به گزارش خبرنگار ایرنا، گوترش روز سه شنبه در نشست وبیناری سران کشورهای عضو و ناظر سازمان همکاری شانگهای، با قدردانی از اعضای این سازمان برای پایبندی به اصل دیپلماسی چندجانبه و منشور سازمان ملل گفت: ما هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان ملل را برگزار می کنیم و جهان دربرابر یک مسیر دشوار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه شیوع همه گیر کرونا یک بحران بی سابقه است که پیامدهای اقتصادی و اجتماعی عمیق دارد، اظهار داشت: ما با بحران فزاینده تغییر اقلیمی و تنش های ژئوپلیتیکی مواجه هستیم. شیوع کرونا وضع امور جهان را دشوارتر کرد و برای بهبودی این وضع نیاز به همکاری های مشترک برای دفاع از زندگی انسانها و سطح درآمد مردم وجود دارد تا اجازه نداد اقتصاد کشورها در رکود قرار گیرد.
دبیرکل سازمان ملل بر آمادگی این سازمان برای همکاری با سازمان شانگهای اعلام آمادگی و خاطرنشان کرد: ما آماده ایم تا دستاوردها را مبادله کنیم و پس از پایان شیوع کرونا در جهان، کمک های فنی برای توسعه کشورها ارائه کنیم.
وی افزود: من از حمایت سازمان همکاری شانگهای به عنوان بازیگر مهم منطقه ای از تلاش های دیپلماتیک برای پایان جنگ و مناقشه قدردانی می کنم و امیدوارم که در آینده هم برای برقراری صلح در حرف و عمل تلاش کنیم تا همه اقدامات جنگی در سراسر جهان متوقف شود.
گوترش با بیان اینکه زمانی که مردم می جنگند ویروس پیروز می شود، اظهار داشت: ما اخیرا در ارمنستان و جمهوری آذربایجان شاهد بودیم که سطح شیوع ویروس کرونا پس از آغاز جنگ در قره باغ بی سابقه افزایش یافت.
وی خاطرنشان کرد: مبادله دائمی تجربیات و اطلاعات بین سازمان ملل و سازمان همکاری شانگهای به حل مسائل منطقه ای کمک می کند. مذاکرات سازمان شانگهای و افغانستان نمونه مهمی است که میدان برای پیشبرد تلاش های منطقه ای برای برقراری صلح در افغانستان ایجاد کرده است.
دبیرکل سازمان ملل همچنین به امضای پروتکلی برای مبارزه با تروریسم در این سازمان اشاره کرد که به گفته وی به بهبودی مبارزه با تروریسم کمک می کند.
بیستمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) امروز سه شنبه با میزبانی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و حضور "حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی"رئیس جمهوری اسلامی ایران بصورت مجازی برگزار شد.
در این نشست مجازی که حسن روحانی نیز سخنرانی کرد؛ سران سازمان همکاری شانگهای، رهبران و سران هشت کشور عضو شامل روسیه، چین، هند، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان ازبکستان و چهار کشور ناظر شامل ایران، افغانستان، بلاروس، و مغولستان و همچنین مسئولان سازمانهای بین المللی وضعیت فعلی و چشم اندازهای توسعه همکار سازمان همکاری شانگهای بحث و مهمترین موضوعات سیاسی، اقتصادی و امنیتی منطقه ای و بین المللی مورد تبادل نظر قرار دادند.