افشین باباحسینی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: این تسهیلات در راستای رونق تولید و پیشگیری از خروج کارگاه های صنایع دستی از مدار تولید بوده که تا سقف ۶ میلیون تومان به هنرمندان دارای مجوز و تا سقف ۱۲ میلیون تومان به کارگاههای مجوز گروهی پرداخت شده است.
وی بدون اشاره به مجموع تسهیلات پرداخت شده اظهار داشت: بر اساس برآوردهای اولیه ۱۵ میلیارد تومان خسارت ناشی از کرونا در حوزه صنایع دستی لرستان محاسبه شده است.
بابا حسینی با تاکید بر ضرورت فاصله گرفتن از سبک های سنتی فروش و عرضه صنایع دستی در شرایط کنونی تاکید کرد: هنرمندان لرستانی باید با رویکردهای نوین، استفاده از نرم افزار (اپلیکیشن) مجازی و سایت های فروش عرضه صنایع دستی را در دستور کار قرار دهند.
وی عنوان کرد: اکنون سایت های ٰپیش کالاٰ و ٰزنبیل ٰدر زمینه تجارت و فروش صنایع دستی فعال هستند که حضور و فعالیت هنرمندان استان در این صفحات مجازی ضروری به نظر می رسد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: با توجه به شیوهنامه وزارتخانه، ابزارهای تشویقی و ترغیبی خوبی برای بازاریابی الکترونیکی و استفاده از اپلیکیشن های مجازی در نظر گرفته شده است.
باباحسینی با بیان اینکه نخستین نمایشگاه مجازی صنایع دستی هفته جاری برگزار شده است تصریح کرد: حضور در این نمایشگاه رایگان است و بابت بارگذاری محصولات در صفحه مجازی آن هیچگونه هزینه ای پرداخت نمی شود.
وی استقبال هنرمندان لرستانی از این رویداد فرهنگی را مطلوب ارزیابی کرد و ادامه داد: علاقه مندان می توانند برای حضور در این نمایشگاه از طریق آدرس الکترونیکی
www.Tafrihat.com اقدام و تصاویر محصولات تولیدی را در این سامانه بارگذاری کنند.
بابا حسینی ادامه داد: اکنون ۳۵ کارگاه تولیدی صنایع دستی شامل گلیم بافی، ماشته بافی، لباس لری، ورشو، مسگری، چرم دوزی، حرمی، گیوه، کمانچه و خراطی به صورت مشاغل خانگی در خرمآباد، بروجرد، کوهدشت و الیگودرز فعال است.
وی با اشاره به تنوع بالا و زیبایی صنایع دستی لرستان افزود: ۳۰ هزار نفر به صورت مستقیم و ۸۰ هزار نفر غیر مستقیم در زمینه تولید و فروش صنایع دستی این استان مشغول به کار هستند.
بابا حسینی عنوان کرد: علاوه بر مشاغل خانگی، ۱۵۰ کارگاه تولیدی صنایع دستی ثبت شده و دارای مجوز نیز در سطح لرستان فعالیت دارند.