به گزارش ایرنا، این مرکز در محوطه دبستان دکتر فانی راهاندازی شده و با چهار نفر نیروی تخصصی روانشناس، مشاور و مددکار اجتماعی در راستای کمک به حفظ تعادل واستحکام خانواده و به منظور مشارکت بهینه در تعلیم وتربیت فرزندان فعالیت میکند.
معاون وزیر و رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در آیین افتتاح این مرکز گفت: با افتتاح این مرکز تعداد مراکز ارائه خدمات مشاوره تخصصی به خانواده و دانشآموزان دارای نیازهای ویژه در کشور به ۴۳ مورد رسید.
سیدجواد حسینی افزود: براساس برنامهریزیهای انجام شده باید تعداد این مراکز تخصصی در کشور به ۱۶۵ مورد برسد که تلاش داریم تا پایان سال این مهم محقق شود.
وی استانداردسازی نیروی انسانی در این مراکز را یکی دیگر از فعالیتهای در دست اقدام اعلام کرد و یادآور شد: براساس استاندارد به ازای هر دانشآموز باید یک مشاور و مددکار داشته باشیم که هماکنون به ازای هر ۱۶۰ دانشآموز یک مشاور داریم و در این زمینه با ۱۳ هزار کمبود نیرو مواجه هستیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش در ادامه به بیان آماری از مدارس کردستان پرداخت و تاکید کرد: در این استان ۳۹ مدرسه ویژه، ۲۷۰ مدرسه پذیرا و ۱۴ مدرسه پشتیبان در امر تعلیم وتربیت دانش آموزان با نیازهای ویژه مشارکت دارند.
وی اظهار داشت: ۱۳ مشاور و هشت رابط مشاور در سطح استان خدمات مشاوره تحصیلی تربیتی، ارتقای بهداشت روان، پیشگیری از مشکلات اجتماعی رفتاری، کاهش استرس وغیره را به دانش آموزان ارائه میدهند.
رییس آموزش و پرورش استثنایی کردستان نیز گفت: در استان در هر شهر یک مرکز مشاوره وجود دارد و این تعداد در سنندج سه مرکز است اما این مراکز شاید نتوانند خدمات تخصصی به دانشآموزان با نیاز ویژه ارائه دهد.
خلیل رنجبر افزود: بر این اساس مرکز تخصصی برای دانشآموزان با نیاز ویژه در سنندج راهاندازی شده و برای شهرهای سقز و مریوان نیز برنامه ریزیهای لازم انجام شده است.