حسین فارسی روز یکشنبه در جلسه ستاد مقابله با ویروس کرونا در شهرستان ملایر اظهار داشت: طبق مصوبه ستاد ملی مدیریت کرونا غیر از مشاغل سطح یک شامل عرضه کنندگان مواد غذایی و دارویی، فعالیت دیگر مشاغل و کسبه این شهرستان از ۲۰ آبان سالجاری به مدت یکماه از ساعت ۱۸ به بعد ممنوع است.
وی تاکید کرد: از امروز نظارتها و بازرسیهای لازم برای فعالیت کسبه و بازار طبق مصوبه ستاد مقابله با کرونا و ساعت مشخص شده انجام شود و برای این اقدام بهتر است از بازار بزرگ ملایر و مراکز خرید و پاساژها شروع شود.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر بر لزوم تشدید نظارتها و برخورد با واحدهای صنفی متخلف در این زمینه تاکید کرد و افزود: چنانچه کسبه، بازار و اصناف نسبت به رعایت این محدودیتها همکاری لازم را نداشته باشند، طبق مصوبات ستاد ملی کرونا با آنها برخورد و واحد صنفی مربوطه پلمب خواهد شد.
فارسی با بیان اینکه این مصوبه برای ۱۰ شهرستان استان لازمالاجرا است گفت: ۱۶ تیم بازرسی که از هفته گذشته نظارتهای میدانی خود را در سطح شهر آغاز کردهاند، نیاز است با حساسیت بیشتری نسبت به ممنوعیت فعالیت کسبه و بازار تا ساعت ۱۸ عصر اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه نظارت روی کسبه و بازار از ساعت ۱۸ عصر به بعد تشدید میشود تاکید کرد: مصوبه جدید ستاد مقابله با کرونا در زمینه محدودیت زمانی ایجاد شده برای فعالیت صنوف، باید از طریق اطلاعیه به اصناف ابلاغ شود و به اتحادیهها نیز اطلاعرسانی لازم انجام شود.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر ادامه داد: برگزاری هرگونه تجمع، گردهمایی و مراسمهای جشن و عروسی در سطح شهر و روستای این شهرستان ممنوع است و با برگزارکنندگان برخورد قانونی صورت میگیرد.
فارسی خطاب به بخشداران چهار بخش تابعه این شهرستان تاکید کرد: علاوه بر بازرسیها و تشدید نظارتها، از طریق دهیاران به اهالی روستاها اطلاعرسانی شود که با هرگونه برگزاری مراسم عروسی و عزا برخورد جدی صورت میگیرد و با دهیاران متخلف در این زمینه برخورد خواهد شد.
وی گفت: با توجه به بسته بودن آرایشگاههای زنانه، در صورت مشاهده فعالیت این صنف به صورت زیرزمینی، گزارش آن به ستاد مقابله با کرونا در شهرستان اعلام شود تا برخورد لازم صورت گیرد.
بیمارستان دکتر غرضی به بیماران کرونایی اختصاص یافت
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر دورهمیهای خانوادگی را عامل ابتلای بیش از ۹۰ درصد مردم به بیماری کووید ۱۹ دانست و افزود: در حال حاضر ظرفیت بیمارستانهای ملایر تکمیل شده و برای کاهش ورودی بیمارستانها نیازمند همراهی مجدانه مردم هستیم.
فارسی با اشاره به افزایش تعداد مبتلایان و بیماران بستری در بیمارستانهای ملایر گفت: در همین راستا بیمارستان تامین اجتماعی دکتر غرضی ملایر به طور کامل برای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ اختصاص یافت و ارایه دیگر خدمات به بیمارستانهای امام حسین(ع) و مهر انتقال یافت.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر نیز با اشاره به قرمز بودن وضعیت این شهرستان و روند رو به افزاشی تعداد مبتلایان گفت: در حال حاضر حدود ۲۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستانهای امام حسین(ع)، مهر و تامین اجتماعی دکتر غرضی ملایر بستری هستند.
محسن ترکاشوند بیان کرد: بیمارستان تامین اجتماعی دکتر غرضی هم اکنون بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را پوشش میدهد و بیماران قلبی و عروقی، زنان و زایمان و دیگر بیماران میتوانند از بیمارستانهای امام حسین(ع) و مهر خدمات دریافت کنند.
وی با بیان اینکه این موضوع به فوریتها و بیمارستانهای ملایر اعلام شده است اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۱۰۰ بیمار در بیمارستان دکتر غرضی، ۸۶ بیمار در بیمارستان امام حسین(ع) و حدود ۱۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان مهر ملایر بستری هستند.
بستری حدود ۲۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در ملایر
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر ادامه داد: تعداد بیماران بستری در مهرماه ۶۱۳ نفر بود که در آبان تا صبح امروز /۱۸ آبان/ به ۵۰۰ بیمار بستری رسیدهایم و آبان رکورد مهر و مهر با ۷۱ فوتی رکورد کل ماههای گذشته را از زمان شیوع ویروس کرونا در تعداد بستریها شکست.
ترکاشوند خاطرنشان کرد: در آذر و دی وضعیتمان بدتر خواهد شد که امیدواریم به این وضعیت نرسیم.
وی با بیان اینکه وضعیت گروههای درگیر از بزرگسان به میانسال و جوانان رسیده است گفت: افراد مثبت بدون علامت یک خطر جدی است که جزء تغییر رفتارهای ویروس کرونا است و میزان مرگ و میر را افزایش خواهد شد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر خواستار همراهی بیشتر مردم با کادر درمان شد و بیان کرد: زمانی مشکل تامین اکسیژن برای بیماران بدحال را داشتیم، اما امروز مشکل نگرانکننده ما کمبود نیروی انسانی است که با روند افزایشی ابتلای کادر درمان، این مشکل ما را تهدید میکند.
ترکاشوند پیشنهاد کرد: اختیارات ستاد مقابله با کرونا استانی و شهرستانی شود تا بر اساس وضعیت هر شهرستان، تصمیمهای مناسبی برای پیشگیری، کنترل و مقابله با کرونا اتخاذ شود و هر روز بتوانیم روند ورودی بیمارستانها را کاهش دهیم تا به بحران نرسیم.
به گزارش ایرنا، سخنگوی وزارت بهداشت ضمن اعلام آخرین آمار بیماران مبتلا به کرونا در کشور گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۴۵۹ نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.
دکتر سیماسادات لاری اظهار کرد: از دیروز تا امروز ۱۸ آبان ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۹ هزار و ۲۳۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۷۱۲ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶۸۲ هزار و ۴۸۶ نفر رسید.
وی افزود: متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۵۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۳۸ هزار و ۲۹۱ نفر رسید البته خوشبختانه تاکنون ۵۲۰ هزار و ۳۲۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.