به گزارش ایرنا حجت الاسلام و المسلمین مصطفی محامی سهشنبه شب در نشست مشترک با مدیرکل آموزش و پرورش سیستان وبلوچستان و شورای اداری چابهار ضمن قدردانی از مجموعه تلاشها و اقدامات مسوولان و فرهنگیان در عرصه تعلیم و تربیت دانشآموزان اظهارداشت: درک حقیقت و در نظر گرفتن شرایط موجود در هر مجموعهای میتواند زمینه ساز نقش آفرینی افراد در جایگاه خود باشد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان گفت: اگر به دنبال موفقیت در امور و تحقق اهداف برنامهها هستیم باید از سرمایههای فکری، اجتماعی و خرد جمعی بهرهگیری و استفاده بهینه کنیم.
امام جمعه زاهدان بیان کرد: پرورش و تربیت استعدادهای نهفته دانش آموزان در حقیقت رسالت اصلی معلمان است و مردمان خوب سیستان و بلوچستان و فرزندان این سامان، گنج هایی پنهان هستند.
وی با اشاره به نامه امام علی(ع) به امام حسن مجتبی(ع) اظهار داشت: درسهای فراوان این نامه برای مردم میتواند راهنما و دلیلی واضح و روشن در مسیر زندگی باشد که از اهمیت و جایگاه ویژهای در نزد صاحبان علم و خرد و دین برخوردار است.
حجت الاسلام و المسلمین محامی ادامه داد: یکی از عواملی که در زندگی افراد تاثیر فراوانی دارد، دقت در سرگذشت پیشینیان و نگاه به تاریخ بوده که در این نامه به خوبی از آن یاد شده است.
وی تصریح کرد: دانش آموزان فطرتی پاک و قلب و دلی ظریف و نرم دارند که به واسطه آموزشهای علمی، دینی و اعتقادی پرورش مییابند و این موضوع بسیار مهم و حیاتی بوده و نیازمند دقت نظر و آگاهی هر چه بیشتر است.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان تربیت دینی فرزندان ایران اسلامی را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: تعلیم و تربیت قرآنی و تبیین معارف اسلامی در بین دانشآموزان یک ضرورت است و موجب تعیین مسیر اصلی در زندگی افراد می شود.
حجت الاسلام و المسلمین محامی معلمان را پدران و مادران معنوی دانش آموزان دانست و اظهارداشت: رفتار عاطفی، مهربان و صمیمی معلمان با دانش آموزان در راستای تاثیرپذیری مخاطبان بسیار مهم است و در مسیر تحصیل و تهذیب آنان نقش مهمی خواهد داشت.
امام جمعه زاهدان اهتمام به تربیت جامع و کامل فرزندان را از دیگر درسهای این نامه عنوان کرد و افزود: بهره گیری از تجارب و اندیشه دیگران، تدبر در امور، تحلیل و تجزیه شنیدهها و گفتهها، تعمیق آموزش و پرورش در جان مخاطبان و بهره گیری از فرصتها در دستیابی به اهداف بسیار مهم و موثر است.
وی بر ارتقای سطح همکاری های بین حوزه های علمیه و آموزش و پرورش تاکید کرد و گفت:از آنجایی که رسالت این دو نهاد رسالتی مشترک است در مسیر تربیت مخاطبان می تواند موجبات موفقیتها را فراهم کند.
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان وبلوچستان نیز اظهارداشت: تلاش همگانی در راستای عملیاتی شدن و اجرای سند تحول بنیادین در کف کلاس و مدرسه در تمام استان در حال انجام است و با تمام توان به دنبال بهره جستن از ظرفیت های پیدا و پنهان نظام تعلیم و تربیت در مسیر بهبود کیفیت و ارتقای شاخص های آموزشی و تربیتی هستیم.
حمیدرضا رخشانی گفت: بهرهگیری از ظرفیتهای پیدا و پنهان نظام تعلیم و تربیت و تلاش همگانی در مسیر اجرایی شدن سند تحول بنیادین یک ضرورت است و با تمام توان بدنبال تحقق آن هستیم.
وی افزود: همراهی و همدلی مجموعههای مختلف بویژه مسوولان استانی و شهرستانی با برنامهها و اقدامات دستگاه تعلیم و تربیت قابل تقدیر است.
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با تاکید بر ضرورت تلاش همگانی در راستای عملیاتی شدن سند تحول بنیادین در کف کلاس و مدرسه، خاطرنشان کرد: یکی از اولویتهای مهم آموزش و پرورش استان بهرهگیری از ظرفیتهای پیدا و پنهان نظام تعلیم و تربیت در مسیر بهبود کیفیت و ارتقای شاخصهای آموزشی و تربیتی است.
وی بیان کرد: با تمام توان بدنبال تحقق عدالت آموزشی در همه ابعاد و سطوح آموزش و پرورش هستیم و در این عرصه توجه توامان مسوولان ستادی به اهداف کیفی و کمی برنامهها یک اصل مهم است.
رخشانی ادامه داد: ایجاد فرصتهای برابر آموزشی با هدف افزایش پوشش تحصیلی، توانمندسازی نیروی انسانی کارآمد و بهرهگیری از سرمایههای اجتماعی آموزش و پرورش در راستای اجرای هرچه بهتر و موفق تر فعالیتها و برنامهها از دیگر اقدامات و اولویتهاست.
وی مسیر توسعه هر جامعهای را از آموزش و پرورش و ارتقای جایگاه این دستگاه مهم و تاثیرگذار دانست و افزود: هدف سند تحول بنیادین تربیت دانشآموزان در ابعاد مختلف شخصیتی است.
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با تاکید بر لزوم درک مشترک از شرایط موجود و حرکت به سمت مطلوب، اظهارداشت: شفافسازی در تصمیمگیریها و لزوم ایجاد حساسیت و دقت نظر در فرآیند اجرایی شدن اقدامات و برنامههای گوناگون مورد انتظار است.
وی با تشریح و تبیین اقدامات صورت گرفته در مسیر اجرایی شدن سند تحول بنیادین، گفت: خوشبختانه برش استانی، منطقهای و مدرسهای این سند آماده و در حال پیاده شدن در مدارس است.
رخشانی از مهمترین دغدغههای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان را ارتقای نرخ نگهداشت دانشآموزان و کاهش آمار بازماندگان از تحصیل عنوان کرد.