اراک – ایرنا – رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ۴۵۱ نفر از کادر درمان استان مرکزی شامل پرستار، پزشک و بهیار از شیوع ویروس کرونا تا کنون به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند.

دکتر«محمد جمالیان»  شامگاه دوشنبه در صحن علنی شورای اسلامی شهر اراک افزود: خروج نیروها از گردونه ارایه خدمات درمانی، فشار مضاعفی به همکاران وارد می‌کند که این روند در طول چندماه اخیر بسیار شدید شده است.

وی اظهار داشت: سن فوت افراد بر اثر کرونا در استان کاهش یافته و اگر در گذشته این رقم ۷۰ سال بود اکنون به ۶۰ رسیده و در مدت زمان نه چندان دوری به کمتر از ۵۰ سال خواهد رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که در ماه آتی شمار جان باختگان کرونا در استان افزایش می‌یابد.

دکتر جمالیان افزود: علت اینکه ما در جلوگیری از بیماری کرونا موفق نیستیم، انجام نشدن دقیق قرنطینه است که باید به این دستور بهداشتی بیش از گذشته توجه شود.

وی اظهار داشت: در آینده نه چندان دور، استان تخت بیمارستانی برای بستری بیماران نخواهد داشت  و دانشگاه مجبور است بیماران را روی زمین و بدون کادر درمان و تجهیزات نگهداری کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: هدف از این سخنان سیاه نمایی نیست ولی به عنوان متولی بخش درمان می‌گویم در سه هفته آینده چه اتفاقی خواهد افتاد و باید برای آن چاره اندیشی شود.

دکتر جمالیان افزود: طبق مصوبه ستاد ملی کرونا باید ساعت ۶ عصر امروز صنوف تعطیل شوند اما این مهم اتفاق نمی‌افتد چون همچنان صنوف رده سه و چهار فعال هستند.

وی اظهار داشت: همچنان مراسم عروسی، عزا و دورهمی‌های خانوادگی برقرار است و هیچ راهی جز قرنطینه و اجرای صحیح پروتکل‌های بهداشتی نیست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: تعطیلی جدی آرایشگاههای زنانه و تالارهای پذیرایی ۵۰ درصد مشکلات را حل می‌کند که باید برای این امر،  حرکت جدی صورت گیرد.

دکتر جمالیان افزود: اگر جان عزیزانمان را در یک کفه و منافع اقتصادی را در یک کفه بگذاریم هرکفه که سنگین‌تر است را باید در اولویت قرار گیرد.

وی اظهار داشت: ساماندهی آرامستان، فروشگاه ها، گندزایی بانکها و معابر، مدیریت پسماند و مشارکت در اعمال محدودیت‌ها از خواسته‌های دانشگاه علوم پزشکی از شورا است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: اکنون ظرفیت اکسیژن بیمارستان‌های استان به سه برابر افزایش یافته اما جوابگو نیست و  افت اکسیژن ایجاد شده و حتی با خرید دستگاه به مبلغ ۱۲۰ میلیارد ریال جوابگو نیست.

کم توجهی صنایع بزرگ استان به مسئولیت اجتماعی در مقابله با کرونا

فرماندار اراک نیز در این نشست از کم توجهی صنایع بزرگ استان نسبت به مسئولیت اجتماعی در مقابله با کرونا انتقاد کرد گفت: لازم است صنایع و واحدهای تولیدی برجسته استان با دانشگاه علوم پزشکی همکاری کنند.

«حسین بختیاری» افزود: همه ادارات کل و واحدهای صنعتی باید طبق اصل ۱۰۰ قانون اساسی به شورای شهر پاسخگو باشند و هر مدیرکلی که دعوت کمک شورا را اجابت نکند از سوی فرمانداری اراک مورد بازخواست قرار می‌گیرد.

وی اظهار داشت: ۸۵ درصد مردم در اراک از ماسک استفاده می‌کنند و ۱۵ درصد نسبت به استفاده از این پوشش کم توجه هستند که باید با این افراد برخورد قانونی صورت گیرد.

فرماندار اراک گفت: سازمانها، ادارت و نهادهای دولتی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‍‌کنند اما تجمعات غیر رسمی نگران کننده است چون عامل شیوع اصلی بیماری هستند.

بختیاری افزود: برگزاری عروسی در باغ‌ها و تالارها موجب شده تا شمار بستری و آلودگی در خانواده‌ها افزایش چشمگیری پیدا کند.

وی اظهار داشت: پیشگیری اولویت اصلی در مقابله با ویروس کرونا است و باید در این خصوص دورهمی‌های خانوادگی حذف شود.

فرماندار اراک گفت: ظلم به افراد سالمند است که فرزندان در شرایط کنونی به دیدار آنان می روند زیرا ملاقات با این افراد امکام بیماری را  افزایش می‌دهد.

همکاری شورای اسلامی و شهرداری اراک در مقابله با کرونا

شهردار اراک نیز گفت: شواری اسلامی و شهرداری اراک به عنوان مدیریت شهر از اسفندماه گذشته برای مقابله با ویروس کرونا به میدان آمده است.

«محمدعلی شفیعی» افزود: شهرداری اراک ۳۰ میلیارد ریال وسایل ضدعفونی برای جلوگیری از انتشار بیماری خریداری کرده است.

وی اظهار داشت: شهرداری ۳۶۰ مسئولیت شهری را برعهده دارد و در زمان انتشار بیماری همکاری داشته و در دو مرحله کمک مومنانه مشارکت کرده است.

شهردار اراک گفت: شهرداری امکان توسعه وسایل حمل و نقل عمومی را ندارد و اکنون ۳۰ دستگاه اتوبوس مستهلک دارد که چهار دستگاه را تعمیر و برای «مهرشهر و مرزیجران» در نظر گرفته است.

بر اساس آمار موجود، ۲۶ هزار و ۶۵۲ نفر  از شیوع ویروس کرونا تا کنون  در ۱۲ شهرستان استان به بیماری کووید 19  مبتلا شدند.

براساس اظهارات سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  ۶۹۲ هزار و ۹۴۹ نفر تا ۱۹ آبان ۹۹ در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۳۸ هزار و ۷۴۹ نفر رسیده است.