تهران- ایرنا- محققان دریافتند سلول‌های چربی دارای گیرنده‌های ویروس SARS-CoV-۲ هستند و به عنوان یک پناهگاه برای ویروس عمل می‌کنند و به همین دلیل چاقی یکی از سه مولفه ریسک اصلی ابتلا به علایم شدید بیماری کووید ۱۹ است.

بیماری کووید ۱۹ در بدن افراد چاق و دارای اضافه وزن در مقایسه با سایرین، مدت طولانی‌تری باقی می‌ماند. همچنین چاقی نوعی التهاب زمینه‌ای ایجاد می‌کند که می‌تواند موجب تشدید التهاب ناشی از آلودگی به ویروس کرونا و ابتلا به کرونا شود.
تنها در آمریکا ۴۲ درصد از شهروندان بالغ دچار چاقی و ۳۲.۵ درصد از آن‌ها دچار اضافه‌وزن هستند اما چاقی منحصر به افراد بزرگسال نیست و ۱۳.۷ میلیون نفر از کودکان آمریکایی نیز با چاقی و اضافه‌وزن دست و پنجه نرم می‌کنند.

این وضعیت در کنار پاندمی کووید ۱۹ پیامدهای مصیبت‌باری را دارد و آمریکا و کشورهایی با جمعیت چاق را به رکورددار جان‌باختگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا تبدیل کرده است.

بر اساس این مطالعات سلول‌های چربی دارای گیرنده‌های ویروس SARS-CoV-۲ هستند و به عنوان یک پناهگاه برای ویروس عمل می‌کنند. این عامل سبب می‌شود عوارض کووید ۱۹ در افراد چاق و دارای اضافه وزن بسیار شدیدتر باشد و احتمال مرگ و میر در این افراد بیشتر از افراد با وزن نرمال است.
در حال حاضر حدود ۶۱ درصد از بزرگسالان به اضافه وزن یا چاقی مبتلا هستند و شاخص توده بدنی بالایی دارند.
شاخص توده بدنی (BMI) مهم ترین مولفه در تعیین وزن طبیعی،  اضافه وزن و چاقی است. شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (به کیلوگرم) بر توان دوم قد (به متر) به دست می آید.

شاخص توده بدنی کمتر از ۱۸.۵، نشان دهنده کم وزنی غیر طبیعی است. اگر عدد بدست آمده بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ باشد، یعنی وزن فرد طبیعی است. عدد بزرگتر و مساوی ۲۵، نشان دهنده اضافه وزن است. عدد ۳۰ به بالا نشان دهنده چاقی است، که به ترتیب به چاقی درجه یک (بین ۳۰ تا ۳۴.۹)، چاقی درجه دو (بین ۳۵ تا ۳۹.۹) و چاقی درجه سه (۴۰ به بالا) تقسیم بندی می شود. آگاهی از شاخص توده بدنی برای هر فرد ضروری است.
مطالعات نشان می دهد بیش از ۱۰ نوع سرطان با چاقی و اضافه وزن ارتباط مستقیم دارد. علاوه بر آن، چاقی عامل اصلی حمله قلبی، سکته مغزی، بیماری‌های تنفسی و دیابت است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Lancet منتشر شده است.

منبع : مجله فوربز