علی باقرزاده همائی روز دوشنبه در گفت وگوبا ایرنا افزود: استفاده بهینه از آب و خاک و مدیریت رواناب، کاهش خسارت سیل و کنترل رواناب و افزایش سطح تولیدات باغی از مهمترین اهداف ایجاد باغها در اراضی شیبدار است.
وی ادامه داد:براساس بررسی های اولیه اراضی مناطق کوهستانی سیاهو، فارغان، کوهشاه احمدی، بستک و بشاگرد قابلیت اجرای این طرح را داشته که مطالعه برای شناسایی و مکان یابی توسط مدیریت باغبانی سازمان انجام شده است.
بنا به اظهار رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان، برای احیاء اراضی در شرایط فعلی بایستی از گونه هایی همچون انجیر (بومی)، انگور، انار بومی ،گیاهان دارویی، کنار پیوندی و سپستان استفاده شود که نیاز آبی خیلی کم و ارزش اقتصادی بالایی دارند .
باقر زاده یاد آور شد: ارقام مناسب کشت در اراضی شیبدار با توجه به نتایج بررسی ها و تحقیقات میدانی به عمل آمده شامل انجیر سبز استهبان برای شمال حاجی آباد و انجیر های بومی برای سایر مناطق استان درنظر گرفته شده است.
در حال حاضر وسعت زمین های کشاورزی هرمزگان، ۱۶۱هزار هکتار با تولید سالانه افزون بر۲ میلیون و ۳۰۰هزارتن محصول باغی و زراعی و یک میلیون و ۶۵۰هزارتن محصول سبزی و صیفی خارج از فصل تاثیر بسزایی در تنظیم بازار این محصولات در فصل های پاییز و زمستان در کشور دارد.
اشتغالزایی در بخش کشاورزی نسبت به سایر صنایع و بخش های اداری بسیار سریع تر و کم هزینه تر صورت می گیرد و از همین رو نقش بسزایی در ایجاد اشتغال پایدار و تثبیت جمعیت در شهرها و روستاها دارد و از مهاجرت روستاییان به دلیل نبود اشتغال جلوگیری می کند.
وجود پایانه های صادراتی خاص برای صادرات محصولات تازه مثل هندوانه، خربزه، خیار سبز، گوچه، پیاز، بادمجان، فلفل و محصولات باغی سردسیری و گردمسیری از طریق بندر شهید باهنر به صورت روزانه با شناورهای محلی و تجاری از دیگر توانمندی های هرمزگان است.
استان هرمزگان با داشتن پنج قطب مهم کشاورزی در طول سال با تولید انواع محصولات کشاورزی و باغی خارج از فصل و داشتن ظرفیت دروازه های صادراتی، نقش راهبردی در رونق و جهش تولید برعهده دارد.