محمد محمدنژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مبلغ اعتبار جذب شده از ابتدای سال تاکنون در این حوزه ۴۵ میلیارد ریال بوده است.
وی افزود: طبق دستورالعمل ابلاغی تا پایان سالجاری، ۳۰۵ فرصت شغلی برای مددجویان تحت حمایت این اداره با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال از محل صندوق امداد ولایت، تبصره ۱۶ بانکی و اشتغال پایدار روستایی فراهم میشود.
مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) ماکو اضافه کرد: دامپروری، پرورش طیور، مشاغل صنفی و خدماتی از جمله طرح های اشتغالزا در سال جاری در شهرستان ماکو است.
کمیته امداد امام خمینی (ره) چندین سال پیش سیاستهای اشتغال مددجویان تحت حمایت کمیته امداد با اولویت مناطق مرزی، محروم و روستایی و اعطای امتیاز ویژه به برخی از مددجویان را ابلاغ کرد.
بر اساس این سیاست ها، از طریق استعدادسنجی، آموزشهای فنی وحرفهای و اعطای وام، زمینه توانمندسازی، خوداتکایی، استقلال اقتصادی افراد و خانوارهای نیازمند فراهم می شود تا نیازمندان در تولید داخلی و اقتصاد مقاومتی نقش موثری داشته باشند.
در این بخشنامه مناطق مرزی، محروم و روستایی در اولویت اجرای طرحهای اشتغال قرار دارد و طرح های متناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه یا طرح های منجر به مهاجرت معکوس از شهر به روستا حمایت میشود.
علاوه بر این به مددجویان مجری طرحهای اشتغال دانشبنیان و کارآفرین و طرحهای مربوط به اشتغال مردانی که با زنان سرپرست خانوار تحت حمایت کمیته امداد ازدواج کنند یا سرپرستی ایتام را بر عهده گیرند، امتیاز ویژه اعطا میشود.
تعداد مددجویان این نهاد در ماکو یکهزار و ۶۱۹ خانوار است، اما بر اساس سیاست جدید کمیته امداد امام خمینی (ره) و با هدف کاهش اثرات فشار اقتصادی به قشر ضعیف و طبقات پایین، ۹۵۱ خانوار جدید در قالب طرح تبصره ۱۴ تحت حمایت قرار گرفتند که این افراد تنها از خدمات ۲ برابری یارانه، وامهای اشتغال در سال جاری بهره مند شدند.
کل جمعیت تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) ماکو با احتساب این افراد جدید ۲ هزار و ۵۷۰ خانوار با پنج هزار و ۶۸۶ نفر جمعیت است که نسبت به جمعیت شهرستان از لحاظ خانوار ۸.۵ و جمعیتی ۵.۱ درصد را تشکیل میدهند.
این شهرستان مرزی در شمال آذربایجان غربی و در مجاورت مرزهای ایران با ترکیه قرار دارد.