سعید برزویی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به جز چهار شورای شهرستانی که دارای مکان و نیروی دبیرخانه مشخص هستند بقیه شوراهای اسلامی در استان به دلیل آگاهی نداشتن از قوانین، نداشتن امکانات و اختلافات داخلی اعضا تشکیل جلسه ندارند.
وی ادامه داد: برخی از شوراهای فرادست مانند شورای شهرستان در استان تعطیل شده و شورای استان نیز کم اثر و از صلاحیتهای واقعی و وجودی خود دور و به نهادهای تشریفاتی تبدیل شده اند.
عضو شورای اسلامی استان خراسان رضوی گفت: شورای فرادست به اندازه شورای پایه مهم و موثر است حتی به دلیل وظیفه نظارتی آن بر شورای پایه از اهمیت بیشتری درنظام سیاسی ما برخوردار است در قانون اساسی نیز مانند اصول هفتم و صدم شوراهای فرادست یعنی شورای بخش، شهرستان، استان و شورای عالی استانها در کنار شورای پایه و همطراز آن آمده است.
وی افزود: به دلیل عدم آگاهی اعضا از قوانین، مطالبه ای از فرمانداریها برای در اختیار گذاشتن مکانی برای شورای شهرستان نمی شود، این در حالی است که در قانون شورای شهرستان ۲ درصد بودجه شهرهای بزرگ را در اختیار میگیرند، این رقم در شهری مانند سبزوار حدود ۱۴۰ میلیون ریال است که حتی نمیتوان با آن یک نیروی دبیرخانه جذب کرد.
برزویی ادامه داد: شورای فرادست مطابق اصل هفتم قانون اساسی در کنار مجلس شورای اسلامی جزو ارکان تصمیم گیری و اداره امور کشور محسوب میشود اما مانند شوراهای پایه مورد بی مهری قرار گرفتهاند و دولت و مجلس شورای اسلامی این نهاد را رقیب خود در نظر گرفته و مدام از اختیارات قانونی آن میکاهند.
وی گفت: از طرفی دولت شوراها را به عنوان یک نهاد نظارتی بر عملکرد خود و دستگاهها نمیخواهد تقویت کند و هر روز با صدور آیین نامه و بخشنامه سعی در محدودکردن این نهاد و پارلمان محلی دارد.
عضو شورای اسلامی استان خراسان رضوی تخلفات روی داده در شوراهای اسلامی را بر اساس منابع عمومی دانست و افزود: هشت هزار نفر در شوراهای اسلامی استان عضو هستند و میزان تخلفات به نسبت این جمعیت بسیار ناچیز است، این میزان تخلفات اندک دلیلی بر فسادزا بودن شورا نیست اما برخی با سر و صدا تخلفات شوراها را مطرح میکنند و به دنبال بهره برداری از این موضوع هستند.