شیراز - ایرنا- معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه سالانه ۲۴ هزار مگاوات برق در سامانه های تولید سرما در کشور ما مصرف می شود گفت: این میزان معادل مصرف چهار کشور افغانستان ، ارمنستان ، آذربایجان و ازبکستان در نقطه اوج است.

همایون حائری روز سه شنبه در آیین رونمایی از سامانه هوشمند سازی بارهای مصرف برق در شیراز افزود: اگر بتوانیم مصرف وسایل سرمایشی را در تابستان هوشمند سازیم و مدیریت کنیم معادل ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی صرفه جویی شده است ، در حالیکه برای تولید هر مگاوات برق حدود ۷۰۰ یورو سرمایه گذاری می شود ، مدیریت این میزان برق دستاورد بزرگی است که با یک برنامه ریزی قابل دستیابی است.

وی افزود:  هوشمند سازی مصرف برق در دستگاه‌های سرما ساز می تواند صرفه جویی بزرگی به همراه داشته باشد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در ادامه گفت: متاسفانه مصرف وسایل سرمایشی در جامعه ما بسیار بی رویه است ، در برخی از استان ها بر اساساظهارات شهروندان این مناطق مردم تابستان را زیر پتو و زمستان را بدون پتو می خوابند ، این به معنی استفاده بی رویه از وسایل سرمایشی در فصل تابستان است ، هوشمند سازی مصرف برق در این وسایل میتواند گام مهمی در جهت بهینه سازی مصرف برق باشد.

حائری در ادامه با طرح این پرسش که  چرا باید وسایل سرما ساز در برخی از ادارات دولتی ۲۴ ساعته روشن باشد ؟ گفت: با بکار گیری سامانه هوشمند سازی مصرف برق در وسایل سرما ساز و کولر ها از این پس شرکت های توزیع می توانند از راه دور و با استفاده نرم افزار مبتنی بر وب برق  این وسایل در ادارات پر مصرف را قطع کنند ، این موضوع در حال بررسی و برنامه ریزی است و در گام نخست در شررکت های توزیع استان ها به کار گرفته می شود .

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه در گام نخست تولید ۱۰۰ تا ۱۵۰ دستگاه هوشمند ساز مصرف برق به کارخانه تولید سخت افزار و نرم افزار هوشمند ساز در شیراز سفارش داده می شود گفت: پرهیز از اسراف بزرگترین و بهترین کاری است که میتوان برای بهینه سازی مصرف برق انجام داد.

حائری با تاکید بر اینکه نرم افزار و سخت افزار هوشمند سازی مصرف برق باید به تولید انبوه برسد گفت: این دانش باید به عنوان نقطه عطفی قلمداد شود که میتواند تحول در صرفه جویی مصرف برق ایجاد کند، ما در تولید انرژی پاک باد و خورشید محدودیت هایی داریم اما در بهینه سازی مصرف برق با این سامانه هوشمند ساز محدودیتی نداریم، با این سامانه و با یک برنامه ریزی دقیق می‌توان جلوی اسراف در مصرف برق را گرفت و امید است بتوانیم تا اوایل سال اینده در همه شرکت های توزیع برق کشور این سامانه را فعال نماییم.

احمد رضا خسروی مدیر عامل شرکت توزیع برق استان فارس نیز در حاشیه این مراسم در گفت و گو با خبرنگاران با برشمردن مزایای استفاده از سامانه هوشمند سازی مصرف برق در مسایل سرمایشی گفت: نرم افزار و سخت افزار این سامانه به سفارش شرکت توزیع برق استان فارس از سوی کارخانجات مخابراتی ایران در شیراز طراحی و ساخته شده است.

مدیر عامل شرکت توزیع برق استان فارس با بیان اینکه اکنون ۱۱ شرکت و موسسه در استان فارس از این سامانه استفاده می کنند افزود: همه مشترکان برق در ادارات و موسسات و حتی مشترکان خانگی میتوانند از این سامانه مبتنی بر وب استفاده کنند و کنترل وسایل سرمایشی و گرمایشی را از راه دور در دست گیرند تا از هدر رفت انرژی جلوگیری شود.

خسروی ادامه داد : امکان کنترل دستگاههای سرما ساز کولرها و اسپیلت ها  از هر مکانی ، امکان تعریف زمانبندی ۲۴ ساعته و فرمان پذیری سامانه ، توانمندی کنترل دمای محیط از راه دور ، امکان تعریف الگوی عملکرد برای اسپیلیت ها و امکان تعریف گروهی برای مجموعه ای از دستگاهها از جمله قابلیت های این سامانه است که طراحی واجرای آن در شیراز انجام شده است.

علیرضا مریخی مدیر عامل کارخانجات مخابراتی ایران نیز در حاشیه این مراسم با بیان اینکه این مجموعه صنعتی آمادگی دارد تا در زمینه تولید نرم افزار و سخت افزار فناوری اطلاعات با شرکت های صنعتی همکاری داشته باشد افزود: واحد محصول اولیه در این شرکت با هدف طراحی و تولید تجهیزات و قطعات مکانیکی  مرتبط و غیر مرتبط با تجهیزات مخابراتی   با استفاده از دستگاه های مجهز و کارگاه های مختلف تشکیل گردیده است.

مدیر عامل کارخانجات مخابراتی ایران افزود: تولید انواع دکل ، کانکس ، راک های مخابراتی و همچنین قطعات مختلف غیر مخابراتی از توانمندی های این واحد می باشد. این واحد با دارا بودن کارشناسان مجرب و کارگاه های مختلف تولیدی از قبیل آبکاری ، رنگ ، پرس ، پانچ ، خم کاری ، جوش کاری ، مونتاژ و واحد کنترل کیفی در کنار سالن کالیبراسیون و آزمایشگاه های تست های Cross Cut ، Salt Spray و ... قادر به طراحی و تولید انواع قطعات مکانیکی می باشد.

جمشید آقایی رییس هیات مدیره کارخانجات مخابراتی ایران نیز با اشاره به استعدادهای موجود در فضای صنعت و الکترونیک و همچنین داده پردازی در شیراز افزود: واحد تحقیق و توسعه کارخانجات مخابراتی ایران در زیر مجموعه های تحقیقاتی مختلف جهت طراحی، تولید و تست تجهیزات الکترونیکی، طراحی و برنامه نویسی تخصصی نرم افزار فعالیت می کند و طراحی سامانه مدیریت مصرف و بار برق نیز برگرفته از توان تخصصی متخصصان این مجموعه است .

دکتر آقایی اضافه کرد: واحد تحقیقاتی مرجع با بهره گیری از متخصصین مجرب در شاخه های مختلف اقدام به رشد و توسعه فرآیندهای پژوهشی خود نموده است. از دستاوردهای این واحد می توان به ثبت اختراع سامانه برنامه ریزی آبیاری هوشمند   و دانش بنیان شدن این محصول به همراه سامانه هواشناسی خودکار اشاره نمود.