سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی روز یکشنبه در بازدید از پالایشگاه نفت بندرعباس افزود: باید با توسعه زیرساختهای پالایشگاهی در راستای ایجاد ارزش افزوده برای محصولات به ویژه محصولاتی که به صورت خام یا نیمه خام صادر میشود، حرکت کرد.
دراین بازدید که محمد آشوری و احمد مرادی نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در بازدید حضور داشتند، وی هدف از این بازدید را بررسی اقدام های صورت گرفته در توسعه زیر ساختها، دانش فنی و حجم سرمایهگذاری در حوزه نفت و گاز عنوان کرد.
هاشم نامور مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس نیز در نشستی با نمایندگان خانه ملت گزارشی از آخرین اقدامات این شرکت در راستای توسعه پالایشگاه به ویژه طرح ارتقاء کیفیت محصولات سنگین، طرح مدیریت گازهای مشعل و اقدامات این شرکت در حوزه مسوولیتهای اجتماعی ارائه کرد.
این نمایندگان از واحدهای جدید افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت پالایشگاه بندرعباس که موجب ارتقاء کیفیت بنزین و نفت گاز تولیدی بر اساس استاندارهای روز دنیا شد بازدید کردند.
شرکت پالایش نفت بندرعباس درحالی بیست و سومین سال فعالیت خود را پشت سر میگذارد که در طول فعالیت خود علاوه بر اجرای ماموریت و رسالت اصلیاش مبنی بر توسعه و تولید مستمر برای تامین فرآوردههای نفتی کشور این قطار را با نگاه تحول و امیدآفرین به آینده در مسیر جهش تولید و رونق اقتصاد به پیش میرود.
مقام معظم رهبری سال ۹۸ بر "رونق تولید" تأکید داشتند و امسال را سال "جهش تولید" نامگذاری کردند، از این رو همه نهادها تمام توان خود را برای حرکت بهسوی بهبود وضع تولید بهکار خواهند گرفت که در این میان صنعت نفت نیز نقش بزرگی در رونق و جهش تولید دارد و در شرایطی که هم با تحریم و هم با ویروس کرونا در نبرد هستیم، اما این موضوع سبب نشده است که صنایع کشور از جمله صنعت نفت، گاز و پتروشیمی فعالیتهای توسعهای خود را متوقف کنند.
ایران با دارا بودن حدود ۹.۶ درصد ذخایر نفت (رتبه چهارم) و ۱۷.۵ درصد ذخایر گاز (رتبه دوم) در جهان، نقش تعیینکنندهای در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی دارد و یکی از محوریترین اهداف برنامه ششم توسعه نیز تحقق نرخ رشد ۸ درصدی اقتصاد است که نمیتوان از نقش شرکت پالایش نفت بندرعباس در جهش تولید و نرخ رشد غافل بود.
پالایشگاه نفت بندرعباس یکی از ۱۰ شرکت پالایشی کشور است که در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی کار مطالعه و طراحی ساخت این پالایشگاه با کوشش متخصصان داخلی در سال ۱۳۷۱ ساخته و شروع کار نصب تجهیزات نیز در سال ۷۳ اجرایی شد و در نهایت با تلاش متخصصان ایرانی مرداد سال ۷۶ با ظرفیت پالایش ۲۳۲ هزار بشکه در روز مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
این شرکت که فعالیت خود را در زمینه تهیه، تولید و تامین نفت خام و میعانات گازی و انجام عملیات پالایش و تولید فرآوردههای نفتی آغاز کرد در دهه ۸۰ سهم قابل توجهی در تصفیه گاز مایع و تولید بنزین موتور و سوخت سنگین جت و همچنین تولید قیر و نفت کوره و صادرات نفت سفید داشته است.
با آغاز دهه ۹۰ به طور روزانه ۳۲۳ هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی پالایش شد و همچنین روزانه ۵۱ میلیون لیتر فرآورده نفتی شامل گاز مایع، بنزین موتور، سوخت هواپیما، نفت سفید، نفت گاز، نفت کوره و فرآوردههای ویژه تولید میشده است.
در ادامه روند رو به رشد پالایشگاه، با مطالعه دقیق ظرفیتهای واحدهای عملیاتی، در گام دوم در سال ۹۱، با اجرای طرحی مبتکرانه، بدون انجام هزینه و سرمایهگذاری با ۳۰ هزار بشکه افزایش در میعانات گازی تزریقی به واحدهای تقطیر و غلظت شکن، ظرفیت اسمی خود را به ۳۵۰ هزار بشکه در روز رساند.
با توجه به افزایش ظرفیت خوراک پالایشگاه تا ۳۵۰ هزار بشکه در روز و لزوم ذخیرهسازی نفت خام و میعاناتگازی برای استمرار عملیات تولید فرآوردههای نفتی، سه دستگاه مخزن ذخیرهسازی نفتخام و میعاناتگازی هر یک به ظرفیت ۵۰۰ هزار بشکه در پالایشگاه بندرعباس ساخته شد که در سال ۹۳ به بهره برداری رسید.