قم - ایرنا - استاندار قم گفت: به‌رغم وجود کتاب و کتابخانه‌های زیاد در قم، اما نبود قرائت‌خانه‌های شبانه‌روزی یکی از خلأهای فرهنگی موجود در این استان است.

بهرام سرمست عصر یکشنبه در حاشیه آیین افتتاح کتابخانه عمومی شهدای نوبهار قم در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: ما دنبال این هستیم که این قرائت خانه ها نیز در قم ایجاد شود.

وی با بیان اینکه قم پایگاه جهان تشیع و مرکز فقاهت است افزود: کتابخانه هایی که مراجع و علما دارند و همچنین مراکز حوزوی و موسسه های فرهنگی گنجینه های بزرگی هستند که باید آنها را متمرکز کنیم.

استاندار قم یادآور شد: به تازگی در حال ایجاد ارتباط فیزیکی و نرم افراری بین کتابخانه های قم هستیم و این اقدام از اولویت های این استان است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح کتابخانه شهدای نوبهار افزود: این طرح دارای چند ویژگی است که آن را از سایر طرح ها متمایر می کند؛ نخست آنکه در آستانه سالروز ورود جضرت معصومه به قم افتتاح می شود و همچنین جزو طرح های سفر رهبر معظم انقلاب به استان است.

وی تصریح کرد: این موضوع بیانگر عنایت و دغدغه معظم له به مسائل فرهنگی و مطالعه کتاب، بویژه در محله های کم برخوردار که سهم عمده ای در انقلاب و دفاع مقدس دارند می باشد.

استاندار قم موضوع ترویج فرهنگ کتابخوانی را در کنار طرح های عمرانی و افتتاح کتابخانه حائز اهمیت توصیف کرد و افزود: ما باید این موضوع را از طریق متولیان امور فرهنگی مورد توجه قرار دهیم.

سرمست یادآور شد: با توجه به قرار داشتن در عصر دیجیتال نیاز است که به مسئولان کتابخانه ها تاکید شود خدمات خود را در ارتباط با نرم افزارهای مختلف و در فضای مجازی ارائه نمایند.

وی ادامه داد: مردم نیز در کنار فرهنگ کتابخوانی در کنار اماکن فرهنگی و حضور در کتابخانه ها و قرائت خانه ها در استفاده از فضای الکترونیکی نهایت استفاده را داشته باشند.

سرمست افزود: در شرایطی که با شیوع کرونا مواجه هستیم فرصت مناسبی است که در فضای مجازی امکان مطالعه را فراهم کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه خوشبختانه در طرح فرهنگی فوق اقدام های خوبی صورت گرفته است افزود: در این مجموعه یک فضای خوبی نیز برای کودکان و نوجوانان اختصاص یافته و باید از سنین کودکی فرهنگ مطالعه را به فرزندانمان آموزش دهیم.

کتابخانه عمومی «شهدای نوبهار» در سال ۱۳۷۷ در محله نوبهار، یکی از مناطق کم برخوردار قم واقع در ضلع شمال غربی شهر تاسیس شد و در سال ۱۳۸۹ ساختمان قدیمی این کتابخانه به منظور بازسازی تخریب شد که به دلایل مختلف کار ساخت و ساز و بهره‌برداری از آن قریب به ۱۰ سال به درازا کشید.

این کتابخانه در زمینی به مساحت ۲ هزار و ۲۲۴ متر مربع و زیربنای ۲ هزار و ۴۷۱ متر مربع در ۴ طبقه احداث شده است.

این کتابخانه با مخزنی به مساحت ۴۵۰ متر مربع، ۲ سالن مطالعه آقایان و بانوان هرکدام با زیربنای ۸۰۰ متر مربع، بخش مرجع به مساحت ۲۵ متر مربع، بخش کودک در ۱۳۰ متر مربع، بخش نوجوان در ۲۵ متر و همچنین ۴ کلاس آموزشی با زیربنای ۲۰۰ متر به ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی به ساکنان محله نوبهار و شهر قم می پردازد.

تاکنون ۱۷ هزار و ۸۳ عنوان کتاب در ۲۱ هزار و۸۸۷ نسخه در این کتابخانه قرار گرفته است و تجهیزاتی چون ۱۰۴ قفسه یکطرفه و ۳۰ قفسه دو طرفه، ۲۶۴ صندلی مطالعه، ۱۱۰ میز مطالعه دو نفره، ۲ میز مطالعه چهار نفره، ۶ میز مطالعه ۶ نفره و همچنین ۱۹ عدد رایانه ارائه شده است.

گفتنی است قم دارای ۲۳ باب کتابخانه نهادی و ۱۳ باب کتابخانه مشارکتی با حدود ۵۰۰ هزار نسخه کتاب، بیش از ۶۰ هزار عضو فعال دارد که اغلب در رده سنی ۱۰ - ۱۸ سال هستند.

کتاب رانندگی و برازندگی و مجموعه تصاویر شهر نور رونمایی شد

استاندار قم همچنین طی آیینی از کتاب رانندگی و برازندگی و مجموعه تصاویر شهر نور رونمایی کرد.

سرمست در حاشیه این برنامه طی سخنانی ضمن گرامیداشت سالروز ورود حضرت معصومه به قم اظهار داشت: همه برنامه های مدیران قم حول محور حرم کریمه اهل بیت است.

استاندار قم با اشاره به در نظر گرفتن ۴۸ هکتار از اراضی پردیسان برای پشتیبانی طرح های حرم حضرت معصومه، بارگاه کریمه اهل بیت را نگین شهر قم دانست و با تاکید بر ساماندهی ورودی های شهر قم تصریح کرد:‌ معابر شهر قم باید درخور جایگاه این شهر باشد.

سرمست در ادامه ترویج فرهنگ شهروندی و حقوق شهروندی را از دیگر برنامه های مدیران در قم دانست و تصریح کرد: باید از ظرفیت های مجموعه سازمان های متولی امر فرهنگ در راستای ارتقای فرهنگ شهروندی بهره گرفته شود.

وی کتاب رانندگی و برازندگی و مجموعه تصاویر شهر نور را نیز مورد توجه قرار داد و با اشاره به اقدام های شهرداری قم در راستای ارتقای فرهنگ شهروندی تصریح کرد: تدوین بسته سوغات زائر قم نیز در دستور کار قرار دارد.  

شورای فرهنگ عمومی استان قم ۲۳ ربیع‌الاول سالروز ورود حضرت معصومه(س) به قم را روز قم نام‌گذاری کرد.