ساری – ایرنا – بخشدار مرکزی جویبار می‌گوید که توسعه روستاها در این بخش در دولت تدبیر و امید شتاب قابل توجهی به خود گرفته و در یک قلم طرح هادی ۱۵ روستا در حال انجام است که در صورت تامین قیر به ۲۰ روستا افزایش خواهد یافت.

محمد مدانلو روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تعداد روستاهای بخش مرکزی را ۴۰ پارچه با جمعیتی بالغ بر ۲۳ هزار نفر اعلام کرد و افزود : طرح هادی در ۱۵ روستا با پیشرفت فیزیکی بین ۳۰ تا ۷۰ درصد در حال اجرا است .

وی گفت که از آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون در مجموع ۲۵ کیلومتر طرح هادی با هزینه ۲۰۰ میلیارد ریالی تامین شده از سوی دولت در روستاهای این بخش اجرا شده است و چنانچه مشکل قیر و تزریق مالی حل شود تا اردیبهشت ماه سال آینده اهالی ۲۰ روستای این بخش از مزایای اجرای این طرح بهره مند خواهند شد.

طرح هادی روستایی طرحی است که ضمن سامان‌دهی و اصلاح بافت موجود روستا ، میزان و مکان گسترش آتی و نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف از قبیل مسکونی، تولیدی، تجاری، کشاورزی، تأسیسات و تجهیزات و نیازمندی‌های عمومی روستایی را بر حسب مورد در قالب مصوبات طرح‌های سامان‌دهی فضا و سکونت‌گاه‌های روستایی یا طرح‌های جامع ناحیه‌ای تعیین می‌کند.

اجرای طرح هادی روستایی در کشور از سال ۷۸ شروع شد ، طرحی که برای هر روستایی منطبق بر وضعیت فرهنگی و اجتماعی برنامه توسعه ویژه در نظر می گیرد.

افزایش کیفیت زندگی و ارتقای معیشت و سطح رفاهی روستانشینان ، رونق سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌های عمرانی مورد نیاز روان سازی چرخه تولید و مصرف روستایی از اهداف طرح هادی روستایی است.

بوستان در روستاها

بخشدار مرکزی جویبار همچنین از ایجاد بوستان در ۱۰ روستای این بخش به عنوان اقدام توسعه ای دیگر در دولت تدبیر و امید یاد کرد و هزینه ساخت آنها را هم پنج میلیارد ریال اعلام کرد.

وی گفت که در این بوستان ها تجهیزات ورزشی برای بزرگسالان و وسایل بازی برای کودکان نصب شده است .

مدانلو از نصب بیش از ۷۰ دستگاه دوربین مدار بسته در ۱۰ محور پرتردد این بخش را اقدام دیگر توسعه ای در این بخش در دولت تدبیر و امید معرفی کرد.

حل معضل مزمن سیکاپل 

بخشدار بخش مرکزی جویبار با اعلام اینکه سیلاب اواخر سال ۹۷ و اوایل سال ۹۸ حدود ۳۰ روستای بخش را درگیر کرده بود ، گفت : با دستور اکید استاندار مازندران، مسئولین ذی ربط، فرماندار و همکاری شورا ها و دهیاران لایروبی رودخانه سیاه رود در دستور کار قرار گرفت به طوری که ۱۵ کیلومتر از طول مسیل ها پس از سال ها لایروبی و بازگشائی شد.

وی با بیان اینکه ۱۵ کیلومتر از لایروبی رودخانه سیاه رود با صرف اعتبار دولتی انجام شده است، افزود : لایروبی ۲۰ کیلومتر از رودخانه سیاه رود از پل جمعه بازار تا پل سیکاپل باقی مانده که در صورت تامین اعتبار انجام خواهد شد.

مدانلو از تخریب پل سیکاپل در سال ۹۰ به دلیل سیلاب به عنوان مشکل مزمن این منطقه یاد کرد و گفت : پس از این اتفاق ساخت راه موقت برای تردد اهالی ۲۰ روستا به شهر در دستور کار قرار گرفت ، اما به دلیل بارش باران در فصل سرما و بالا آمدن آب و بسته شدن جاده ، ساخت یک پل جدید در سال ۹۱ برای رفع مشکل روستائیان شروع شد.

وی با بیان اینکه هم اکنون پل جدید با بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است، افزود: تنها ایمن سازی رمپ ورودی و خروجی پل باقی مانده است که با انتخاب پیمکانکار ، عملیات اجرایی دوباره آغاز خواهد شد چرا که نقشه طرح در اختیار ما قرار گرفته است.

مدانلو یکی از مشکل های اساسی در معطل ماندن این پل را آزادسازی حریم اعلام کرد و توضیح داد : بیش از یک هزار و ۵۰۰ متر زمین در طرفین این پل تملیک و آزاد شده است تا کار ساخت پل به اتمام برسد و این مشکل مزمن منطقه حل شود.

حل مشکل تامین آب شرب با یک حلقه چاه

بخشدار مرکزی جویبار با اعلام اینکه به دلیل آنکه شرایط اقلیمی و شوری آب امکان حفر چاه در این شهرستان نیست، بیان کرد: آب شهرستان جویبار از سیمرغ، قائمشهر و ساری تامین می شود ، البته برای حل این مساله حدود چهار سال پیش یک حلقه چاه در سیمرغ حفر شد که تا حدودی مشکل آب شرب این شهرستان حل شد.

وی از حفر سه حلقه چاه در روستای پهناب خبر داد و افزود : اگر چه با حفر و تجهیز این چاه ها ، آب شرب ۲۰ روستای شرق این شهرستان تامین شده است، ولی نیازمند تامین اعتبار برای حفر یک حلقه چاه دیگر در یکی از شهرهای همجوار هستیم تا مشکل آب شرب شهرستان کاملا رفع شود.

مدانلو با اعلام اینکه با پیگیری های صورت گرفته ۹۰ درصد از تعریض جاده جویبار به قائمشهر هم انجام شده است، گفت: تنها ۵۰۰ متر از گلزار شهدا به سمت شیب آبندان باقی مانده که اخیرا پیمانکار زیرسازی را آغاز کرده است.

بخشدار مرکزی جویبار در پایان با اعلام اینکه محور میارکلا به سمت پهناب بخشی از روکش آسفالت انجام شد، افزود : اما پنج کیلومتر ورودی آن باقی مانده که امیدواریم با تحقق اعتبار این قسمت هم انجام شود تا مشکل محل تردد ۲۰ روستا و مسیر گردشگری حل شود.

بخش مرکزی جویبار شامل دو دهستان حسن رضا و سیاه رود است . جمعیت این بخش نیز بیش از ۴۰ هزار نفر برآورد می شود.