سعید جفایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیش از ۷۰ درصد سرمایهگذاران در این شهرکها در انتظار حل مسایل بانکی و اخذ تسهیلات هستند.
وی اضافه کرد: آذربایجانغربی برای تکمیل زیرساخت های این شهرک ها اعم از آب و برق و گاز نیازمند افزون بر ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار از اعتبارات مصوب ملی و استانی است.
مدیر شهرک های کشاورزی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: توسعه شهرک ها همچنان در دستور کار است و به زودی تصمیمات و اقدامات انجام شده در شهرستانهای ارومیه، سلماس، بوکان و سردشت اعلام می شود.
وی با بیان اینکه روش های واگذاری شهرک ها تغییرات مطلوبی دارد، گفت: از این پس واگذاری شهرک ها به سرمایه گذاران در قالب کارگروه اهلیت سنجی سرمایه گذاران خواهد بود که به نوعی تفویض اختیار به استان است.
جفایی ادامه داد: در محدوده حوضه دریاچه ارومیه در شهرکهایی که عرصه منابع طبیعی چسبیده به شهرکهای کشاورزی است به ویژه در شهرستانهای ارومیه، سلماس و بوکان اجرای گلخانه ها تصویب شدهاست.
مدیر شهرک های کشاورزی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی بیان کرد: در محدوده آبهای مرزی نیز تلاش هایی در زمینه بهره مندی از ظرفیت این آبها در استان در بحث گلخانه ها آغاز شدهاست.
جفایی افزود: ۱۰۰ هکتار زمین در شمال و جنوب استان آذربایجان غربی از جمله شهرهای ماکو، سردشت و پیرانشهر نیز در این راستا شناسایی شدهاست.
وی بیان کرد: توسعه این نوع کشت با استفاده از کمکهای منابع طبیعی استان نیز جزو برنامه ها بوده و تمامی پلاکهای موجود در این راستا به جهاد کشاورزی معرفی شده است.
مدیر شهرک های کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی افزود: شهرک کشاورزی دریاس مهاباد، خلیفه لو نقده و چهار قلعه تکاب جزو شهرکهایی هستند که تکمیل شدهاند ولی برای تکمیل زیرساخت مابقی شهرکها ۴۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار دیگر مورد نیاز است.
این استان دارای ۲۳۵ هزار بهره بردار کشاورزی است که سالانه ۶ میلیون تن محصول تولید و روانه بازار می کنند.
مصرف ۹۰ درصد منابع آبی آذربایجان غربی در این بخش از معضلات کشاورزی و مقرون به صرفه نبودن آن است که دولت درصدد است تا با برنامه های حمایتی و آموزشی خود این میزان مصرف آب را کاهش دهد و توسعه کشت گلخانه ای یکی از مهمترین راهکارهای آن است.