به گزارش خبرنگار ایرنا، عزیزالله حبیبی روز سه شنبه در افتتاحیه چهاردهمین کنفرانس ارزیابی و تضمین کیفیت در نظام های دانشگاهی که به صورت مجازی برگزار شد، افزود: اگر علم به معنای واقعی و صحیح خود نقش ایفا کند؛ هیچ گاه جنگ و نزاع ایجاد نمی شود و همواره بستر توسعه در جوامع مختلف فراهم است و در صحنه های بین المللی می توان از آن به عنوان ابزاری برای صلح بین جوامع مختلف استفاده کرد.
وی با اشاره به فعالیت دانشگاه های کشور، اظهار داشت: دانشگاه ها از قبل انقلاب تا دهه اول آن نیروی کارشناس تربیت کردند، اما نقش اصلی و تاثیرگذار دانشگاه ها از دوران بعد از جنگ آغاز شد و تاکنون ادامه دارد.
رییس دانشگاه خوارزمی افزود: بعد از جنگ و در دهه های اخیر دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های کشور توسعه پیدا کرد تا پاسخگوی نیازهای دیگر جامعه ایران از نظر رفع نیاز کشور به نیروی متخصص باشد که این موضوع به خوبی انجام شد.
حبیبی تصریح کرد: در حال حاضر وزارت علوم مسوولیت های مختلفی را متناسب با نیازهای جامعه و ضرورت پاسخگویی به این نیازها در عرصه ها و زمینه های مختلف اعم از روانشناسی، علوم پایه، مهندسی، فناوری های جدید به دانشگاه ها واگذار کرده است که نیاز است هم اکنون در حوزه تجاری سازی آن قدم بردارند.
وی همچنین ادامه داد: در چارچوب مسوولیت ها و ماموریت های جدید دانشگاه ها این سوال است که آیا در نظام دانشگاهی ایران که بخش خصوصی و دولتی کیفیت وجود دارد یا نه؟ و این کیفیت در حوزه های آموزش و حتی پژوهش و به خصوص پژوهش های کاربردی به چه صورت است؟ بنابراین باید یک ماموریت چندگانه برای دانشگاه ها در حوزه تضمین این کیفیت تدوین کنیم.
برگزاری دورههای مهارت افزایی در دانشگاه خوارزمی
رییس دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه باید دریابیم که دانشگاه ها در حوزه تضمین کیفیت مطلوب در همه فعالیت ها چه الزاماتی را تدوین می کنند، اظهار داشت: باید دانشگاه ها به یک پاسخ مناسب در این زمینه دست بیابند؛ چرا که رسیدن به ماموریت های تعریف شده بدون کیفیت امکانپذیر نیست و باید همین مسوولیت ها را به خوبی ایفا کنیم و دست اندرکاران نظان دانشگاهی اجازه دهند دانشگاه ها در چارچوب مسوولیت های خود گام بردارند؛ چرا که عوامل و برخی موضوعات بازدارنده مانع رسیدن به هدف تعریف شده خواهد شد.
حبیبی همچنین تصریح کرد: دانشگاه خوارزمی در زمینه ورود به بخش کیفیت، دوره های مهارت افزایی و اشتغال پذیری خاصی را تدوین کرده و از مراکز نوآوری این دانشگاه که از هسته های دانشجویی و دانش آموختگان تشکیل شدهاند، حمایت می کند. با توجه به شرایط کرونایی، این موضوع مهمی است که در کنار فعالیت و ماموریت های دیگر نباید از آن غافل شویم.
چهاردهمین کنفرانس ارزیابی و تضمین کیفیت در نظام های دانشگاهی با حضور علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم و جمعی از روسای دانشگاه ها به میزبانی دانشگاه خوارزمی در حال برگزاری است.
محورهای این همایش اشتغالپذیری دانش آموختگان و شاخصهای آن،کیفیت دانشگاه و کارآفرینی، بازار کار دانش آموختگان در ایران، روشهای ردیابی وضعیت اشتغال دانش آموختگان، روشهای ارتباط دانشگاهها با کارفرمایان، چگونگی توسعه مهارتهای حرفهای و فردی در میان دانشجویان، ویژگیهای برنامههای درسی سازگار با نیازهای شغلی کارفرمایان، مسوولیت پذیری و پاسخگویی دانشگاهها در برابر اشتغال دانش آموختگان، آموزش عالی، کسب و کار الکترونیکی و اشتغال و کیفیت گروههای آموزشی و مهارتهای اشتغال پذیری دانشجویان است.