هفته نگهداری شدند تا با دیگران در تماس نباشند.
انجام روزانه ۲۵ هزار تست کرونا در کشور کافی نیست
مشاور عالی وزیر بهداشت تاکید کرد: در حال حاضر روزانه حدود ۲۵ هزار تست کرونا در کشور انجام می شود که این تعداد باید به حد قابل قبولی افزایش پیدا کند.
اکبری بیان داشت: هرچند باید از تست های بی مورد کرونا جلوگیری کرد و در تشخیص بیماری از علائم بهره کافی برد اما در برخی مواقع تست ها تنها راه تشخیص افراد مبتلا است و باید از آن استفاده صحیح کرد.
وی قرنطینه کامل شهرها را در شرایط موجود نشدنی اعلام کرد و گفت: اگر ما ویروس را به درستی تعقیب کنیم، متوجه می شویم که چه مکانی را باید قرنطینه کنیم.
اکبری به مردم توصیه کرد که پروتکل های بهداشتی را به دقت رعایت کنند و افزود: در شرایط موجود که نه واکسن تولید شده و نه دارو بیماری کرونا در دسترس مردم است، پیشگیری بهترین کار است.