به گزارش روز دوشنبه حوزه ایثار و شهادت ایرنا، حجتالاسلام علی شیرازی نماینده ولی فقیه در نیروی قدس سپاه پاسداران نویسنده کتاب «شاخص های مکتب شهید سلیمانی» و نیز هم رزم و دوست نزدیک و صمیمی حاج قاسم تلاش کرده این اثر را بر مبنای سخنان، خاطرات و تفکرات شهید سلیمانی تحریر کند.
در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: «برای تبیین مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی باید اول مکتب اسلام را بشناسیم. پس از آن، سراغ تشریح مکتب پیامبر(ص) و اولیای الهی برویم و مکتب حضرت سیدالشهدا(ع) را دقیق و عمیق بشناسیم. آن زمان است که مکتب امام خمینی(ره) نمود پیدا میکند. با شناخت مکتب خمینی کبیر، شاخصهای مکتب شهید سلیمانی نیز شناخته شده است.
تبیین همه آنچه نگاشتیم، از حوصله این نوشتار خارج است. ما در این کتاب کوشیدهایم پس از اشارهای کلی به مکتب اسلام ناب محمدی(ص) و به مکتب امام حسین(ع)، شاخصهای مکتب امام خمینی را بیان کنیم و ضمن تبیین هر شاخص از مکتب امام بزرگوارمان، شاخصهای مکتب شهید سلیمانی را با مکتب امام خمینی(ره) تطبیق دهیم.
شایان ذکر اینکه شاخصهایی که نوشتهایم و میخوانید، فقط شماری از شاخصهای مکتب سلیمانی و اهم آنهاست؛ زیرا تبیین همه شاخصها شدنی نیست و از حوصله خواننده هم خارج است. در تبیین شاخصها، از سخنان سردار شهید سلیمانی بهره برده و البته نگاه دیگران را به نگاه شهید ضمیمه کردهایم تا کتابی خواندنیتر در دست مخاطبان باز شده باشد.»
انتشارات «خط مقدم» این کتاب را روانه بازار نشر کرده است.
روز جمعه ۱۳ دی سال ۱۳۹۸ سردار سلیمانی در حمله بالگردهای آمریکاییها در فرودگاه بغداد به شهادت رسید.
در این حمله، ابومهدی المهندس فرمانده حزب الله عراق و قائم مقام بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) و شمار دیگری از رزمندگان عراقی به شهادت رسیدند.
این حمله فوق به دستور مستقیم رییس جمهوری ایالات متحده صورت گرفت.
مکتب شهید سلیمانی
محمدرضا سوقندی مشاور ایثارگران وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با ایرنا در تبیین مکتب سردار سلیمانی گفته بود: «مکتب سلیمانی مبانی نظری و فکری دارد و این مبانی نظری مباحث مکتب ایشان را به پیش میبرد. مجموعه ای از اندیشه های سلیمانی از زمان حضور در جبهه تا شهادت وجود دارد اگرچه انباشته نیست اما کاربردی و مهم است و عینیت دارد.
نمی خواهیم مکتب شهید سلیمانی را تعریف کنیم بلکه قرار است این مکتب تبیین شود، می خواهیم از یک شهید و سلیمانی سخن بگوییم. اگر این سخنان درباره مکتب و عملکرد شهید و یارانش باشد بله مکتب را تبیین کرده ایم و تنها از زندگی شهید و شهدا نمیگوییم ما فقط به دنبال مکتب شهید سلیمانی هستیم.
مکتب شهید سلیمانی یک الگوی مکتبی جدید و باز تولید جدید از مکتب اسلام و دکترین اسلامی است. آموزه های این مکتب مفسر و تشریح کننده این مکتب است.
این مکتب دارای پیشینه و ریشه است که بسیار مهم و منابع محکمی دارد سخنرانی های سلیمانی بعنوان مبانی نظری و وصیت نامه ایشان با مبانی مکتب اسلام و مبانی شیعی همخوانی دارد و این یک ویژگی است در اسلام ناب محمدی که امام خمینی (ره) اسلام ناب را مقابل اسلام آمریکایی بکار بردند.
ویژگی دیگر انقلابی بودن و عملگرایی مکتب شهید سلیمانی است. مکتب سلیمانی با منویات رهبری همخوانی دارد و به دنبال نفوذ در قلب ها است، اقتدار دارد، زرین است و مخاطب آن دلها است.
وصیت نامه شهید سلیمانی با ادبیات دوران دفاع مقدس نوشته شده و از واژه های برادر و خواهر در توصیه به مردم استفاده شده و در مکتب شهید سلیمانی جناح وجود ندارد و ایشون فراجناحی بوده است.»