علی هاشمی گازار روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ایستگاههای لرزهنگاری شهرستان درمیان و سربیشه بهروز رسانی شد که این نوع فناوری در معدود کشورهایی همچون آمریکا وجود دارد.
وی ادامه داد: خراسان جنوبی با توجه به وسعت و لرزهخیزی تنها استان کشور است که دارای ۲ شبکه لرزهنگاری است و زیرمجموعه این شبکهها ۱۴ ایستگاه فعالیت میکنند.
مسوول شبکه لرزهنگاری خراسان جنوبی اظهار داشت: از مجموع ایستگاههای فعال در خراسان جنوبی ۹ ایستگاه باند پهن و پنج ایستگاه کوتاه دوره فعالیت و به صوت هوشمند اطلاعات را به شبکهها ارسال میکنند.
وی با بیان اینکه از پنج ایستگاه کوتاه دوره ۲ ایستگاه تجهیز و سه ایستگاه در شهرستانهای بیرجند، خوسف و بخش ماژان نیاز به بهروزرسانی دارند افزود: همکاری فرمانداریها موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در این زمینه میتواند کارساز باشد.
هاشمی با بیان اینکه خراسان جنوبی یکی از رکوردارترین استانهای کشور در ۶۰ سال گذشته برای وقوع زلزلههای بالای هفت ریشتر است اظهار داشت: زلزلههای خضری دشت بیاض، قاینات، طبس و زیرکوه از مهمترین زلزلههای به ثبت رسیده در این مدت است.
وی ادامه داد: با توجه به لرزهخیزی و از طرفی وسعت زیاد استان نیازمند تجهیز، بهروزرسانی و ارتقای ایستگاههای لرزهنگاری در خراسان جنوبی هستیم که در کوتاهترین مدت زمان، مکان زمین لرزه برای امدادرسانی مناسب و به موقع اعلام شود.
خراسان جنوبی با ۱۵۱ هزار کیلومتر مربع وسعت سومین استان پهناور کشور پس از سیستان بلوچستان و کرمان است که قرارگیری در کمربند زلزله شرق کشور این استان را به یکی از استانهای زلزلهخیز تبدیل کرده است.