تهران - ایرنا - گسترش بی وقفه ویروس کرونا در اروپا در حالی ادامه دارد که افزایش شمار مبتلایان، جانباختگان و افزایش محدودیت‌ها تنها خبرهای کرونایی است که این روزها از قاره سبز به گوش جهان می‌رسد.  

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، شمار جهانی مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در حالی از ۵۰ میلیون و ۷۳۸ هزار نفر گذشت که قاره اروپا به عنوان میزبان اصلی گسترش این ویروس منحوس، بیش از ۱۲ میلیون و ۱۵۴ هزار بیمار کرونایی را در کشورهای این منطقه گزارش داده است.

براساس اطلاعات سازمان جهانی بهداشت در بازه زمانی ۱۱ اکتبر تا یکم نوامبر (۲۰ مهر تا ۱۱ آبان) موارد ابتلا به ویروس کرونا شاهد افزایش ۱۴۹.۶ درصدی بوده است که این امر بیانگر شیوع شدید بیماری در کشورهای قاره سبز است.

براساس آخرین اطلاعات تارنمای «ورد میترز» فرانسه، روسیه، اسپانیا، انگلیس و ایتالیا به ترتیب با ثبت بیش از یک میلیون و ۷۸۷ هزار، یک میلیون و ۷۷۴ هزار، یک میلیون و ۳۸۸ هزار، یک میلیون و ۱۹۲ هزار و ۹۳۵ هزار مورد ابتلا، پنج کشور نخست اروپایی به لحاظ شمار مبتلایان ویروس کرونا قرار دارند.  

همچنین تا این لحظه از مجموع یک میلیون و ۲۶۲ هزار و ۱۳۲ مورد فوتی در جهان، ۲۹۳ هزار و ۸۵ مورد این جانباختگان متعلق به قاره سبز است. انگلیس، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا و روسیه به ترتیب با ثبت بیش از ۴۹ هزار، ۴۱هزار، ۴۰ هزار، ۳۸ هزار و ۳۰ هزار مورد فوت، پنج کشور نخست اروپایی به لحاظ شمار جانباختگان ویروس کرونا قرار دارند.

آمارها نشان می دهد اروپا نزدیک به ۲۴ درصد موارد جهانی مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.

انگلیس که دارای بیشترین جان باختگان از کرونا در قاره اروپا است از نظر شمار مبتلایان قطعی به کووید ۱۹ نیز پس از فرانسه و اسپانیا سومین کشور الوده اروپا به ویروس کرونا محسوب می‌شود. مرکز ملی آمار در انگلیس به تازگی آمار جانباختگان به کرونا را ۶۴ هزار نفر اعلام کرده که ۱۶ هزار نفر بیشتر از آمار اعلامی دولت است.

پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا (سه شنبه ۶ آبان) به دلیل شیوع گسترده ویروس جدید کرونا در سراسر این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد. شرایط اضطراری قرار است بیش از شش هفته ادامه یابد. دولت اسپانیا همچنین منع مقررات رفت و آمد شبانه در سراسر این کشور به استثنای جزایر قناری را به اجرا گذاشته است. مقررات منع رفت و آمد شبانه در اسپانیا هر شب از ساعت ۲۳ تا شش صبح اجرا خواهد شد.  

با توجه به افزایش چشمگیر مبتلایان به کرونا در فرانسه ترس از کاهش ظرفیت پذیرش بیمارستان ها افزایش پیدا کرده است. در حال حاضر حدود ۴۴۱۰ بیمار در بخش های مراقبت های ویژه فرانسه بستری هستند در حالی که در اوایل هفته تعداد آن ها ۳۷۲۱ نفر بود.

«اولیویه وران» وزیر بهداشت فرانسه با بیان اینکه کرونا در این کشور در موج دوم وحشی و خشن است، اعلام کرد در روزها و هفته‌های آینده اوضاع وخیم‌تر خواهد شد. همه این‌ها در شرایطی است که حدود ۱۰ روز از اجرای قرنطینه سراسری در فرانسه می‌گذرد.

در ایتالیا نیز روند صعودی شمار مبتلایان مقامات این کشور را بر آن داشت تا محدودیت‌های کرونایی جدیدی از ۴ آبان اعمال کنند. جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا با اوج گرفتن موارد ابتلا در این کشور گفت که دست‌کم یک ماه (تا ۲۴ نوامبر) محدودیت‌ها در سراسر کشور ادامه خواهد داشت. وی تاکید کرد که مردم در فضای باز باید از ماسک استفاده ‌کنند، سالن‌های ورزشی، استخرها و سالن‌های سینما را تعطیل می‌کنند. کافه‌ها و رستوران‌ها نیز موظف هستند از ساعت ۱۸ فعالیت خود را متوقف کنند.

با افزایش صعودی شمار مبتلایان در پرتغال، «آنتونیو کاستا» نخست وزیر این کشور از اعمال محدودیت های تازه و منع تردد شبانه از امروز (نهم نوامبر- ۱۹ آبان) خبر داد. بر این اساس منع تردد شبانه از ساعت ۲۳ تا پنج صبح روز بعد و در ۱۲۱ منطقه در این کشور از جمله لیسبون و پورتو اعمال خواهد شد. همچنین به گفته نخست وزیر پرتغال در این ۱۲۱ منطقه که محل سکونت ۷۰ درصد از جمعیت پرتغال است هیچ یک از ساکنان اجازه ندارند در تعطیلات آخر هفته در فاصله ساعات ۱۳ تا پنج صبح از خانه خارج شوند.

شمار موارد ابتلا به ویروس کرونا در آلمان در حالی از مرز ۶۷۲ هزار نفر عبور کرده است که روز گذشته هزاران نفر در شهر لایپزیک علیه محدودیت های کرونایی اعتراض کردند. پلیس این تجمع اعتراضی را افراط گرایانه ارزیابی کرده و آن را منحل کرد. اکثر معترضان قواعد فاصله گذاری و استفاده از ماسک را رعایت نمی کردند.

پزشکان آلمانی هشدار داده‌اند که در سه هفته آینده همه تخت های مراقبت های ویژه در آلمان پر خواهد شد. به گفته آن ها قرنطینه اعمال شده در آلمان هم نمی تواند از این مساله جلوگیری کند.  

در اتریش نیز (یکشنبه ۱۱ آبان) محدودیت‌های بیشتری به منظور مهار کروناویروس اعلام شد که شامل منع تردد از ساعت ۲۰ تا شش صبح است. همچنین کافه‌ها و رستوران‌ها تنها به صورت بیرون‌بر می‌توانند فعالیت داشته باشند. مقام‌های دولت های اسپانیا و ایتالیا، روز یکشنبه ۲۵ اکتبر (چهار آبان) برای مقابله با موج دوم شیوع ویروس کرونا قوانین سختگیرانه‌تری را اعلام کردند.

گذشته از بحران بهداشتی گسترده در کشورهای قاره سبز، «پائولو جنتیلونی» کمیسر اقتصادی اروپا پیشتر اعلام کرد  بیماری همه‌گیر کرونا در نیمه نخست سال ۲۰۲۰، اتحادیه اروپا را دچار عمیق‌ترین رکود در تاریخ خود کرده است.

گسترش پرشتاب مجدد کرونا در اروپا و در پی ان تعطیلی‌های مداوم و دراز مدت بخش قابل توجهی از کسب و کارها، بسیاری از شهروندان اروپایی را با مشکلات جدی معیشتی روبرو کرده است.