بیرجند - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از ادامه روند افزایشی بستری بیماران تنفسی و کرونایی در بیمارستان‌ها خبر داد و گفت: نمودار استان خراسان جنوبی عمودی شده است و به طرف بالا حرکت می‌کند.

بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، محمد دهقانی روز یکشنبه از روند افزایشی بسیار بالای بیماران حاد تنفسی و مبتلا به کرونا بستری در بیمارستان‌ها طی هفته گذشته خبر داد و افزود: با وجود اینکه تخت بستری داریم ولی هر قدر موارد بستری بیشتر شود، میزان خستگی و فشار روی همکاران ما نیز افزایش پیدا می‌کند.

وی گفت: از طرف دیگر در صورت ادامه این روند، آمار موارد بیماران بدحال و فوتی باز هم افزایش پیدا خواهد کرد و روز به روز فاصله ما با میانگین کشوری کمتر می‌شود و در صورت بیشتر شدن آمار، تخت‌های ویژه نیز جوابگو نخواهد بود همانطور که راه‌اندازی آن، هزینه زیادی را لازم دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: امیدواریم با اعمال محدودیت‌ها و ادامه این روند، شاهد شکسته شدن این پیک در استان باشیم.

وی درخصوص اعمال محدودیت‌ها گفت: محدودیت‌های ۱۰ گانه در مورد فعالیت یکسری از گروه‌ها و ممنوعیت برخی مکان‌ها مثل آرامستان‌ها که در کل شهرستان‌های قرمز اجرا می‌شود، هر هفته تمدید و تا ۲۳ آبان ماه این محدودیت‌های ۱۰ گانه در شهرستان‌های مشکی (بحرانی) و قرمز اعمال می‌شود.

دهقانی افزود: گروه دوم محدودیت‌ها درخصوص ۴۶ شهرستان بحرانی کشور اعمال شد که سه شهرستان بیرجند، قاینات و طبس از شهرستان‌های خراسان جنوبی هستند و در این مناطق محدودیت فعالیت گروه‌های شغلی ۲، ۳ و ۴ از چهارشنبه ۱۴ آبان شروع شد و تا ۲۳ آبان ماه ادامه خواهد داشت.

وی گفت: البته در رنگ‌بندی جدید، شهرستان‌های بحرانی و مشکی رنگ استان افزایش پیدا کرده ولی چون در فهرست ۴۶ شهرستان نبودند، در حال حاضر شهرستان‌های بیرجند، قاینات و طبس مشمول این محدودیت‌ها می‌شوند و در صورت اعلام فهرست جدید، اطلاع رسانی لازم انجام خواهد شد و ما براساس آن عمل خواهیم کرد.

دبیر ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا اظهار داشت: گروه جدید محدودیت‌ها که دیروز در ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح شد، هنوز رسمی به ما ابلاغ نشده و قرار است ساعات کاری مشاغل، ساعت مشخصی باشد و بعد از آن ساعت اجازه فعالیت نداشته باشند و جزئیات طرح که مشمول چه گروه‌های شغلی است را به هم‌استانی‌ها اطلاع رسانی خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه تاکنون استقبال صد درصدی از محدودیت‌ها انجام نشده است افزود: به طور میانگین بین ۶۰ تا ۸۰ درصد محدودیت گروه‌های شغلی ۲، ۳ و ۴ اعمال شده ولی انتظار ما این بود که همه اصناف از آن تبعیت کنند که این امر اتفاق نیفتاد.

دهقانی تصریح کرد: اگر همراهی مردم نباشد با آمار صعودی مواجه خواهیم شد و مشکلات بیشتری را در خدمت‌رسانی به مردم برای ما ایجاد خواهد کرد لذا از هم‌استانی‌های عزیز تقاضا می‌شود پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند تا بتوانیم این پیک را بشکنیم.

وی همچنین گفت: یکی از روش‌های درمان بیماران بدحال کرونا، پلاسما درمانی است و پلاسمای بهبودیافتگان کرونا بعد از ۲۸ روز دریافت و به افرادی که نیازمند آن هستند و شرایط تنفسی بدتری دارند، اهدا می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: براساس آمار از ابتدای شیوع کرونا ۲۷۰ واحد پلاسما در استان خراسان جنوبی اهدا و در بیمارستان‌ها مصرف شده است که با توجه به اینکه حدود پنج یا ۶ هزار نفر بهبودیافته از کرونا داریم، انتظار این بود که آمار خیلی بیشتر از اینها باشد.

وی افزود: اکنون پلاسما در بیمارستان‌ها نیاز است که امیدواریم بهبودیافتگان، پلاسمای خود را از افراد نیازمند در بیمارستان‌ها دریغ نکنند و با اهدای آن، جان یک نفر را نجات دهند.

وی تصریح کرد: مسائل بهداشتی در اداره کل انتقال خون به شدت رعایت می‌شود و اصلا جای نگرانی نیست، شاید این تصور وجود داشته باشد که در صورت اهدای پلاسما، سیستم ایمنی بدن ضعیف می‌شود در صورتی که این گونه نیست و یک بخشی از پلاسمای خون آنها گرفته و قسمت عمده خون بدنشان که حاوی پلاسما است، برای فرد باقی می‌ماند و جایگزین می‌شود لذا به هیچ عنوان خللی در سیستم ایمنی بدن ایجاد نمی‌کند.

روند ابتلا به کرونا و فوت ناشی از آن که از اوایل اسفند ۹۸ در خراسان جنوبی آغاز شد، در خیز سوم بیماری همچنان صعودی است و بیماران تنفسی و کرونایی بستری در بیمارستان‌های خراسان جنوبی و فوتی‌های بر اثر کرونا طی هفته‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است.

خراسان جنوبی که اوایل شهریور امسال با افزایش بیماران تنفسی در این استان به وضعیت هشدار بازگشته بود، نزدیک ۲ ماه است که جزو استان‌های در وضعیت قرمز قرار دارد.

براساس آخرین وضعیت مخاطره شیوع ویروس کرونا در ۱۱ شهرستان خراسان جنوبی که روز پنجشنبه ۱۵ آبان ماه منتشر شد، ۶ شهرستان این استان در شرایط بحرانی (مشکی) قرار دارند، چهار شهرستان این استان در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) هستند و یک شهرستان هم در وضعیت نارنجی (پرخطر) است.