به گزارش ایرنا و به نقل از پایگاه خبری ایندیا تودی، مودی طی سخنرانی خود از طریق ویدئو کنفرانس گفت: هند روابط فرهنگی و تاریخی نیرومندی با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای دارد و اعتقاد داریم که برای ارتقای به هم پیوستگی مهم است که ضمن احترام به حق حاکمیت و تمامیت ارضی یکدیگر، به سمت جلو حرکت کنیم.
نخست وزیر هند افزود: موجب تاسف است که تلاشهایی غیرضروری برای آوردن مسائل دوجانبه به دستور کار سازمان انجام شده که مغایر با منشور سازمان همکاری شانگهای و روح این سازمان است.
مودی در ادامه گفت: در این دوره دشوار شیوع بی سابقه بیماری کرونا، صنعت داروسازی هند داروهای ضروری را به بیش از ۱۵۰ کشور ارسال کرده است.
وی اضافه کرد: هند به عنوان بزرگترین تولیدکننده واکسن جهان از ظرفیت تولید و توزیع واکسن خود برای کمک به بشریت در مبارزه با این بحران استفاده خواهد کرد.
نخست وزیر هند همچنین گفت: سازمان ملل متحد ۷۵ سال سابقه دارد اما با وجود دستاوردهای زیادی که داشته هنوز هدف اصلی این سازمان به طور کامل محقق نشده است.
به گزارش این رسانه هندی، حضور مودی در نشست سازمان همکاری شانگهای اولین مواجهه رودرروی او با "شی جین پینگ" رئیس جمهور چین – هر چند بصورت مجازی – از زمان آغاز رویارویی های مرزی بین دو کشور در منطقه شرق لاداخ در اوایل ماه مه (اردیبهشت) تا کنون بود.
وزارت امور خارجه هند پیشتر در بیانیه ای اعلام کرد که انتظار می رود نشست مجازی سازمان همکاری شانگهای بر مقابله با گسترش تروریسم از جمله کاربرد اینترنت برای گسترش افراط گرایی متمرکز باشد. همچنین مسائل مرتبط با تجارت و اقتصاد هم بررسی خواهد شد.
سازمان همکاری شانگهای یک بلوک اقتصادی و امنیتی با هشت عضو است که به عنوان وزنه ای در برابر سازمان "ناتو" محسوب می شود. هند و پاکستان در سال ۲۰۱۷ به عضویت دائم این سازمان درآمدند. روسیه رئیس کنونی سازمان است. علاوه بر بیانیه مسکو، ممکن است اسناد دیگری هم در خصوص اقتصاد دیجیتال، کووید-۱۹ و مقابله با تروریسم در این اجلاس به تصویب برسد.
به گزارش ایرنا، بیستمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) امروز سه شنبه با میزبانی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و حضور "حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی"رئیس جمهوری اسلامی ایران به صورت مجازی آغاز شد.
نوزدهمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای ۲۳ و ۲۴ خرداد ماه سال ۹۸ در شهر بیشکک قرقیزستان با حضور سران ۱۱ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو ناظر برگزار شد.
سازمان شانگهای شامل روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، هند و پاکستان بعد از ۱۹ سال، به سازمان منطقه ای فراگیر تبدیل شده است. سازمان همکاری شانگهای با هدف مبارزه با تهدیدهای امنیتی جدید و با گردهمایی سران کشورهای روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان در سال ۱۹۹۶ در شهر شانگهای تحت عنوان گروه شانگهای ۵ شروع به فعالیت کرد.