شهرکرد- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به افزایش میزان مصرف مواد مخدر در بین برخی از افراد جامعه گفت: در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد و مواد مخدر و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تشکیل گروه‌های "محله‌محور" در دستورکار قرار گیرد.

جعفر مردانی روز سه‌شنبه در جلسه شورای توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان افزود: استفاده از ظرفیت‌های مردمی برای آموزش در محلات، آگاه‌سازی مردم در خصوص اعتیاد و آسیب‌های ناشی از آن با همکاری سازمانهای مردم‌نهاد و گروه‌های محله محور امکان‌پذیر است.

وی با تاکید بر اینکه هم‌اکنون تیم‌های اجتماع‌محور فعال در استان فعالیت‌های خوبی در حوزه‌های مختلف به خصوص پیشگیری از اعتیاد در دست اجرا دارند ، اظهار داشت:این تیم‌ها با آگاه‌سازی خانواده‌ها و جوانان در حوزه پیشگیری از اعتیاد فعالیت دارند.

به گزارش ایرنا، ۵۲ تیم اجتماع محور شهری و روستایی در راستای پیشگیری از اعتیاد با مجوز بهزیستی در استان چهارمحال و بختیاری  فعالیت دارند.

مردانی با تاکید بر اینکه پیشگیری از اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی نیازمند یک اراده و جنبش همگانی و عمومی است، گفت: پیشگیری تاثیرگذار در حوزه اعتیاد، نیازمند یک جنبش مستمر عمومی است که این امر با همکاری و مشارکت همه گروه‌ها، تشکل‌ها، ادارات، سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی ایجاد می‌شود.

وی اظهار داشت: حوزه پیشگیری از اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی در طول سالهای گذشته مورد توجه مسوولان بوده است، اما تعدادی از مدیران استانی دغدغه خاصی در حوزه پیشگیری و فرهنگ‌سازی در زمینه مقابله با آسیب‌های اجتماعی به خصوص اعتیاد را نداشته و ندارند و شاهد کم لطفی از سوی این مدیران برای شرکت در جلسات و یا اجرایی نکردن مصوبات جلسات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و یا شوراهای مختلف زیر مجموعه هستیم.

مردانی گفت: مدیران دستگاه‌های اجرایی، سازمان‌های مردم‌نهاد را برای اجرای طرح‌های پیشگیرانه و فرهنگ‌سازی در حوزه‌های مختلف یاری‌گر خود بدانند و از ظرفیت این سازمان‌ها استفاده کنند.

به گفته وی، همه دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های مردم‌نهاد باید در راستای پیشگیری، فرهنگ‌سازی، مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر، درمان و جامعه‌پذیری معتادان فعال باشند و فعالیت در حوزه پیشگیری از آسیب اجتماعی را وظیفه خود بدانند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: عرصه پیشگیری از مواد مخدر نیازمند مشارکت و جنبش فراگیر است و آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، رسانه‌ها، ائمه جمعه و جماعات، تشکل‌های غیردولتی با ایجاد یک بسیج همگانی در این حوزه فعالیت کنند.

وی، به اجرای طرح یاری‌گران زندگی که از سال گذشته در استان آغاز شده است اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح می‌توان در حوزه پیشگیری از اعتیاد جوانان و نوجوانان گام‌های موثری در راستای فرهنگ‌سازی برداشت.

مردانی به اجرای طرح پیشگیری از اعتیاد کارکنان دستگاه‌های اجرایی به عنوان یکی از مصوبات این جلسه اشاره کرد و گفت:در این راستا با تمام ادارات، ارگانها و  سازمانها مکاتبه شود که به اصل پیشگیری توجه داشته باشند و دوره‌های  آموزشی در راستای پیشگیری از اعتیاد و مداخله در درمان کارمندان آسیب‌دیده را همواره مد نظر داشته باشند.

وی به تشکیل کمیته فضای مجازی زیر مجموعه این شورا به عنوان مصوبه دیگر این شورا تاکید کرد و گفت: باید از ظرفیت فضای مجازی در راستای مقابله و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی استفاده کرد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۰ شهرستان با جمعیتی افزون بر ۹۷۹ هزار نفر دارد.

براساس اعلام شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری حدود ۳۳ هزار معتاد در استان شناسایی شده است.