تهران - ایرنا - خبرگزاری رسمی "ای ای" استرالیا گزارش داد که مردم این کشور به مالکیت رسانه‌های کشورشان توسط بنیانگذار "فاکس نیوز" آمریکا اعتراض کرده و از نخست وزیر سابق خود برای پیگیری حقوقی از طرح آن حمایت کردند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این رسانه استرالیایی افزود: کوین راد که از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ میلادی نخست وزیر این کشور بود چندی پیش از طریق یک دادخواست آنلاین (Online Petition) خواستار تشکیل یک کمیسیون سلطنتی ویژه تحقیق و تفحص پیرامون سوء استفاده امپراطوری رسانه‌ای "رابرت مرداک" صهیونیست آمریکایی شده بود. این دادخواست به تازگی تسلیم پارلمان فدرال استرالیا شده است.
این گزارش حاکی است که تا کنون بیش از ۵۰۰ هزار نفر از استرالیایی ها این دادخواست آنلاین را که کوین راد آن را تنظیم کرده است، امضا کرده اند.
مالکوم ترنبل یکی دیگر از نخست وزیران پیشین استرالیا نیز به صورت علنی حمایت خود را از این دادخواست اعلام کرده است.
این دو نخست وزیر پیشین استرالیا معتقدند در صورتی که کنترلی بر روی فعالیت رسانه های ابر حزبی مرداک صورت نگیرد، استرالیا در مسیری مشابه آمریکا حرکت خواهد کرد.
در همین حال، کن اودود (Ken O'Dowd) ریاست کمیته دادخواست ها در استرالیا نیز گفت او از تعداد بالای افرادی که در فرایند پارلمان و دمکراسی استرالیا مشارکت می‌کنند، تحت تاثیر قرار گرفته است.

کوین راد پیشتر با انتشار ویدئویی در توئیتر خود مرداک را "همچون غده سرطانی در دمکراسی این کشور" خواند و مردم را تشویق به امضای این نامه کرد. وی در این نامه همچنین خواستار افزایش تنوع رسانه های استرالیا شد.

پارلمان استرالیا ملزم به پاسخگویی به دادخواست ها نیست، برخلاف انگلیس که دادخواست هایی با بیش از ۱۰۰ هزار امضا برای بحث به پارلمان برده می شوند.

پیشتر نشریه نیویورکر نیز افشا کرد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا معمولاً و مشاورش تقریباً هر روز با مرداک در تماس هستند.

به نظر می‌رسد مرداک که مدت‌ها ارتباط نزدیکی با نخست وزیران انگلیس داشته، با رییس جمهوری آمریکا نیز رابطه نزدیکی داشته باشد.

ترنبل نخست وزیر پیشین و لیبرال استرالیا نیز گفت رسانه های مرداک پیشتر به صورت سنتی تعدادی از آژانس ‌های خبری بودند که به جناح راست تمایل داشتند اما اکنون آنها به «یک ماشین تبلیغات» تبدیل شده اند.
ترنبل روز یکشنبه در گفتگو با برنامه Insiders  از شبکه تلویزیونی ABC گفت دمکراسی استرالیایی به دلیل اجازه به رسانه های اجتماعی در رخنه کردن به رسانه ‌های مطرح، دچار آسیب شده است.
وی گفت: «ما باید درباره بهایی که به عنوان یک جامعه برای این امر می پردازیم، تحقیق کنیم؛ برای حزب گرایی بیش از حد رسانه‌ ها».
نخست وزیر پیشین استرالیا افزود: «به ایالات متحده آمریکا و وضعیت وحشتناکی که در آن قرار دارند نگاه کنید. همانطور که کوین می گوید این امر به دلیل حضور Fox News و دیگر رسانه‌ های جناح راست است».
او هشدار داد که اجازه به رسانه ها برای ورود به حوزه حزب گرایی برای دمکراسی مضر است زیرا در نهایت مردم قادر به توافق بر روی یک سری واقعیت های مشترک نخواهند بود تا بتوانند بر اساس آنها، یک گفتمان سیاسی را شکل دهند.
ترنبل اضافه کرد: «ما شاهد آن هستیم که مردم در یک اتاق پژواک زندگی می ‌کنند. در نهایت این امر موجب تقویت تعصبات آنها می شود و در نهایت به جای توسل به فرشتگان به بدترین شیاطین رو می ‌آورند».
نخست وزیر پیشین استرالیا افزود: « اگر می‌ خواهید یک نمونه از آنچه که در یک کشور رخ داده را ببینید، می توانید به ایالات متحده آمریکا نگاه کنید».
ترنبل گفت: «من فکر می ‌کنم که ما مشکلات بسیار بزرگی با رسانه داریم. آنها به صورت جدی کل محیط را تغییر داده‌ اند».